• 19 Μαΐου 2024,

Ο Ζαριανόπουλος στους εργαζόμενους της ΒΦΛ

 Ο Ζαριανόπουλος στους εργαζόμενους της ΒΦΛ

 

Ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος ήταν από το πρωί χθες στην Καβάλα. Συνάντησε στην είσοδο της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων εργαζόμενους της ΒΦΛ, που είναι σε κινητοποίηση. Στη συνέχεια βρέθηκε εκεί όπου γίνονταν κινητοποίηση από τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου, ενώ χθες βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος έφτασε με μικρή καθυστέρηση κοντά στο εργοστάσιο, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Βογιατζίδης. «Ξέρω τα προβλήματα της ΒΦΛ, από την εποχή της συνένωσης του εργοστασίου της Νέας Καρβάλης με αυτό της Θεσσαλονίκης», είπε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Συμφώνησε ότι το εργοστάσιο δεν πρέπει να κλείσει, παρατηρώντας ότι πρόκειται για την μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας.

«Τέτοιες εστίες αντίστασης όχι μόνο πρέπει να διατηρηθούν, αλλά πρέπει και ν΄ αυξηθούν», είπε ενισχύοντας το ηθικό των εργαζομένων ο κ. Ζαριανόπουλος. Κοντά του ήταν ο γραμματέας της Ν.Ε. Βασίλης Καταπόδης, ο πρόεδρος του σωματείου των οικοδόμων Αναγνώστης Καραμπατζάκης και άλλα στελέχη του ΚΚΕ.

«Τα εργοστάσια αυτά μπορούν να τα δουλέψουν οι εργάτες» είπε ο κ. Ζαριανόπουλος, ενισχύοντας τα σενάρια της αυτοδιαχείρισης και τονίζοντας το σύνθημα που λίγο νωρίτερα του φώναξαν οι εργαζόμενοι, ότι μπορούν να λειτουργήσουν μονάχοι τους τη βιομηχανία.

Διαβάστε επίσης