• 19 Μαΐου 2024,

Ο ρόλος της παράταξης «Ανάσα» στην επιλογή του επόμενου υποψήφιου Δημάρχου Καβάλας

 Ο ρόλος της παράταξης «Ανάσα» στην επιλογή του επόμενου υποψήφιου Δημάρχου Καβάλας

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας κ. Μπάμπης Δράκος σχολίασε την πρόσφατη επίσκεψη στην Καβάλα του κ. Γιάννη Μπρατάκου και της κ. Ζάννη. Μίλησε επίσης για τους πολλούς ενδιαφερόμενους να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι Καβάλας με την υποστήριξη της ΝΔ.

Το συμπέρασμα των δηλώσεων του αφορά την σύνδεση και έγκριση που κατά την άποψη του πρέπει να έχει ο επόμενος υποψήφιος Δήμαρχος της ΝΔ από την παράταξη «Ανάσα» που υπάρχει σήμερα.

Η συνέντευξη Μπάμπη Δράκου

Ερ: Μιλήστε μας για την επίσκεψη του κ. Μπρατάκου στην Καβάλα. Υπάρχουν ειδήσεις;

Απ: Δεν ήταν μόνο ο κ. Μπρατάκος. Μαζί του ήταν και η κ. Ζάννη, ειδική σύμβουλος του γραφείου του Πρωθυπουργού. Δυο έντονα πολιτικοποιημένα και κομματικοποιημένα μέλη με οικογενειακή παράδοση. Ήταν εδώ και είχαμε μια έκτακτη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής. Αναφερθήκαμε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Αναφερθήκαμε στην οργανωτική δομή και πως θα πορευθούμε τώρα, στη μετά covid εποχή και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να υποστηρίξουμε ως νομαρχιακή οργάνωση τις κυβερνητικές επιλογές.

Ερ: Σας έδωσε την εντύπωση ότι ξεπεράσαμε την πανδημία και σας είπε τι με τον τρόπο του;

Απ: Ότι σιγά- σιγά μπαίνουμε στην κανονικότητα. Αυτή ήταν η αίσθηση η δική μου.

Ερ: Επειδή το μυαλό μας πάει στο κακό, σας είπε για το φθινόπωρο και το χειμώνα; Σας είπε για τους εμβολιασμούς και το χτίσιμο του τείχους ανοσίας;

Απ: Δε μιλήσαμε αναλυτικά για ιατρικά θέματα. Περισσότερο μιλήσαμε για τα οργανωτικά μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην επαρχία ως οργάνωση του κόμματος. Επίσης μιλήσαμε για τη γενική πολιτική κατάσταση στην περιοχή μας, τις ενέργειες τις οποίες πρέπει να κάνουμε κυρίως μετά το καλοκαίρι όσον αφορά την υποστήριξη των κυβερνητικών αποφάσεων.

Ερ: Ως ΝΟΔΕ Καβάλας υπολειτουργούσατε τόσο καιρό όπως είναι φυσιολογικό. Κάπου-κάπου κάνατε κάποιες τηλεδιασκέψεις. Συνεδριάσεις δεν γινόταν της Νομαρχιακής.

Απ: Συνεδρίαση δε γινόταν με απόφαση του κόμματος εδώ και 1,5 χρόνο. Τα γραφεία ήταν κλειστά, εμείς βέβαια είχαμε ανοιχτά τα γραφεία 2-3 ώρες το πρωί αλλά δεν υπήρχαν επισκέψεις.

Ερ: Είναι σε εκκρεμότητα και μάλιστα εδώ και καιρό οι εσωκομματικές εκλογές.

Απ: Οι εσωκομματικές εκλογές πιστεύω ότι θα γίνουν γύρω στον Οκτώβριο με αρχές Νοεμβρίου. Είναι απόφαση του προέδρου. Ούτως ή άλλως τις δημοσιοποίησε ήδη. Προς αυτή την κατεύθυνση έγινε συζήτηση στην επίσκεψη του κ. Μπρατάκου, ότι δηλαδή πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να κοιτάξουμε πως θα δημιουργήσουμε ένα εκλεκτορικό σώμα το οποίο θα είναι μεγαλύτερο κτλ.

Ερ: Στις εσωκομματικές θα γίνει και εκλογή συνέδρων;

Απ: Ναι θα γίνει και εκλογή συνέδρων. Πάντοτε είναι εκλογική η περίοδος αυτή για τη ΝΔ όσον αφορά τα όργανα. Θα βγει καινούρια πολιτική επιτροπή, καινούριος γραμματέας πολιτικής επιτροπής. Νομίζω ότι στις εκλογές θα υπάρχουν 3-4 κάλπες. Θα δούμε πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε το αδιάβλητο αυτής της διαδικασίας.

Ερ: Εσείς θα είστε υποψήφιος για τη νέα νομαρχιακή επιτροπή και για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας;

Απ: Θα είμαι υποψήφιος πάλι. Θέλω να κάνω μια ακόμη θητεία. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει. Βέβαια σε αυτό το συνέδριο έχουμε και τροποποίηση καταστατικού που είναι ένα πολύ βασικό θέμα για τις οργανώσεις του κόμματος. Για αυτούς που ασχολούνται με τα οργανωτικά όπως εγώ, διότι έχουμε κάποιες δυσλειτουργίες όσον αφορά και τον κανονισμό της περιφερειακής οργάνωσης και το καταστατικό του κόμματος.

Ερ: Χθες (προχθές) που ήρθε ο Μπρατάκος, ετέθη θέμα υποψήφιου Δημάρχου Καβάλας της ΝΔ;

Απ: Ετέθη αλλά δεν είμαι αρμόδιος εγώ. Έγινε μια ανασκόπηση της κατάστασης των αυτοδιοικητικών. Σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Έγινε μια κουβέντα. Νομίζω ότι ο Γιάννης ο Μπρατάκος είναι πολύ έμπειρος σε τέτοια θέματα . Μην ξεχνάτε ότι είναι υπεύθυνος του κόμματος και στον παραγωγικό τομέα. Η επίσκεψη του ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, έγινε μια καλή κουβέντα. Ελέχθησαν κάποια πράγματα τα οποία είναι αυτά που κατά διαστήματα λέμε εμείς τα κομματικά όργανα. Ότι η κατάσταση γενικώς  όπου υπάρχουν διπλές υποψηφιότητες (όπως υπήρχε στην Περιφέρεια ή όπως ενδεχομένως να υπάρχουν και σε κάποιους Δήμους είτε στο νομό Καβάλας, είτε και σε άλλες περιοχές) δημιουργούν προβλήματα στη συνοχή.

Ερ: Αυτοί που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι συνδεόμενοι με τη ΝΔ δεν είναι λίγοι, είναι πολλοί.

Απ: Αυτό είναι έτσι πάντοτε. Θα βγουν και άλλοι. Υπάρχει μια λογική σε αυτό. Βλέπουν ένα πεδίο το οποίο είναι κενό και κοιτάζουν να το καλύψουν. Μπαίνουν στη μάχη, μπαίνουν στην εκκίνηση και από εκεί και πέρα οι διαδικασίες του κόμματος πάντοτε είναι συγκεκριμένες. Εγώ πάντοτε το λέω ότι η ΝΔ θα στηρίξει υποψήφιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην στηρίξει υποψήφιο. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση.

Ερ: Η «Ανάσα» η υφιστάμενη παράταξη που στηρίχθηκε από τη ΝΔ, έχει μέλλον έστω και με άλλο όνομα, με άλλο επικεφαλής ή άλλη επικεφαλής; Εσείς προσωπικά  θα συμμετέχετε σε μια τέτοια κίνηση;

Απ: Εγώ είμαι πρόεδρος αυτή τη στιγμή στη Νομαρχιακή. Νομίζω ότι εκ των πραγμάτων συμμετέχω σε όλες αυτές τις διαδικασίες. Από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα κινηθούμε. Θα σας πω αυτό που έχω πει και στην ομάδα , το οποίο το έχω πει και την επόμενη μέρα των εκλογών που δεν ήταν το αποτέλεσμα καλό σε μας. Μπορεί η «Ανάσα» αυτή τη στιγμή να μην κατέβει ως «Ανάσα» ως τίτλος στις επόμενες εκλογές αλλά και ο επόμενος Δήμαρχος χωρίς την έγκριση της «Ανάσας» λίγες πιθανότητες έχει για να κερδίσει τις εκλογές.

Ερ: Όσοι περισσότεροι ενδιαφέρονται, τόσο υπάρχει το ενδεχόμενο της διάσπασης. Κάποιοι θα πειθαρχήσουν σε αυτό που θα αποφασίσει το κόμμα και κάποιοι δεν θα πειθαρχήσουν.

Απ: Έτσι γίνεται πάντοτε γιατί τη φιλοδοξία του καθενός δεν μπορείς να την μαζέψεις. Είναι γνωστό και πάνω σε αυτό υπάρχει και μια λογική εξήγηση. Όταν βλέπουν το κενό ότι αυτή τη στιγμή η ΝΔ δεν έχει κατασταλάξει σε υποψήφιο, σε στήριξη υποψηφίου, είναι ένα κενό και κοιτάζουν να το καλύψουν και από την άλλη πλευρά βλέπουν και το κενό της υπάρχουσας δημοτικής αρχής. Γι` αυτό και υπάρχουν και πολλές υποψηφιότητες. Αν βλέπανε ότι η παρούσα διοίκηση τα καταφέρνει πολύ καλά, όλα αυτά βέβαια είναι υποκειμενικά, μην παρεξηγηθούμε, τουλάχιστον στα μάτια τα δικά μας έτσι φαίνεται, κοιτάζουν να καλύψουν αυτό το κενό.

Ερ: Εσείς θα είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;

Απ: Όχι, δεν έχω τέτοια πρόθεση. Ούτε να είμαι, ούτε είχα την πρόθεση να ήμουν. Υπό άλλες συνθήκες μπήκα τότε.  Τώρα το τι θα επικρατήσει μετά από δυο χρόνια, είναι μια άλλη υπόθεση.

Ερ: Κατά την γνώμη σας πότε πρέπει να παρθεί η απόφαση; Να παρθεί του χρόνου; Να παρθεί φέτος;

Απ: Νομίζω ότι μετά το Σεπτέμβριο θα αρχίσουν σιγά-σιγά οι διαδικασίες να τρέχουν έστω και χωρίς να υπάρχει κάτι, μια εσωτερική εγκύκλιος που να λέει για το θέμα αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι μετά τον Σεπτέμβριο όλα σιγά-σιγά θα αρχίσουν να δρομολογούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Το Σεπτέμβριο ήδη θα έχει περάσει το μισό της θητείας και από εκεί και πέρα μπαίνουμε σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο η οποία ούτως ή άλλως όλα τα κόμματα εξουσίας θέλουν και φιλοδοξούν να κερδίσουν αυτό το Δήμο, το Μητροπολιτικό Δήμο του νομού.

Διαβάστε επίσης