• 28 Μαρτίου 2024,

Ο Τσέχος Plat νικητής στο 27οΔιεθνές Τουρνουά της Καβάλας

 Ο Τσέχος Plat νικητής στο 27οΔιεθνές Τουρνουά της Καβάλας

Το Σάββατο 11 Αυγούστου ολοκληρώθηκε το 27οΌπεν Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας, με την τελετή λήξης και τις απονομές των επάθλων στους νικητές. Πρώτος νικητής με 7,5/9 αναδείχθηκε ο Τσέχος PlatVojtech που κέρδισε και το πρώτο χρηματικό έπαθλο των 2.500 ευρώ. Στην 2η – 4η θέση με 7/9 ισοβάθμησαν οι Βούλγαροι DimitrovRadoslav και PetrovMartinκαι ο Κινέζος LinChen. Ακολούθησαν με 6,5/9 οι Έλληνες Νικόλας Θεοδώρου, Ανδρέας Κελίρης και Κώστας Μεγαλιός, ο Ινδός NeelotpalDas, ο Ρώσος HasangatinRamil, ο Γεωργιανός QuparadzeGiga  και η DanelianElina από Αρμενία (1η γυναίκα). Τα χρηματικά έπαθλα που μοιράσθηκαν στους νικητές ανέρχονταν σε 8.000 ευρώ.

Στον Β’ Όμιλο 1ος νικητής με 8,5/9 αναδείχθηκε ο Καβαλιώτης Δημήτρης Μποζάνης, 2ος με 7,5/9 ο Κώστας Στεφάνου από Πάτρα και 3ος με 6,5/9 ο Θόδωρος Λιθοξόος από Δράμα.

Στον Γ’ Όμιλο στην 1η – 2η θέση με 8/9 ισοβάθμησαν οι Καβαλιώτες Μάρω Τριβέλλα και Χρήστος Βουτσάςενώ 3ος με 7/9 ήταν ο Δημήτρης Αχπαρίδηςαπό Θεσσαλονίκη.

Στον Δ’ Όμιλο (Κ8) στην 1η – 2η θέση με 6/7 ισοβάθμησαν ο Καβαλιώτης Διονύσης Μερκουρόπουλος και η Θωμαή Οικονόμουαπό Θεσσαλονίκη ενώ 3η με 5/7 ήταν η ΕκατερίναΣαρκισιάν από Κύπρο.

Για ακόμη μια χρονιά το ισχυρό τουρνουά της Καβάλας έδωσε την ευκαιρία σε 4 σκακιστές να πετύχουν νόρμα διεθνών τίτλων. Ο Dimitrov και ο Μεγαλιός νόρμα GM, ο Γιαννουλάκης και ο Καβαλιώτης Χάρης Τσακίρης νόρμα ΙΜ.

Φέτος αγωνίστηκαν συνολικά 309 σκακιστές από 18 χώρες, χωρισμένοι σε 4 Ομίλους ανάλογα με την δυναμικότητά τους και ανάμεσά τους 12 γκραν-μετρ, 10ιντερνάσιοναλ-μετρ, 3 γυναίκες γκραν-μετρ και συνολικά 36 τιτλούχοι σκακιστές και σκακίστριες οι οποίοι διατήρησαν το τουρνουά της Καβάλας στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας-δυναμικότητας ανάμεσα στα ελληνικά τουρνουά αλλά και στα υψηλά standards των αντίστοιχων ευρωπαϊκών.

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν ο βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ξανθόπουλος και Μάκης Παπαδόπουλος ο οποίοι στους χαιρετισμούς τους μαζί με τα συγχαρητήρια προς τους διοργανωτές και τους σκακιστές που συμμετείχαν τόνισαν τη μεγάλη σημασία του τόσο πετυχημένου αυτού αθλητικού θεσμού για την οικονομία τον τουρισμό και την παγκόσμια προβολή της πόλης.

Το 27οΌπεν Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας που διεξήχθη στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, διοργάνωσαν για μία ακόμη φορά με επιτυχία ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Καβάλας με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ,η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας που στήριξαν οικονομικά και οργανωτικά το Τουρνουά.

Τα κεράσματα που προσφέρθηκαν στους σκακιστές, στις σκακίστριες και στους συνοδούς τους με την ολοκλήρωση της τελετής λήξης των αγώνων ήταν προσφορά των καταστημάτων Φελαχίδη και LaRocca.

Διαβάστε επίσης