• 29 Μαρτίου 2024,

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας για τη γιορτή της Μητέρας

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας για τη γιορτή της Μητέρας

Καλημέρα – Η Πρόεδρος και το Δ.Σ του Πολ. Συλλόγου Χωράφας, εύχεται χρόνια πολλά σε όλες τις μάνες του κόσμου,βιολογικές και μή ,γιατί μάνα δεν είναι μόνο αυτή που γεννά  αλλά και αυτή που αναλαμβάνει να υιοθετήσει ένα παιδί και πολλές φορές καλύτερα και από την βιολογική μάνα.

ΜΑΝΑ τι μεγάλη λέξη ,τι ανατριχίλα νοιώθεις όταν την λές,  Είναι η πηγή της ζωής, ο δημιουργός ανέθεσε σε αυτήν το βαρύ έργο της ανατροφής και  της περιποίησης του παιδιού της.

Είναι η μοναδική τροφός για το παιδί της.

Η μητρική στοργή δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμμιά τεχνητή φροντίδα. Η μάνα είναι ο θεμελιωτής της ανθρωπότητας , αφού η μορφή του κόσμου εξαρτάται άμεσα από το πως οι μητέρες μεγαλώνουν τα παιδιά τους.  Μία καλή μητέρα αξίζει εκατό δασκάλους . Σπουδαίοι άνθρωποι  των γραμμ’άτων και του πνεύματος  ύμνησαν την μάνα.  Ο Ευριπίδης έλεγε  παιδιά αγαπάτε την μητέρα σας γιατί δεν υπάρχει έρωτας πιο αγνός και πιο γλυκός απ΄αυτόν.

Τα παιδιά είναι η άγκυρα  που κρατά στη ζωή τη μάνα  είπε ο Σοφοκλής. Η ανθρωπότητα έχοντας βαθιά την αίσθηση της ευγνωμοσύνης που οφείλει στη μητέρα ,καθιέρωσε  να γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Μαίου.

Και πάλι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και να ξέρουν τα παιδιά ότι εμείς οι μητέρες δεν θέλουμε ούτε δώρα ,ούτε μεγαλεία , παρά μόνο ένα φιλάκι στο μάγουλο και μία ζεστή αγκαλιά.

??♥️

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης