Ο πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων Νεάπολης (πρώην ΔΕΠΟΣ) στο Δημοτικό Συμβούλιο

 Ο πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων Νεάπολης (πρώην ΔΕΠΟΣ) στο Δημοτικό Συμβούλιο

Εχθές 16 Ιουλίου συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα του συλλόγου μας να αναφέρονται στην συνοικία μας με το όνομά της, ΝΕΑΠΟΛΗ και ΟΧΙ Δεπος. Παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου μας, ζητώντας και στα έγγραφα των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας να αναφέρετε η περιοχή μας με το όνομα ΝΕΑΠΟΛΗ.
Παραθέτουμε παρακάτω το περιεχόμενο της επιστολής:

Αξιότιμες/οι Κυρίες/οι,

Ο Σύλλογος Κατοίκων Νεάπολης στα πλαίσια των δράσεών του για την αναβάθμιση της εικόνας, της παρουσίασης και της ποιότητας ζωής της περιοχής μας, καταβάλλει μεταξύ άλλων μια προσπάθεια για την καθιέρωση του επίσημου ονόματος στην περιοχή μας:

Με την 397 / 1994 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας η συνοικία μας ονομάστηκε ΝΕΑΠΟΛΗ, παίρνοντας το όνομά της από μια παλαιά ονομασία της Καβάλας.

Ως εκ τούτου, απευθύνει θερμή παράκληση προς όλους τους αναφερόμενους στην περιοχή μας να χρησιμοποιούν την ονομασία ΝΕΑΠΟΛΗ έναντι της παλαιότερης και μη έγκυρης πια ονομασίας Δ.Ε.Π.Ο.Σ. (η Δ.Ε.Π.Ο.Σ. ήταν μια κοινοπραξία Δήμου και Δημοσίου με σκοπό την πολεοδόμηση της περιοχής, που πλέον δεν υφίσταται ως εταιρεία και δεν έχει πλέον καμιά σχέση με την περιοχή μας).
Ιδιαιτέρως, δημόσια πρόσωπα, που αναφέρονται στην περιοχή μας σε δημόσιες εμφανίσεις τους αλλά και επαγγελματίες, που την αναφέρουν δημόσια και ευρέως σε διαφημίσεις έντυπες, ηλεκτρονικές και ραδιοφωνικές, μπορούν και θα έπρεπε να συμβάλουν προς την κατεύθυνση της καθιέρωσης του επίσημου και γεμάτου νόημα και ιστορία ονόματος της περιοχής μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία προς την επίτευξη αυτού του κοινού σκοπού. (Δ. Τύπου)

Διαβάστε επίσης