• 28 Μαρτίου 2024,

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων έστειλε είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους της Εύβοιας

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων έστειλε είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Ολοκληρώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίππων η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας στην Εύβοια.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πράγματι συγκινητική. Δόθηκε δυο φορές παράταση στην ημερομηνία συγκέντρωσης των ειδών λόγω της μεγάλης προσέλευσης από τους κατοίκους. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν να συγκεντρωθούν 10 παλέτες με τρόφιμα, χαρτικά, καθαριστικά, ρούχα, πετσέτες, σεντόνια και παιχνίδια.

Σημαντική ήταν η συμβολή των μελών του Συλλόγου Καβαλιωτών Νέας Υόρκης «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ» με την αγορά σχολικών ειδών και γραφικής ύλης για τα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών. Τα σχολικά παρέδωσε μέλος του συλλόγου κ. Στρουμπάκη Σοφία. Ο Σύλλογος Καβαλιωτών Νέας Υόρκης « ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ» είναι ένας σύλλογος που έχει δείξει πολλές φορές έμπρακτα την στήριξη του σε όσους έχουν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης μια συγκινητική προσφορά ήταν εκείνη της οικογένειας του Ιωάννη και Ελένης Ζαχόπουλου. Ο Ιωάννης και η Ελένη είναι ιδιοκτήτες ενός mini market «Made In Hellas» στην Καρλσρούη της Γερμανίας. Αποφάσισαν να προσφέρουν το 15% των εισπράξεων μιας εβδομάδας και τις εισπράξεις ενός κουμπαρά που είχε τοποθετηθεί στο κατάστημα με σκοπό την αγορά αναγκαίων ειδών για τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις φωτιές.

Σε επικοινωνία τους με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίππων και μετά από έρευνα του συλλόγου διέθεσαν τα χρήματα που συγκέντρωσαν στην αγορά μιας ηλεκτρικής κουζίνας και ενός πλυντηρίου για πυρόπληκτη οικογένεια.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους κατοίκους του χωριού των Φιλίππων και της ευρύτερης περιοχής, τους επιχειρηματίες, τα μέλη του Συλλόγου Καβαλιωτών Νέας Υόρκης « ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ», την οικογένεια Ιωάννη και Ελένης Ζαχόπουλου, για την συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης των απαιτούμενων ειδών. Ένα ευχαριστώ στην κ. Μωραϊτη Ντανιέλα, εθελόντρια, με οικία στην Στροφυλιά Ευβοίας, που ενημέρωνε καθημερινά το σύλλογο για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Επίσης ο σύλλογος εκφράζει τις ευχαριστίες του στον κ. Ηλία Ιωαννίδη ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας με έδρα το Χαλκερό Καβάλας που ανέλαβε για ακόμη μια φορά , αφιλοκερδώς, την μεταφορά των ειδών στην Θεσσαλονίκη και την εταρεία INTERCONTOR ΕΛΛΑΣ ΑΕ, που εδρεύει στο Κορωπί Αττικής με Γενικό Διευθυντή τον κ. Werner Hermann, που ανέλαβε επίσης χωρίς αμοιβή, με μεγάλη προθυμία, την μεταφορά από Θεσσαλονίκη στην Εύβοια.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων εύχεται το «τσουνάμι» βοηθείας που ξέσπασε τις ημέρες που η Εύβοια ήταν τυλιγμένη στις φλόγες να συνεχιστεί έτσι ώστε κανείς από τους συμπολίτες μας να μην βρεθεί χωρίς στέγη και χωρίς τα αναγκαία για την επιβίωση του. Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και η κοινωνική προσφορά του συλλόγου συνεχίζεται με υπευθυνότητα αγκαλιάζοντας κάθε συνάνθρωπό μας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης