• 21 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Ο Θανάσης Παφίλης σε Θάσο, Χρυσούπολη και Καβάλα

 Ο Θανάσης Παφίλης σε Θάσο, Χρυσούπολη και Καβάλα

Μεγάλη επιτυχία γνώρισαν οι συγκεντρώσεις και συσκέψεις της Τ.Ο. Καβάλας, με τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος.

Στην τελική ευθεία της μάχης των ευρωεκλογών έφτασε πλατιά και βρήκε ανταπόκριση το μήνυμα για στράτευση, κινητοποίηση και ενίσχυση των προσπαθειών, ώστε να προκύψει και στην κάλπη αποτέλεσμα αισιόδοξο, να εκφραστεί η αγωνιστική συνάντηση πολλών περισσότερων με το ΚΚΕ, η αντίθεση στην πολεμική εμπλοκή της χώρας, η επιβεβαίωση και ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, να δυναμώσει  η ελπίδα και η προοπτική να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ.

Στα Λιμενάρια της Θάσου, οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες, συνταξιούχοι και νεολαίοι του νησιού υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον βουλευτή του ΚΚΕ την Παρασκευή. Πριν την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε περιοδεία στην αγορά και συνάντηση με το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων «Το Κάστρο», όπου αναδείχτηκε το θέμα των μεθοδεύσεων από την πλευρά της δημοτικής αρχής να μπουν εμπόδια στην πλούσια λειτουργία του, που έχει αφήσει σπουδαίες παρακαταθήκες και έχει ζωντανό και πολύπλευρο «παρόν» στα δρώμενα της περιοχής, συνολικά αναγνωρισμένο.

Στην ομιλία του ο Θανάσης Παφίλης στάθηκε στο πώς τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ ο λαός τις νοιώθει στο πετσί του καθημερινά και ότι τα σχέδια του ιμπεριαλιστικού οργανισμού είναι για ένταση και κλιμάκωση της επίθεσης. Αναφέρθηκε στην ακρίβεια, τους φόρους, την εμπορευματοποίηση Υγείας και Παιδείας, τα ματωμένα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Άλλωστε ο λαός της Θάσου έχει τη δική του πείρα από τις πολιτικές της ΕΕ, που εφάρμοσαν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις: τις είδε στη ζωή του, στο σπίτι του, στο εισόδημά του, στο χωράφι του, στις υποδομές, στα χρονίζοντα προβλήματα του τόπου.

  • Στο ότι κάθε χρόνο μεγαλώνει η τραγική λίστα των νεκρών εργαζομένων στα μαρμαράδικα.Ενώ τα κέρδη και οι «επενδύσεις» εκτοξεύονται, τα μέτρα ασφάλειας και υγείας στους χώρους δουλειάς, η κατάλληλη στελέχωση και τα ωράρια εργασίας πάνε από το κακό στο χειρότερο.
  • Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, αλλά και οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες γνωρίζουν στο πετσί τους την «Ελλάδα που γίνεται Ευρώπη»: στα ωράρια χωρίς σταματημό, στις διαλυμένες συμβάσεις, στη φορολογία που τσακίζει. Την ίδια ώρα όλο και «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό», το εισόδημα από τον τουρισμό συγκεντρώνεται σε λιγότερα χέρια και μεγαλύτερες τσέπες. Σε αυτά τα συμφέροντα δεν υπάρχουν ούτε δασικές εκτάσεις ούτε περιορισμοί στις παραλίες ούτε πρόστιμα και έλεγχοι.
  • Κρίσιμα έργα υποδομής στην περιοχή εγκαταλείπονται. Το 2024 η περιοχή της Καλλιράχης παλεύει για να έχει πόσιμο νερό! Το φράγμα στις Μαριές παραπέμπεται στις Καλένδες. Το κλιμάκιο της πυροσβεστικής αντιμετωπίζει τα κενά και τις ελλείψεις, που έχουν φέρει τόσες φορές τον τόπο αντιμέτωπο με καταστροφικές πυρκαγιές. Το νησί ξεμένει από υποκαταστήματα τραπεζών, από ταχυδρομεία, από πολεοδομία κ.ο.κ.
  • Απέναντι στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ βρέθηκαν μαζί με χιλιάδες σε όλη τη χώρα οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι της Θάσου τον περασμένο Φλεβάρη. Πολλοί βρέθηκαν να τους χτυπήσουν την πλάτη και να τους δώσουν «δίκιο», αλλά με τους εκπροσώπους τους στο ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισαν όλα τα χρόνια αυτή την πολιτική που ξεκληρίζει τους φτωχούς και μικρούς αγρότες, που τους κατατρώει το εισόδημα και τους βυθίζει στα χρέη.
  • Είναι εμβληματικό παράδειγμα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις πορθμειακές γραμμές. Η απελευθέρωση των θαλάσσιων μεταφορών, κατά τα ευρωενωσιακά πρότυπα, η κατάργηση του καμποτάζ, έχει κάνει τους εφοπλιστές να βάζουν πλοία όπου, όποτε, όσα και αν θέλουν, να νηολογούνται υποσυντήρητα και παλιά, να μειώνονται οι συνθέσεις των πληρωμάτων, να κινδυνεύει η ασφάλεια και η ζωή στη θάλασσα, να πηγαίνουν τα εισιτήρια στα ύψη.

Από το νησί της Θάσου με τους μεγάλους αγωνιστικούς και πολιτικούς δεσμούς με το ΚΚΕ, από τα συνθήματα και τις συζητήσεις των συγκεντρωμένων, στάλθηκε υπόσχεση πως στις προσεχείς ευρωεκλογές θα γίνει παραπέρα βήμα ενίσχυσης του Κόμματος, με «κλειδί» το να φτάσει το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο σε κάθε λαϊκό σπίτι, σε κάθε άνθρωπο που προβληματίζεται και θέλει να στείλει γνήσιο και χωρίς δυνατότητες «παρερμηνειών» μήνυμα αμφισβήτησης της πολιτικής που υπονομεύει τη ζωή και τα δικαιώματά του.

Το Σάββατο το μεσημέρι, στη σύσκεψη που οργάνωση η Κ.Ο.Β. του Νέστου έγινε ουσιαστική συζήτηση με φίλους και μέλη του Κόμματος στη Χρυσούπολη. Για τη δυνατότητα καθένας να συμβάλλει πιο αποτελεσματικά, ώστε να φτάσουν οι θέσεις του ΚΚΕ πιο πλατιά, να συναντηθούνε με πολύ κόσμο που μπορεί να μην συμφωνεί με όλα με το ΚΚΕ, αλλά εκτιμά τη συνέπεια και σταθερότητά του, την επιβεβαίωση των πολιτικών του προβλέψεων, την ανιδιοτέλεια και τη στάση των κομμουνιστών μέσα στο κίνημα, αλλά και στο δήμο, στη γειτονιά, στο χωριό.

Συζητήθηκε η ανάγκη να δεχτεί πλήγμα η πολιτική της ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ, να μην έχουν να επικαλούνται «λευκές επιταγές». Παράλληλα να απορριφθούν οι δυνάμεις που έχουν σπείρει αυταπάτες είτε ως κυβερνήσεις είτε από την αντιπολίτευση, που εξωραΐζουν την ευρωενωσιακή βαρβαρότητα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά.

Να μην βρει έδαφος στο λαό ο πολιτικός απατεώνας Βελόπουλος, που πουλάει «αντισυστημισμό», ενώ οι προτάσεις του και οι ψηφοφορίες του στηρίζουν τους πολέμους, το ΝΑΤΟ, τα προνόμια των μεγαλοεπιχειρηματιών, την καπιταλιστική ανάπτυξη στην αγροτική παραγωγή.

Να μην σκορπίσει η λαϊκή ψήφος σε «σωτήρες» και «μεσσίες» που τελικά έχουν μαύρες θέσεις και χαρακτηριστικά, στηρίζονται σε λαϊκίστικα σόου και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού.

Στην Καβάλα το απόγευμα του Σαββάτου έγινε μια μαζική συγκέντρωση, η οποία είχε θέμα την Ευρωπαϊκή Ένωση των πολέμων και την όλο και πιο επικίνδυνη και βαθιά ελληνική πολεμική εμπλοκή.

Χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης ήταν η συμμετοχή πολλών ανθρώπων που ήρθαν με ενδιαφέρον να ακούσουν τις θέσεις του ΚΚΕ, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα πάλεψαν πλάι πλάι με τους κομμουνιστές στις απεργίες, σε εστίες διεκδίκησης σε χώρους δουλειάς, στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, στα συλλαλητήρια ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, εκεί δηλαδή που εκφράστηκε η μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο ομιλητής στάθηκε στο ότι η στάση απέναντι στις επικίνδυνες εξελίξεις πρέπει να γίνει κριτήριο και για την ψήφο στις 9 του Ιούνη. Ο λαός έχει κάθε λόγο να ανησυχεί παρά την έντεχνη προσπάθεια καθησυχασμού.

Η ευθύνη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Αριστεράς, Ελληνικής Λύσης κ.α. είναι βαριά. Με την υποστήριξη του «δικαιώματος στην αυτοάμυνα του Ισραήλ», έχουν σύρει τη χώρα στον πόλεμο των 35000 νεκρών ως τώρα (70% γυναίκες και παιδιά) και των 7000 αγνοουμένων.

Στείλανε τη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, ξοδεύοντας 500000€ τη μέρα, όπως και όπλα, ακόμα και απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε επιθετικό φυλάκιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που δημιουργεί ιδιαίτερους κινδύνους.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ, εκεί στοχεύει η πολιτική που αποφασίζεται: στο μακελειό των ανταγωνισμών για το μοίρασμα της λείας. Η κλιμάκωση του πολέμου μπορεί να τινάξει τον κόσμο στον αέρα. Αυτό δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις και δηλώσεις Μακρόν και Πούτιν. Αυτό δείχνει η κλιμάκωση του ανταγωνισμού ΗΠΑ – Κίνας, το πρωτοφανές κυνήγι των εξοπλισμών.

Η κατάσταση αυτή αντικειμενικά μπλέκεται με τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, το Κόσσοβο, τη Βόρεια Μακεδονία, τα ελληνοτουρκικά. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το μόνο «μέλημα» της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν η διασφάλιση της παραπέρα «ΝΑΤΟποίησης» των Βαλκανίων.

Για μια ακόμα φορά διαπιστώνεται ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας δεν διασφαλίζονται υπό ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, αντίθετα υπάρχει κίνδυνος βαριών συνεπειών στα παζάρι των συμφερόντων για το Αιγαίο και των ανταλλαγμάτων για το στρατόπεδο που θα βρεθεί η Τουρκία.

Αντί να λύνονται, ανοίγουν νέα θέματα, στο φόντο των γιγάντιων μονοπωλιακών και ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων. Ο Θανάσης Παφίλης στάθηκε ότι απέναντι σ’ αυτή τη φρικαλέα κατάσταση το μόνο κόμμα που είναι αντίθετο και κινητοποιεί το λαό, είναι το ΚΚΕ.

Συναντιέται με τη μεγάλη πλειοψηφία που δεν εγκρίνει τη βαρβαρότητα. Προβάλει και απαιτεί να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού. Διαλέγει την πραγματική «σωστή πλευρά» στην ιστορία.

Αντιτάχθηκε λόγω και έργω στο επικίνδυνο μπλέξιμο της χώρας στο νέο μακελειό, είπε την αλήθεια για τις συνέπειες της αντεπανάστασης και τους ευρωΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Δεν διαλέγει ληστή να συνταχθεί.

Αποκάλυψε και βέβαια καταψήφισε τις αθλιότητες της Συμφωνίας των Πρεσπών, του διαλόγου και της συμφωνίας για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, τα ματωμένα εξοπλιστικά -προς ΝΑΤΟϊκή χρήση- προγράμματα.

Αυτά για τα οποία, δηλαδή, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τη σκυτάλη η μία στην άλλη και για τα οποία έχουν ακέραια ευθύνη όσοι τα ψήφιζαν και από υπουργικές θέσεις και εμφανίζονται σαν «Νέα Αριστερά» σήμερα, συνολικά η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία, που άλλωστε με τα μπούνια στηρίζει αυτή την πολιτική, όπως το ΠΑΣΟΚ  ή όσοι κόπτονται για το πόσα βλήματα θα πουλήσουμε στην Ουκρανία, όπως ο Βελόπουλος. Η στρατηγική σύμπλευση αυτών των κομμάτων γίνεται ταύτιση, όταν πρόκειται για τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα πανευρωπαϊκής αντεπίθεσης. Αυτό το κάλεσμα σήμερα απευθύνεται σε περισσότερους προοδευτικούς, σκεπτόμενους ανθρώπους, που μέσα από τις ίδιες τις εξελίξεις, την πείρα τους, τη ζωή τους, μπορούν να κρίνουν. Να μην πάνε λαϊκοί ψήφοι σε κόμματα που στηρίζουν τους φονιάδες των λαών. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι και ψήφος ανθρωπιάς, συνείδησης, βήμα ελπίδας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης