Ο Βασίλης Λέκκας συναντά τους «ΣυνΩΔΗπόρους»

 Ο Βασίλης Λέκκας συναντά τους «ΣυνΩΔΗπόρους»

Με τον Βασίλη Λέκκα θα συνυπάρξει η χορωδία του Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας «ΣυνΩΔΗπόροι» στο πλαίσιο τεσσάρων συναυλιών σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Δράμα και Ξάνθη. Πρόκειται για μία ακόμη μουσική συνύπαρξη των «ΣυνΩΔΗπόρων», μετά τη συνεργασία τους με το Νότη Μαρουδή, αυτή τη φορά με έναν από τους πιο αξιόλογους κι αισθαντικούς Έλληνες ερμηνευτές, τον Βασίλη Λέκκα υπό τη διεύθυνση του εξαίρετου πιανίστα και μαέστρου Γιάννη Κανάκη.

Το μουσικό ταξίδι έχει αφετηρία την Καβάλα, την Παρασκευή (22 Σεπτεμβρίου) στις 9:30 το βράδυ, στον χώρο του Φρουρίου της πόλης. Θα ακολουθήσουν συναυλίες το Σάββατο (23 Σεπτεμβρίου) στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ., στη Δράμα στις 30 Σεπτεμβρίου και στην Ξάνθη στις 20 Οκτωβρίου. Η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε στα 7 ευρώ (Γενική Είσοδος), ενώ η προπώληση στα 5 ευρώ.

Ο Γιάννης Κανάκης μας εξήγησε ότι η χορωδία επιδιώκει τις συνεργασίες με καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας αφού είναι εξαιρετική η εμπειρία της συνύπαρξης. Έτσι, δίνεται και στο κοινό η δυνατότητα να απολαύσει τραγούδια ερμηνευμένα με διαφορετικό τρόπο. Η διαφορετική και χορωδιακή εκτέλεση όμως των τραγουδιών μόνο εύκολη δε θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί. Η διαδικασία είναι πολύπλοκη κι απαιτεί περίπου ένα χρόνο προετοιμασίας.

Ο Βασίλης Λέκκας αναμένονταν την Τετάρτη στην Καβάλα για τις απαραίτητες πρόβες. Όπως όμως υπογράμμισε ο Γιάννης Κανάκης, το ευτύχημα σε περιπτώσεις συνεργασίας με καταξιωμένους καλλιτέχνες είναι ότι δεν επιβάλλονται πολλές και συχνές πρόβες. Εξάλλου, σήμερα η τεχνολογία βοηθά και κυρίως διευκολύνει τις δύο πλευρές να προετοιμασθούν καλύτερα.

Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται από τρία μέρη. Το πρώτο θα περιλαμβάνει αποκλειστικά πέντε χορωδιακά τραγούδια, το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει περίπου 15 τραγούδια που θα ερμηνεύσει αποκλειστικά ο Βασίλης Λέκκας τον οποίον θα συνοδεύσει στο πιάνο ο Γιάννης Κανάκης, ενώ το τρίτο μέρος θα περιλαμβάνει τη σύμπραξη του καλλιτέχνη και των «ΣυνΩΔΗπόρων».

Το οικονομικό κομμάτι της εκδήλωσης εμπεριέχει ρίσκα, τα οποία όμως ο κ. Κανάκης εκτιμά ότι θα «βγουν», όπως είχαν «βγει» και πέρσι κατά τη συνεργασία με το Νότη Μαυρουδή. Ρίσκο όμως παίρνει και ο καλλιτέχνης κυρίως τολμώντας να εμφανιστεί σε ένα χώρο που ίσως να μην είναι γεμάτος. Η τιμή του εισιτηρίου κρατήθηκε σε χαμηλό επίπεδο και μπορεί αυτό να μειώνει το σύνολο των εσόδων, αλλά ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερο κόσμο να δώσει το παρόν στη συναυλία.

Για τον Γιάννη Κανάκη, θετικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των χορωδιών αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Θετικό είναι δηλαδή το ότι όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με το χορωδιακό τραγούδι. Κάθε χορωδία διαθέτει το προσωπικό της χαρακτήρα, θέτει τους δικούς της στόχους ανάλογα με το έμψυχο υλικό που διαθέτει κι ανάλογα με εκείνο που επιθυμεί να παρουσιάσει. Στόχος των «ΣυνΩΔΗπόρων», που είναι μια ερασιτεχνική χορωδία, είναι να φτάσουν στο υψηλότερο σημείο απόδοσης και να κάθε μέλος των προσφέρει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

 

Διαβάστε επίσης