Ο Σωτήρης Μπαλλάς για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή της «Μυροβόλου Άνοιξις»

 Ο Σωτήρης Μπαλλάς για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή της «Μυροβόλου Άνοιξις»

Σωτήρης Μπαλλάς

Μίκης συναντά Τσιτσάνη

Ο ερμηνευτής και δημιουργός Σωτήρης Μπαλλάς αποτελεί αποκάλυψη για πολλούς που για πρώτη φορά τον άκουσαν στη συνεργασία του με την Φωτεινή Βελεσιώτου. Μετά από κοινό ταξίδι πέντε χρόνων, ο Σωτήρης Μπαλλάς ανοίγει τα «φτερά» του παρουσιάζοντας τη δική του πρόταση σε μουσικές σκηνές, χώρους τέχνης και φεστιβάλ.

Στην Καβάλα επιστρέφει μετά από τις δύο μεγάλες συναυλίες των τελευταίων χρόνων με την Φωτεινή Βελεσιώτου. Για πρώτη φορά στον φιλόξενο χώρο της Μυροβόλου, με πρόγραμμα-αναφορά στα τραγούδια των μεγάλων δημιουργών με τίτλο «Μίκης συναντά Τσιτσάνη».

Στη μουσική παράσταση αναδεικνύεται η δύναμη του λαϊκού τραγουδιού, η «ένωση» των δύο δημιουργών στα πάθη, στους αγώνες και στις αγωνίες του λαού μας. Αναδεικνύεται η «συγγένεια» των λαϊκών στιχουργών, όπως ο Βίρβος και η Παπαγιαννοπούλου με τους ποιητές που μελοποίησε ο Θεοδωράκης.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από το Άξιον εστί, τη Ρωμιοσύνη, τον Επιτάφιο, τα Λιανοτράγουδα, την Πολιτεία, τα Τραγούδια της Εξορίας, τα Λυρικά, τα Λαϊκά, τους Λιποτάκτες, το Ραντάρ, του Νεκρού Αδερφού σε ποίηση και στίχους Ελύτη, Ρίτσου, Καμπανέλλη, Λειβαδίτη, Βάρναλη, Αναγνωστάκη, Χριστοδούλου, Τριπολίτη, Ελευθερίου, Γ. Θεοδωράκη. Σε έναν συνεχή διάλογο με τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη.

Ο Σωτήρης Μπαλλάς κατάγεται από τα Τρίκαλα. Με την ιδιαίτερη κουλτούρα του τόπου που μεγάλωσε και με τις ερμηνείες του, εκφράζει ολοκληρωμένα τον επίκαιρο, διαχρονικό λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική.

Ξεχωριστή στιγμή στην πορεία του είναι η συνεργασία με τον Μάνο Ελευθερίου με τέσσερα ποιήματά του μελοποιημένα από τον Βαλάντη Σωτηρίου στον πρώτο προσωπικό δίσκο του Σωτήρη Μπαλλά. Στην παράσταση παίζουν δυο σημαντικοί μουσικοί της νέας γενιάς: ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι και ο Χρήστος Λαρίσης στις κιθάρες. Επίσης συμμετέχει η εξαιρετική ερμηνεύτρια και ηθοποιός Μέλπω Αλεξανδροπούλου.

Μυροβόλος Άνοιξις. Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022. Είσοδος 5€. Έναρξη 21:30.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης