• 25 Απριλίου 2024,

Οι δράσεις των Προσκόπων Καβάλας ξεκίνησαν για την σχολική χρονιά 2021-2022

 Οι δράσεις των Προσκόπων Καβάλας ξεκίνησαν για την σχολική χρονιά 2021-2022

Όλα τα τμήματα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καβάλας ξεκίνησαν τις δράσεις τους. Οι  νέοι φίλοι που θέλουν να παίξουν μαζί μας στην προσκοπική μας εστία (Καραϊσκάκη 10, αυλή του 4ου Γυμνασίου Καβάλας) μπορούν να έρχονται τις Κυριακές 11:00-13:00. Κάθε παιδί από 7 χρονών και άνω μπορεί να γίνει μέλος της μεγαλύτερης παρέας νέων στον κόσμο!

Όλες οι δραστηριότητες των Προσκόπων είναι σχεδιασμένες ώστε να είναι ελκυστικές αλλά και παράλληλα να κοινωνικοποιούν, να ευαισθητοποιούν και να δίνουν αυτοπεποίθηση στα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους, για την μετέπειτα ζωή τους. Η φύση είναι αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων τους.

Στους Προσκόπους, το παιδί θα βρει μια παρέα φίλων μέσα στην οποία θα μάθει να συνεργάζεται, θα ανακαλύψει νέες κλίσεις, θα ζήσει νέες εμπειρίες και θα κερδίσει ανεκτίμητες γνώσεις.

Τελικά, το παιδί θα έχει τη δυνατότητα να γίνει αυτόνομο, ως άτομο αλλά και ως μέλος του κοινωνικού συνόλου, υποστηρικτικό, ικανό δηλαδή να δείξει ενδιαφέρον για τους άλλους, να ενεργεί μαζί τους και για αυτούς και να μοιράζεται τις ανησυχίες τους.

Επίσης, θα έχει τη δυνατότητα να γίνει υπεύθυνο, ικανό να αναλαμβάνει τις ευθύνες για τις πράξεις του, αλλά και αφοσιωμένο, ικανό να διεκδικεί και να δρα, πάντα με σεβασμό σε αξίες και υψηλά ιδανικά.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αρχηγό Συστήματος, Σίσσυ Καβούκη 6944744590. Η προσέλευση των παιδιών θα πρέπει να γίνεται φορώντας μάσκα και έχοντας μαζί τους το self test του σχολείου (Παρασκευής)!

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης