Ο Θανάσης Αθανασίου «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης»

 Ο Θανάσης Αθανασίου «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης»

Μετά από μια αρκετά σύντομη διαδικασία μιας μόνο ψηφοφορίας, χωρίς πολλά λόγια από τους δημοτικούς συμβούλους, εξελέγη πριν λίγο πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Καβάλας «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης». Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αθανασίου. Επί 40 παρόντων δημοτικών συμβούλων (απουσίαζε μόνο ο Θέμης Καλπακίδης) έλαβε 26 ψήφους ενώ χρειάζονταν 24. Η δικηγόρος Μαγδαληνή Καρακατσάνη έλαβε 11 ψήφους, ο Τάσος Κυριατζής μία και καμία ο 4ος υποψήφιος για τη θέση κ. Χαράλαμπος Τσαμπάζης. Υπήρξε ένα λευκό ενώ της ψηφοφορίας απείχε ο Χρήστος Ποτόλιας. Υπέρ του κ. Αθανασίου φέρονται να ψήφισαν οι παρατάξεις της κ. Τσανάκα, του κ. Μάκη Παπαδόπουλου και του κ. Βαγγέλη Παππά. Η συγκεκριμένη συνεργασία έγινε η αιτία να υπάρξει αποτέλεσμα και εκλογή Συμπαραστάτη. Η παράταξη του Δημάρχου στήριξε την υποψηφιότητα της κ. Καρακατσάνη ενώ η παράταξη του κ. Βέρρου εμφανίζονταν αντίθετη της υποψηφιότητας Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου θα έχει δικό του γραφείο, πιθανόν και γραμματειακή υποστήριξη. Θα λαμβάνει και θα εξετάζει τα θέματα- αιτήματα των πολιτών. Η θέση είναι έμμισθη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μουριάδης διατηρεί καλή φιλική σχέση μαζί του, δεν θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα στη διοίκηση από την εκλογή του. Προφανώς θα ήθελε έναν άλλο Συμπαραστάτη αλλά απ’ την άλλη δεν πολυασχολήθηκε με την υπόθεση. Κάτι που έκαναν συστηματικά το προηγούμενο διάστημα οι τρεις βασικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η ψηφοφορία άρχισε και σταμάτησε αφού κρίθηκε σκόπιμο τα ψηφοδέλτια να έμπαιναν σε φακέλους και όχι απευθείας στην κάλπη. Κατόπιν τούτου όλα άρχισαν από την αρχή.

Στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ήταν στην αίθουσα ο βουλευτής επικρατείας του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Καμίνης (πρώην Δήμαρχος Αθηναίων). Βρίσκονταν στην Καβάλα για κομματικούς λόγους. Ο κ. Καμίνης είχε και ιδιαίτερη συνάντηση με το Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη. Τον κ. Καμίνη καλωσόρισε στην Καβάλα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και η παρούσα στη συνεδρίαση πρώην Δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα. Στην επίσκεψη του στο Δημαρχείο τον συνόδευαν στελέχη του ΚΙΝΑΛ Καβάλας.

Διαβάστε επίσης