• 24 Απριλίου 2024,

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΪΤΑΝΟΣ στο Ορφάνι την Παρασκευή 27/7

 Ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΪΤΑΝΟΣ  στο Ορφάνι την Παρασκευή 27/7

 Συναυλία εικόνας & ήχου.

Ο  ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΡΦΑΝΙΟΥ

Διοργανώνει  συναυλία την Παρασκευή  27 Ιουλίου 2018 ώρα έναρξης  21:00

Ο Πέτρος Γαϊτάνος  ένας  από τους πιο αγαπημένους ερμηνευτές της χώρας μας που κινείτε με άνεση μεταξύ του σύγχρονου και του παραδοσιακού τραγουδιού με  μια εκλεκτή  συνοδεία  4 μουσικών σε μια συναυλία  μοναδική στο Αθλητικό κέντρο  Ορφανίου  Καβάλας την Παρασκευή  27 Ιουλίου 2018 ώρα έναρξης  21:00  για την υποστήριξη του φιλόπτωχου ταμείου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια πως ο Πέτρος Γαϊτάνος στις εμφανίσεις του δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα αμεσότητας που εκτοξεύει τις βραδιές σε ένα ανεπανάληπτο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ κάθε χρόνος που περνά τον βρίσκει ωριμότερο και πιο προσεγμένο.

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τις συναυλίες του σε μορφή παράστασης, ενώ σύντομα κατεβαίνει από τη σκηνή και γίνεται ένα με τον κόσμο που τον αγαπάει σταθερά, δυνατά και διαχρονικά.

Ο Πέτρος  Γαϊτάνος  αγαπημένος άνθρωπος και καλλιτέχνης  θα  εμφανιστεί  πρώτη φορά στο Ορφάνι Καβάλας  για να συνδέσει με τη μοναδική φωνή του τα αγαπημένα τραγούδια των Ελλήνων συνθετών και το μεράκι της παραδοσιακής μουσικής.

Παιδί προσφύγων με ρίζες από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο είναι ένας καλλιτέχνης που έχει αλλάξει με τις εμφανίσεις του την έννοια και τη λειτουργία των συναυλιών.

Ξεδιπλώνει με άνεση το ευρύ ρεπερτόριό του, από τους Έλληνες συνθέτες, την παραδοσιακή μουσική και το βυζαντινό μέλος,  ενώ επιμελείται το μουσικό και τεχνικό χαρακτήρα της κάθε συναυλίας.

Καταθέτοντας πολλά από τα ταλέντα του δημιουργεί και προκαλεί τον ενθουσιασμό των ακροατών του, κερδίζοντας πάντα το στοίχημα σε ο, τι κι αν κάνει ενώ  χρόνια τώρα έχει αγκαλιάσει με τη φωνή και την προσωπικότητά του όλη τη Ρωμιοσύνη.

Ο μοναδικός  Πέτρος  Γαϊτάνος   θα παρουσιάσει  ένα πρόγραμμα με επιλογές από τους μεγάλους Έλληνες  συνθέτες, σε συνδυασμό με την προσωπική δισκογραφία του στο πρώτο μέρος  , ερμηνεύοντας  τραγούδια Ελλήνων συνθετών & στιχουργών όπως : Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου ,Σταμάτη Σπανουδάκη,  Μάνου Χατζιδάκη, Μάνου Λοϊζου, Σταύρου Κουγιουμτζή  , Μίμη Πλέσσα, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Οδυσσέα Ελύτη κ, α.

Η συναυλία στο δεύτερο μέρος  αποτελείται από μια επιλογή με τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά  Ελληνικά  τραγούδια. Τραγούδια από τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία, τη Σμύρνη, το Αιγαίο, την Πόλη, τη Θράκη, τον Πόντο, αλλά και μια επιλογή από όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας μας.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλες τις  ηλικίες και τις κοινωνικές τάξεις, ενώ αναδεικνύει σε μεγάλο εύρος την Ελληνική μουσική.

Τον συνοδεύουν  4  εξαιρετικοί μουσικοί  που θα  εναλλάσσουν   ανάλογα  το ρεπερτόριο, ένα ρεπερτόριο που του χάρισε  μεγάλες επιτυχίες, ενώ με τη φωνή του σημάδεψε παραδοσιακά τραγούδια που ήταν άγνωστα, ή ξαναπήραν νέα ανάσα με το δικό του ήχο και τρόπο.

Τσοκάνης Γιώργος :Πιάνο – synthesizers

Παύλος Παφρανίδης : Μπουζόυκι

Κώστας Ματσίγκος: Κιθάρες

Σπύρος Μελισσανίδης: Ακορντεόν

Σκηνοθεσία : Πέτρος Γαϊτάνος

 

Διαβάστε επίσης