Οι απόψεις του Κώστα Κουνάκου για την καταγγελία και την επαναλειτουργία του χώρου στάθμευσης «Ροδόπη»

 Οι απόψεις του Κώστα Κουνάκου για την καταγγελία και την επαναλειτουργία του χώρου στάθμευσης «Ροδόπη»

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Κουνάκος έδωσε συνέντευξη την Παρασκευή στο ράδιο Πρωινή.

Μίλησε για την καταγγελία για τη Ροδόπη. Για την προσπάθεια επαναλειτουργίας του ίδιου χώρου και τα γενικότερα θέματα της Καβάλας όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης.

Η συνέντευξη

Ερ: Διαβάσατε τη καταγγελία για το χώρο στάθμευσης Ροδόπη. Τι λέτε;

Απ: Τη Δευτέρα το μεσημέρι το παρκινγκ θα λειτουργεί κανονικά! Από το αισθητήριο το οποίο έχω. Είδα ότι οι διαγραμμίσεις προχωρήσανε. Έγινε η οριοθέτηση των χώρων στάθμευσης στο χώρο της Ροδόπης. Θα πραγματοποιηθεί αυτοψία, θα χορηγηθεί η αντίστοιχη βεβαίωση που προβλέπεται, θα γίνει αποσφράγιση και θα προχωρήσει στη λειτουργία του.

Ερ: Εδώ η νομοθεσία λέει φωτισμό και όλα αυτά που γράφει η ανακοίνωση.

Απ: Σε ότι αφορά με τον φωτισμό, ο φωτισμός υπάρχει. Δεν είναι σκοτεινό το σημείο. Υπάρχει ο δημοτικός φωτισμός. Δε χρειάζεται να υπάρχει επιπλέον φωτισμός.  Το παρκινγκ αυτό είναι δημοτικό.

Ερ: Ποιο είναι το κίνητρο του της Ένωσης που καταγγέλλει; Τι θέλουν αυτοί οι άνθρωποι;

Απ: Έχουμε στοχοποιηθεί. Είναι μια πολύ καλή επιχειρηματική επένδυση ο χώρος εκμετάλλευσης των πάρκινγκ. Αυτό δημιουργεί σε κάποιους, αν θέλετε επειδή έχουνε χρήματα, έχουνε τον τρόπο και θέλουν να λειτουργήσουν τα παρκινγκ αυτά, να τα εκμεταλλευτούν, πιέζουνε με κάθε τρόπο. Ενδεχομένως να έχουνε κάποια άλλα ήδη σε λειτουργία, να είναι ιδιοκτήτες δηλαδή και να μην αποκαλύπτονται οι πραγματικοί ιδιοκτήτες και να υπάρχουν εικονικοί ιδιοκτήτες σε αυτή την υπόθεση. Ζητούνε να έχουνε μεγαλύτερο μερίδιο.

Ερ: Λέτε ότι το κίνητρο τους, μπορεί να μην είναι ορατό; Να μην είναι αυτό που υποψιαζόμαστε;

Απ: Φυσικά αυτά δεν μπορεί να τα ξέρει ούτε ο κάθε πολίτης, ούτε ο κάθε αιρετός. Κάποιοι που έχουν τη δυνατότητα να πάνε και πίσω απ` όλη αυτή την ιστορία μπορούνε να τα διακρίνουνε. Έτσι γίνεται δυστυχώς. Είναι μια μάχη η οποία μας πάει πολύ πίσω. Μας καθυστερεί και μας δημιουργεί προβλήματα. Μας δημιουργεί στη καθημερινότητα μας προβλήματα. Δεν ευθύνονται σε τίποτα οι 400 πολίτες που κάνανε χρήση το πάρκινγκ αυτό σε ημερήσια βάση.

Ερ: Βλέπετε ότι υπάρχουν δυο γκρουπ. Αυτοί που καταγγέλλουν με σημαιοφόρο τον κύριο και την Ένωση και αυτοί που σκέφτονται τα συμφέροντα της πόλης όπου εκεί πρωτοστατεί ένας Υπουργός και ένας Βουλευτής.

Απ: Ορθώς οι βουλευτές, ο κ. Παναγιωτόπουλος και ο κ. Πασχαλίδης πήραν το αίτημα του Δήμου Καβάλας, γιατί έτσι γίνεται, ο Δήμος Καβάλας ήταν ιμάντας μεταφοράς προς την εθιμοτυπική εκπροσώπηση του νομού μας, της κεντρικής ενότητας  προκειμένου να επιλυθεί  αυτή η ταλαιπωρία αυτών των επισκεπτών ή των δημοτών, των 400 ημερησίως που βρίσκανε λύσεις σε αυτόν εκεί το χώρο. Γνωρίζαμε τι ακριβώς συμβαίνει στο χώρο, το ξέραμε αλλά παρόλα αυτά τον λειτουργούσαμε γιατί ήταν επιτακτική ανάγκη. Και υπάρχει επιτακτική ανάγκη. Σήμερα δεν έχουμε χώρους πάρκινγκ ιδιωτικούς. Κανένας μα κανένας ιδιώτης μέχρι σήμερα δεν έχει άδεια πάρκινγκ σταθμού αυτοκινήτων, είτε υπόγειο, είτε υπαίθριο.

Ερ: Αυτά τα περί νομιμότητας είναι μια πολύ καλή πρόφαση αλλά το θέμα είναι τα οικονομικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Απ: Πρωτίστως ναι. Δυστυχώς εκεί γίνεται ο καβγάς και την πληρώνει ο πολίτης, την πληρώνει η αυτοδιοίκηση όπως πάντα.

Ερ: Πρόσφατα ο ΟΛΚ απέρριψε το αίτημα της εταιρίας που νοικιάζει το ΝΟΚ και το παρκινγκ του τελωνείου, η οποία πήγε και ζήτησε από τον ΟΛΚ να πάρει παράταση 3 χρόνια για τα δύο πάρκινγκ. Ο ΟΛΚ είπε όχι και έδωσε παράταση μόνο 1 χρόνο. Το Νοέμβριο του 2022 θα βγουν και τα δύο παρκινγκ ταυτόχρονα σε δημοπρασία.

Απ: Το διάβασα και αυτό. Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο. Εν πάση περίπτωση είμαστε σε μια περίοδο covid όπου υπάρχουν νομοθετικές τέτοιες παρεμβάσεις που δίνουν παρατάσεις. Ενδεχομένως έτσι να μην επωφελείται ο εκμισθωτής από τον ελεύθερο ανταγωνισμό, να μπορεί να έχεις το καλύτερο τίμημα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Εδώ και τα δυο πάρκινγκ, το ένα είναι δημοτικό, το άλλο είναι το ΟΛΚ όπου και οι δυο έχουν να κάνουν με προσφορά στην πόλη και στο κοινωνικό σύνολο.

Ερ: Είναι καταφανές ότι το συμφέρον της Καβάλας είναι να λειτουργήσει αυτό το παρκινγκ. Βλέπουμε ότι υπάρχουν κύκλοι και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που με λύσσα, με μανία, με κάθε τρόπο για να μην λειτουργήσει αυτό το παρκινγκ.

Απ: Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι αιρετοί και μάλιστα και επικεφαλής οι οποίοι πυροβολούν αυτή τη στιγμή την Καβάλα.  Πυροβολούν αυτή τη στιγμή την Καβάλα, γιατί η Καβάλα πνίγεται και με την υψηλή θερμοκρασία και είναι μπλοκαρισμένα τα πάντα. Έχουμε επισκέπτες και δόξα το θεό καλά πάει αυτή τη στιγμή η τουριστική κίνηση στην  περιοχή μας και βλέπουμε επισκέπτες να μην έχουνε χώρο να αφήσουνε το αυτοκίνητο τους. Ταλαιπωρούνται και αυτό δεν τους προβληματίζει. Να μπορούν να ανακουφιστούν 120-130 αυτοκίνητα. Εμείς λέμε όχι γιατί είναι ο… Μουριάδης.

Διαβάστε επίσης