• 5 Μαΐου 2024,

Ο Θανάσης Μήττας στηρίζει την προοπτική συνένωσης του ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο

 Ο Θανάσης Μήττας στηρίζει την προοπτική συνένωσης του ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο

Τριάντα και πλέον χρόνια εργάστηκε στο ΤΕΙ Καβάλας ως καθηγητής ο Θανάσης Μήττας. Εδώ και δύο χρόνια έχει συνταξιοδοτηθεί ωστόσο συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τη δράση ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος με το οποίο συνδέθηκε.

Παρά το ότι ο κ. Μήττας προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, προσεγγίζει αντικειμενικά και στηρίζει την προοπτική συνένωσης του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ άφησε να εννοηθεί ότι και η ΝΔ θα πεισθεί για το συμφέρον της συνένωσης και το ορθό του όλου εγχειρήματος, όταν θα ενημερωθεί αναλυτικά επί του θέματος.

Ο Θανάσης Μήττας έχει υπόψη του τις επιφυλάξεις περί της συνένωσης που διατύπωσε ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι το νέο ίδρυμα που θα δημιουργηθεί θα είναι ισχυρό. Ας περιμένουμε, σημείωσε ο κ. Μήττας, το τελικό κείμενο της συμφωνίας. Συμφώνησε δε με όσα ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή την αξιολόγηση και τη διαβούλευση.

Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο κ. Μήττας, κατά την πρόβλεψή του η ΝΔ θα δεχθεί πως η συγκεκριμένη συνένωση που περιλαμβάνει και το ΤΕΙ ΑΜΘ λειτουργεί προς την ορθή κατεύθυνση. Αναφορικά με τη στάση που κράτησε και συνεχίζει να διατηρεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Θανάσης Μήττας επεσήμανε: «Στο ΔΠΘ δεν ήθελαν το ΤΕΙ ΑΜΘ. Ωστόσο το ΤΕΙ ήθελε να συνεργαστεί με το Δημοκρίτειο. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο ανέκυψε στην πορεία. Από την σημαντική συνένωση θα δημιουργηθεί ένα ισχυρό πανεπιστήμιο. Το ΤΕΙ ΑΜΘ θα βγει κερδισμένο και δεν κινδυνεύει από την οποιαδήποτε υποβάθμιση».

Στην ΠΡΩΙΝΗ μίλησε και ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜΘ Δημήτρης Μπαντέκας, με αφορμή την κριτική επί της συνένωσης υπό το Διεθνές Πανεπιστήμιο, που συνεχίζει να ασκεί η ΝΔ. Σύμφωνα με τον κ. Μπαντέκα το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί στη βουλή έως το τέλος Φεβρουαρίου. Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα κατέβουν οι πινακίδες του ιδρύματος που το αναφέρουν ως ΤΕΙ.

Σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν μεταξύ του Δημοκρίτειου, του υπουργείου και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπαντέκας υπογράμμισε: «Αρχικά ο υπουργός προέτρεψε τη συνένωσή μας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Ίσως διότι εκείνη την εποχή επικρατούσαν προβλήματα στο ΔΠΘ. Ποτέ το Δημοκρίτειο δεν είχε ως προτεραιότητά του το ΤΕΙ ΑΜΘ. Το ΔΠΘ δεν έκανε καμία ιδιαίτερη προσπάθεια να απευθυνθεί στο ΤΕΙ ΑΜΘ. Μάλιστα, υπάρχει απόφαση της συγκλήτου για διακοπή διαλόγου του ΔΠΘ με το ΤΕΙ ΑΜΘ. Εμείς, ως εκπρόσωποι του ΤΕΙ ΑΜΘ εξετάζουμε πρωτίστως το συμφέρον μας και στη συνέχεια το συμφέρον της πόλης».

 

 

Διαβάστε επίσης