Ο ρόλος της δημάρχου στην αλλαγή για τα νήπια – προνήπια

 Ο ρόλος της δημάρχου στην αλλαγή για τα νήπια – προνήπια

Με την ευκαιρία των διαδοχικών χθεσινών συναντήσεών της με τους δημοσιογράφους, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που παρουσιάζει το θέμα της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης νηπίων και προνηπίων, στους τέσσερις δήμους της ΠΕ Καβάλας. Από το πρωί της Τετάρτης η δήμαρχος κατηγορούνταν από την αντιπολίτευση και ειδικότερα από την παράταξη του Κωστή Σιμιτσή, ότι συναίνεσε να εφαρμοστεί πιλοτικά στα νηπιαγωγεία του δήμου Καβάλας η πρόσφατη αλλαγή του νόμου.

Η κ. Τσανάκα διέψευσε ότι συμφώνησε με την πρόταση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλώνοντας κατ’ αρχήν ότι τόσο η ίδια όσοι και οι υπόλοιποι τρεις ομόλογοί της είναι αναστατωμένοι, καθώς εμφανίζονται πως έχουν συμφωνήσει με την εισήγηση της υπηρεσίας. «Εμάς κανείς δε μας ρώτησε. Η συνάντηση που είχαμε με την υπηρεσία ήταν καθαρά και μόνο ενημερωτική», υπογράμμισε η δήμαρχος που αμφιβάλλει για την επιτυχημένη εφαρμογή του νόμου. Καθώς για την περίπτωση των νηπίων και προνηπίων του δήμου Καβάλας υπολογίζει περίπου τριακόσια επιπλέον παιδιά που θα πρέπει να φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία. Αναρωτήθηκε λοιπόν η δήμαρχος σε ποιες αίθουσες θα βολευτούν τόσα παιδιά.

Χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ η δήμαρχος διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε καμία επιτροπή, όπως την επικαλείται το υπουργείο, δεν υπήρξε οποιαδήποτε διαδικασία τήρησης πρακτικών. «Εμείς εκφράσαμε τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις μας. Μόνο τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής συμφώνησαν», ξεκαθάρισε η κ. Τσανάκα, εννοώντας τον Απόστολο Μουμτζάκη και τον Κώστα Μπαντίκο. «Ζητώ, εάν υπάρχουν, τα πρακτικά των συναντήσεών μας προκειμένου να διαπιστώσω εάν καταγράφηκαν οι αντιρρήσεις μου», τόνισε η δήμαρχος.

Εντωμεταξύ, καθημερινά όλο και περισσότεροι γονείς διαμαρτύρονται για τη σημαντική αυτή αλλαγή, που όπως σημείωσε η δήμαρχος ενδέχεται να σημάνει απολύσεις προσωπικού για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Οι γονείς αναρωτιούνται πως είναι δυνατό να καλυφθούν οι ανάγκες φιλοξενίας τόσων επιπλέον παιδιών στα νηπιαγωγεία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. το πρόβλημα, που είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει, φαίνεται ότι θα εκδηλωθεί κυρίως στο δήμο Καβάλας.

Διαβάστε επίσης