• 25 Απριλίου 2024,

Ο Σιμιτσής επέλεξε και τον παρατρεχάμενό του

 Ο Σιμιτσής επέλεξε και τον παρατρεχάμενό του

 

Ο Κωστής Σιμιτσής φαίνεται πως τα έχει βρει με τον Χρήστο Μέτιο.

Έλαβε και την συγκατάθεση της Φώφης Γεννηματά και θα είναι κατά πάσα πιθανότητα (αν μέχρι την τελευταία στιγμή ο Περιφερειάρχης δεν υποκύψει στις εσωκομματικές ισχυρές αντιδράσεις), ο νέος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Μέχρις εδώ ούτε κρύο ούτε ζέστη. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ. Εδώ ολόκληρη συγκυβέρνηση φτιάξανε και κυβερνήσανε τον τόπο για τρία περίπου χρόνια. Σ’ αυτό θα κωλώσουν; Άλλωστε ο «Κλεισθένης», έστω και μετά το κουτσούρεμα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, απαιτεί συναινέσεις.

Ωστόσο υπάρχει ένα θέμα που αποτελεί μια ευθεία πρόκληση στο κοινό αίσθημα και στην τοπική κοινωνία.

Ο Κωστής Σιμιτσής, όπως μαθαίνουμε, ετοιμάζει ένα πρόσωπο για παρατρεχάμενο σύμβουλό του, δημοτικό υπάλληλο που η οργανική του θέση είναι σε δημοτική επιχείρηση αλλά δεν έχει πατήσει ποτέ του το πόδι του εκεί, και καταφέρνει επί δύο και πλέον δεκαετίες από τότε που διορίστηκε δηλαδή, με όλες τις διοικήσεις του Δήμου Καβάλας, νεοδημοκρατικές και πασοκτσήδικες, να βρίσκεται δίπλα στα γραφεία των εκάστοτε δημάρχων από την εποχή Αθανασιάδη και να «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες» ασχολούμενος τάχα με την καταγραφή της ιστορίας του Δήμου.

Δεν έχει ωράριο, πάει και φεύγει στο γραφείο του όποια ώρα θέλει και φυσικά δεν έχει κανέναν έλεγχο από κανέναν προϊστάμενο.

Ο άνθρωπος αυτός μάλιστα πριν λίγο καιρό κορόιδεψε στην ουσία τον ίδιο τον Σιμιτσή ότι θα τον βοηθούσε τάχα στην προεκλογική του προσπάθεια στις Περιφερειακές εκλογές υποσχόμενος ότι θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό του, υπόσχεση που δεν τήρησε ποτέ. Στην απλή καθημερινή γλώσσα «τον πούλησε».

Ο ίδιος ο Σιμιτσής μάλιστα φερόταν σφόδρα δυσαρεστημένος από την συμπεριφορά του.

Αυτόν λοιπόν τον άνθρωπο, έναν χαρακτηριστικό κηφήνα και λουφαδόρο του ελληνικού δημοσίου, ο Σιμιτσής σκοπεύει να τον επιβραβεύσει δίνοντάς του τη θέση του παρατρεχάμενου συμβούλου του.

Και τέλος πάντων ο Σιμιτσής είναι αυτός που είναι, και όπως σκέφτεται έτσι πράττει.

Ο Μουριάδης όμως ο οποίος θα έχει την ευθύνη του Δήμου Καβάλας και όλων των δημοτικών επιχειρήσεων στο προσωπικό μιας εκ των οποίων ανήκει οργανικά ο συγκεκριμένος υπάλληλος, τι λέει; Θα συναινέσει σ’ αυτήν την κοροϊδία όπου ένας άνθρωπος καταφέρνει επί εικοσιπέντε περίπου χρόνια να μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί, τέσσερεις δημάρχους και όλη την τοπική κοινωνία; Ή θα τον τοποθετήσει επιτέλους στην θέση του για να κάνει κι ένα κομμάτι δουλειά ώστε να δικαιολογήσει κάποτε και το μισθό που παίρνει;

Για να δούμε…

Θ. Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης