• 19 Μαΐου 2024,

ΩΔΕΙΟ “ΝΕΑΠΟΛΙΣ” – ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ 2017

 ΩΔΕΙΟ “ΝΕΑΠΟΛΙΣ” – ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ 2017

Η διεύθυνση του ωδείου «Νεάπολις» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια πληθώρα εκδηλώσεων τις προσεχείς ημέρες, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα αλλά και διατηρούν το επίπεδο που έχει καθιερώσει το κορυφαίο ιδωτικό μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης της Καβάλας. Δεν είναι διόλου υπερβολή να ειπωθεί ότι η συχνότητα και το επίπεδο των εκδηλώσεων του ωδείου «Νεάπολις», οι οποίες στηρίζονται στο μαθητικό και καθηγητικό δυναμικό του ιδίου και μόνο, το κατατάσσουν ως το κορυφαίο μουσικό ίδρυμα της περιφέρειάς μας.

Τη φετεινή άνοιξη υποδέχτηκε το ωδείο «Νεάπολις» με δύο μαθητικές συναυλίες, τις περίφημες “Μουσικές Τρίτες”! Πρόκειται για έναν πετυχημένο θεσμό του ωδείου “Νεάπολις” στον οποίο οι μικροί και εκκολαπτόμενοι σολίστες κάνουν τα πρώτα τους βήματα μπροστά στο κοινό. Οι Μουσικές Τρίτες του Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί για τις 14 και 28 του μηνός, στο χώρο συναυλιών του ωδείου (Μικράς Ασίας 56) με είσοδο ελεύθερη.

Το Σάββατο 1 Απριλίου, στις 20.30 στο σινεματοθέατρο “Όσκαρ”, το ωδείο “Νεάπολις” συμπράττει με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας για να τιμήσουν τον κιθαρίστα και συνθέτη Ευάγγελο Μπουντούνη. Οι κιθαριστικές ορχήστρες των δυο μουσικών ιδρυμάτων ενώνονται και παρουσιάζουν ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα για το κοινό, το οποίο ο ίδιος ο τιμώμενος θα διευθύνει! Τη διδασκαλία της κιθαριστικής ορχήστρας του ωδείου “Νεάπολις” την έχει ο καθηγητής Αναστ. Δέλιος. Η είσοδος θα είναι επίσης ελεύθερη για το κοινό.

Την Πέμπτη 6 Απριλίου, στις 19.00 στο ξενοδοχείο “Εγνατία”, το ωδείο “Νεάπολις” παρουσιάζει μια βραδιά Χαίντελ από τα έγχορδά του! Επιλεγμένοι μαθητές θα ερμηνεύσουν  με συνοδεία πιάνου σονάτες του Χαίντελ ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει με την ορχήστρα δωματίου του ωδείου «Νεάπολις». Τη διδασκαλία και διεύθυνση την έχει ο καθηγητής βιολιού του ωδείου  κ.Γιάννης Κεραμίδης, ενώ η εκδήλωση είναι ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο που θα μπορεί να απολαύσει το ρόφημά του στον εκλεπτυσμένο χώρο του ξενοδοχείου “Εγνατία”.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 20.30 στο περίφημο “Σπίτι του Χατζιδάκι” στη Ξάνθη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ωδείου “Νεάπολις” και σολίστ κλασικής κιθάρας Κων/νος Χίζαρης, θα παρουσιάσει ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα με μουσικές απ’όλο τον κόσμο. Θα παρουσιαστεί επίσης σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση και το έργο του “Μπαϊντούσκα”, το οποίο και θα εκδοθεί από τον μουσικό εκδοτικό οίκο Φίλιππο Νάκα. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του καθιερωμένου πια Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής (11ο φέτος) αυτή την εποχή στη γειτονική μας Ξάνθη.

Την περίοδο του Πάσχα η καρδιά του ωδείου “Νεάπολις” θα χτυπάει από τις 19 ως τις 22 Απριλίου στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην Κομοτηνή. Το ωδείο “Νεάπολις” θα συμμετάσχει με περίπου 12 μαθητές στο φεστιβάλ αυτό, όπου εκτός των άλλων θα διαγωνιστεί και στις ατομικές κατηγορίες αλλά και στα κιθαριστικά σύνολα.

Τέλος, το Σάββατο 20 Μαΐου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ετήσια συναυλία καθηγητών του ωδείου «Νεάπολις» στο κινηματοθέατρο “Όσκαρ” με ελεύθερη, όπως πάντα, είσοδο. Η συναυλία έχει ιδιαίτερη σημασία καθότι αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη του υψηλού επιπέδου μουσικής πράξης που κατέχουν οι καθηγητές του ωδείου μας. Το ρεπερτόριο που θα παρουσιαστεί θα ικανοποιήσει σίγουρα και τον πιο απαιτητικό ακροατή και τα τμήματα που θα συμμετέχουν σε αυτή τη συναυλία θα είναι το κλασικό και το λαϊκό-παραδοσιακό. Επίσης, θα γίνουν οι καθιερωμένες βραβεύσεις των μαθητών από το Δήμο Καβάλας, που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και θα απονεμηθεί η ετήσια υποτροφία του ωδείου “Νεάπολις” για το έτος 2017-18.

Οι δράσεις και οι συναυλίες του ωδείου “Νεάπολις” δε σταματάνε εδώ! Ως ζωντανό κύτταρο πολιτισμού της πόλης μας, συμμετέχει στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του Δήμου και της Περιφέρειας. Αυτές και άλλες συνεργασίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω. Η μουσική είναι για μας χαρά, δημιουργία και στήριγμα ζωής!

Διαβάστε επίσης