• 25 Απριλίου 2024,

Ο Θωμάς Μαύρος αποκλειστικά στους 93,7: « Δυνατή ομάδα η Καβάλα, σπουδαίοι αμυντικοί ο Καραμπετάκης και ο Τάτσης»

 Ο Θωμάς Μαύρος αποκλειστικά στους 93,7: « Δυνατή ομάδα η Καβάλα, σπουδαίοι αμυντικοί ο Καραμπετάκης και ο Τάτσης»

 Ο Θωμάς Μαύρος μίλησε αποκλειστικά στο ραδιόφωνο της Πρωινής και στην αθλητική εκπομπή του Τάσου Πατσίδη.

Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και στα παιχνίδια που έδινε η ΑΕΚ με τον ΑΟΚ στο τότε Εθνικό Στάδιο το 1970. Αναλυτικά η συνέντευξη του μεγάλου άσσου.

Ερώτηση: Ποια είναι η άποψη σου για το αυριανό ντέρμπι των δυο Δικεφάλων που ίσως κρίνει και το πρωτάθλημα;

Απάντηση: Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Εύχομαι η ομάδα μου να βγει νικήτρια. Από εκεί και πέρα όλα είναι άγνωστα. Η ομάδα που θα έχει τη πιο δυνατή ψυχολογία και τη μεγαλύτερη ηρεμία θα πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Τα ντέρμπι κρίνονται σε μεγάλο βαθμό στα δυο στοιχεία που σας προανέφερα. Εντάξει άλλο να παίζεις με τους οπαδούς σου και άλλο χωρίς αυτούς. Είναι δύσκολο όμως και για τις δυο ομάδες.

Ερώτηση: Η φετινή ΑΕΚ αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα;

Απάντηση: Νομίζω ότι το αξίζει. Εχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο από τις άλλες ομάδες. Αν συνεχίσει έτσι γιατί υπάρχουν και άλλα παιχνίδια δικαιούται να κόψει πρώτη το νήμα.

Ερώτηση: Τι θυμάται ο Θωμάς Μαύρος από τα παιχνίδια εδώ στην Καβάλα με την τοπική ομάδα;

Απάντηση: Εχω ευχάριστες αναμνήσεις από την Καβάλα. Ηταν πολύ δυνατή ομάδα, δύσκολος αντίπαλος και αξιόμαχος. Γινόταν ωραία παιχνίδια και με τον Πανιώνιου που ερχόμουν μικρός και μετά την ΑΕΚ, γινόντουσαν ωραία παιχνίδια. Μάλιστα είχα σκοράρει αρκετές φορές και είχαμε πάρει νίκες. Εγιναν παιχνίδια που τα ευχαριστηθήκαμε όλοι οι ποδοσφαιριστές. Όλη η ομάδα της Καβάλας τότε αποτελούταν από πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Είχε δυο σέντερ μπακ πολύ καλούς, τον Τάτση και τον Καραμπετάκη. Πολύ καλή ομάδα.

Ερώτηση: Ποιος κεντρικός αμυντικός σε δυσκόλεψε περισσότερο στην καριέρα σου;

Απάντηση: Χωρίς να φανώ εγωιστής ο χειρότερος αντίπαλος μου, ήταν ο κακός μου εαυτός. Όταν δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος ήμουν εύκολος για τον κάθε αντίπαλο αμυντικό.

Ερώτηση: Η καλύτερη ΑΕΚ όλων των εποχών ήταν αυτή που είχε φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ;

Απάντηση: Τα αποτελέσματα αυτό δείχνουν. Μετά μου άρεσε πάρα πολύ η ΑΕΚ του Μελισσανίδη και του Καρά με Μπάγιεβιτς προπονητή. Σίγουρα η ομάδα του Λουκά Μπάρλου τότε με τα επιτεύγματα που έκανε σε Ελλάδα και σε εξωτερικό αλλά και το ποδόσφαιρο που έπαιξε με προπονητή τον Φάντρονκ και τους ποδοσφαιριστές που είχε τότε, ήταν αναγνωρισμένη από εχθρούς και φίλους. Ο Λουκάς Μπάρλος μπόρεσε και πήρε μεγάλο προπονητή αλλά και μεγάλους παίκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως ο Μπάγιεβιτς. Έγινε μια τεράστια ομάδα.

Ερώτηση: Αποτυχία το γεγονός ότι η Εθνική δεν προκρίθηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Απάντηση: Ηταν αποτυχία που μας λύπησε αλλά είναι ο καιρός να φτιάξει μια καινούρια Εθνική που να τη βλέπουμε να πρωταγωνιστεί. Ηταν επιβεβλημένο κάπου να γίνουν κάποιες αλλαγές και να χτιστεί μια καινούρια Εθνική. Υπάρχουν παίκτες παρόλο που είναι λίγοι οι Ελληνες παίκτες που παίζουν στις ομάδες. Βέβαια πρέπει να φροντίσουμε να παίζουν περισσότεροι Έλληνες στις ομάδες για να μπορούμε να επανδρώνουμε τα Εθνικά συγκροτήματα. Να υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα Ελλήνων παικτών για να μπορεί να επιλέγει με μεγαλύτερη άνεση ο προπονητής της Εθνικής.

Ερώτηση: Μετάνιωσε ο Θωμάς Μαύρος που δεν έπαιξε σε Ευρωπαϊκή ομάδα;

Απάντηση: Δεν το μετάνιωσα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έπαιξε στον Πανιώνιο και στην ΑΕΚ. Ήμουν στην κορυφή του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου ποδοσφαίρου με τις κλήσεις μου στις Μεικτές Ευρώπης και Κόσμου. Επίσης πήρα το αργυρό παπούτσι. Είμαι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, με αγαπάει ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα την απόφαση στις δυο τρεις προτάσεις που είχα να φύγω στο εξωτερικό.

Ερώτηση: Ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής που συνεργάστηκε ο Θωμάς Μαύρος;

Απάντηση: Αρχικά στον Πανιώνιο ο Μάλετ που ξεκίναγα που με διόρθωσε πολλά ελαττώματα και τα έβαλε σε σωστή οδό, ποδοσφαιρικά. Μετά το Φάντρονκ , τον Τσικ που ήρθε από τη Μπάγερν Μονάχου. Ακόμη τον Μπίλι Μπίγκαμ που με κάλεσε στην Εθνική σε ηλικία 17, 5 χρονών. Ηταν οι καλύτεροι. Δε θέλω να μιλάω για τις πίκρες. Υπήρχαν και κάποιοι που τους έχω ξεχάσει τελείως. Δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτούς.

Διαβάστε επίσης