• 6 Μαΐου 2024,

Ο π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδηςεπισκέφθηκε κτηνοτροφικές μονάδες της Π.Ε. Καβάλας

 Ο π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδηςεπισκέφθηκε κτηνοτροφικές μονάδες της Π.Ε. Καβάλας

Συνομίλησε με τους κτηνοτρόφους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ως γνωστόν, το κυριότερο από αυτά έγκειται στην ουσιαστικά «εξαναγκαστική» μείωση των τιμών πώλησης του γάλακτος, καθώς οι γαλακτοβιομηχανίες αναζητούν φτηνότερες λύσεις σε εσωτερικό ή και εξωτερικό. Ενδεικτικά, η μέση τιμή του πρόβειου γάλακτος μειώθηκε από 1,09 σε 0,75 ευρώ/λίτρο, ενώ το κατσικίσιο πωλείται σε μέση τιμή 0,40 ευρώ/λίτρο.

Είναι φανερό πως η κατάσταση αυτή απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση, καθώς έχει να κάνει με συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ δύο εκ των βασικότερων πυλώνες της πρωτογενούς και δευτερογενούς αντίστοιχαπαραγωγής. Παρά ταύτα και παρά τις εκκλήσεις των αγανακτισμένων κτηνοτρόφων για εξεύρεση λύσης, ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου αδιαφορεί πλήρως. Πρέπει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος Υπουργός με τις παραλείψεις, αλλά και τις «ενέργειες» του έχει συνδράμει στη δημιουργία ακόμη πιο ασφυκτικού κλίματος για τους αγροτοκτηνοτρόφους. Για παράδειγμα, ακόμα αναμένονται αποζημιώσεις του 2017 για παγετούς, ζωικές αρρώστιες κ.α.

Για τους ανωτέρω λόγους, οι κτηνοτρόφοι έχουν επανειλημμένως ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Ο πρώην Βουλευτής θα συνδράμει κατά το μέτρο του δυνατού τις ενέργειες των ανωτέρω, ενώ ήδη έχει αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος.

Τέλος, ο π. Βουλευτής θα ήθελε να ευχαριστήσει τις ανωτέρω επιχειρήσεις για τη φιλοξενία.

Δελτίο τύπου

Διαβάστε επίσης