Ο θετικός Αμμούρ, ο «διπλός» Σταμένκοβιτς και ο Στίκας: Η ακτινογραφία των παικτών του ΑΟΚ στο ματς με την Καρδίτσα

 Ο θετικός Αμμούρ, ο «διπλός» Σταμένκοβιτς και ο Στίκας: Η ακτινογραφία των παικτών του ΑΟΚ στο ματς με την Καρδίτσα

97 Ηλίας Κυρίτσης: Δεν ευθύνεται για το γκολ που δέχτηκε, ήταν σαν… πέναλτι. Στο Α` μέρος έκανε δυο τρεις θετικές αποκρούσεις. Στο Β` μέρος δεν πιέστηκε ιδιαίτερα η εστία του.

 

2 Καζαντζίδης Γιάννης: Από τους καλύτερους του ΑΟΚ. Στο Α` μέρος ως αμυντικός μέσος πέτυχε στο ρόλο του ενώ στην επανάληψη πήγε καλά και στη φυσική του θέση, στα δεξιά της άμυνας.

 

6 Αρμάλας: Ο Λιθουανός στόπερ κράτησε τη θέση του. Δεν έκανε λάθη. Δεν έπαιξε κάθετα η Καρδίτσα, κυρίως πήγε το ματς στα πλάγια.

 

22 Απόστολος Στίκας: Από τους κορυφαίους της αναμέτρησης. Πήρε πάλι επιθετικές πρωτοβουλίες. Δημιούργησε το τρίτο γκολ με εξαιρετική προσπάθεια. Είναι σε καλή φόρμα.

 

28 Χριστόφορος Καραγιάννης: Αγωνίστηκε για 45 λεπτά στη θέση του δεξιού πλάγιου αμυντικού. Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις. Φιλότιμος, δίνει πάντα αυτό που μπορεί.

 

18 Δημήτρης Θωμαΐδης: Καλή εμφάνιση. Χωρίς λάθη, κάλυψε χιλιόμετρα, βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας. Παίκτης… ομάδας.

 

72 Γιανίς Αμούρ: Αγωνίστηκε στη θέση του αριστερού πλάγιου αμυντικού αντί του τραυματία Σπάσιτς. Ήταν θετικός. Είχε δύσκολο έργο αφού ο Μπαντιμπανγκά είναι πολύ καλός παίκτης. Ανέβηκε και στην επίθεση. Μάλλον η πιο ουσιώδης εμφάνιση του με τα χρώματα του ΑΟΚ.

 

87 Πάτρικ Έμπερτ: Ο Γερμανός ήταν συγκινητικός αφού έπαιξε με πρόβλημα τραυματισμού. Είχε ένα πολύ καλό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι. Πάλεψε, έτρεξε, οργάνωσε το παιχνίδι της ομάδας.

 

9 Νίκος Σαμπανίδης: Βρήκε δίχτυα μετά από καιρό. Αγωνίστηκε πλάγια στα αριστερά. Ήταν θετικότατος. Μέσα στις φάσεις, καλή σίγουρα εμφάνιση.

 

30 Ντα Σίλβα Καϊούμπι: Ο Βραζιλιάνος έπαιξε αυτή τη φορά πλάγια στα δεξιά. Η καλή του τεχνική φάνηκε για μια ακόμη φορά. Εντάξει, «το έχει» ο άνθρωπος.

 

99 Μπόγκταν Σταμένκοβιτς: Επανήλθε στις καλές εμφανίσεις. Πέτυχε 2 γκολ, έφτασε στα 8 και αλλάζει έτσι η ψυχολογία του αφού ήταν στον πάγκο στα τελευταία ματς. Αγωνίστηκε σέντερ φορ. Από τους πολυτιμότερους του ΑΟΚ.

 

Οι αλλαγές

7 Μαρινάκης Μιχαήλ: Πέρασε στο 46` στη θέση του Καραγιάννη. Αγωνίστηκε στη θέση του αμυντικού μέσου. Λειτούργησε σε αυτά που του ζήτησε ο προπονητής.

65 Ευστάθιος Μπελεβώνης: Πήρε τη θέση του Σταμένκοβιτς στο 65′. Αγωνίστηκε πλάγια στα δεξιά.

74 Χρήστος Ρέτσος: Αγωνίστηκε από το 74′ και μετά στη θέση του Σαμπανίδη. Προστέθηκε ένας ακόμη μέσος εκείνη την ώρα.

 

Οι κινήσεις του Διλμπέρη

Εντελώς διαφορετική τακτική σε σχέση με αυτή που είδαμε κόντρα στον Πανσερραϊκό. Δεν παρέταξε αυτή τη φορά την ομάδα με τρεις στόπερ. Μάλλον πέτυχε η επιλογή του να βάλει τον Αμούρ πλάγιο μπακ στα αριστερά. Του βγήκε το ρίσκο.

Επανέφερε αμυντικό χαφ τον Καζαντζίδη και αυτό του πήγε καλά για 45 λεπτά. Στην επίθεση ανακάτεψε την τράπουλα. Ο Σαμπανίδης πλάγιος στην αριστερή πτέρυγα, ο Ντα Σίλβα Καϊούμπι περισσότερο έκλεινε στα δεξιά και ο Σταμένκοβιτς στην κορυφή. Λειτούργησε καλά το σχήμα που επέλεξε.

Ο Μαρινάκης ήταν η πρώτη του κίνηση από τον  πάγκο στο 46` για τη θέση του αμυντικού μέσου, με τον Καζαντζίδη να πηγαίνει πλάγιος μπακ. Μετά το 3-1 έπαιξε με περισσότερους μέσους αμυντικογενείς, βάζοντας στο παιχνίδι Ρέτσο και Μπελεβώνη για να διαχειριστεί το σκορ.

Διαβάστε επίσης