Οι επόμενες εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας όπως εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο

 Οι επόμενες εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας όπως εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο

Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο για τις ακόλουθες εκδηλώσεις (Ο κ. Βέρρος ως επικεφαλής και εκπρόσωπος της παράταξής του δήλωσε παρών λέγοντας «για άλλη μία φορά το θέμα αυτό έρχεται τελευταίο» Ο κ. Παπαδόπουλος ψήφισε όχι. Ο κ. Ποτόλιας ψήφισε όχι λέγοντας «διαφωνώ με την (Β) εκδήλωση»)

*Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο των ενεργειών που κάνει για να περιορίσει το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς υπέβαλε πρόταση στην Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (ΕΔΚΕ) για να έρθει εκ νέου στο Δήμο μας και να παρέχει τις κτηνιατρικές τις υπηρεσίες (μαζικές στειρώσεις περίπου 80 αδέσποτων ζώων συντροφιάς). Η πρόταση έγινα αποδεκτή και η ημερομηνία που ορίστηκε είναι το διήμερο 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2018, οι δε υποχρεώσεις μας είναι η παροχή δώδεκα διανυκτερεύσεων στους έξι κτηνιάτρους που θα έρθουν στην Καβάλα και δυο δείπνων. Το συνολικό κόστος συμμετοχής στην παραπάνω δράσης ανέρχεται στο ποσό των 1.961,78€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλαςστο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης Digital Cities Challenge της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σύμφωνα με το πρόγραμμα υλοποίησης, το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την πραγματοποίηση στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 στην Καβάλα ενός εργαστηρίου (WORKSHOP) που ως στόχο έχει τον ορισμό ενός κοινού οράματος και φιλοδοξίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και  των βιομηχανιών. Στο εργαστήριο αυτό θα συμμετέχουν φορείς της πόλης καθώς και οι ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για το λόγο αυτό θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Στο εργαστήριο αναμένεται αν συμμετάσχουν περισσότερα από 70 άτομα, θα έχει διάρκεια περίπου πέντε ώρες και θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο LUCY. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των  1.677,5€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από τη σύστασή του ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Η ίδρυση του αναφέρεται σε Βασιλικό Διάταγμα της 29ης Νοεμβρίου 1918 που εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ τον Δεκέμβριο του 1918. Το εμβληματικό κτίσμα όπου στεγάζεται σήμερα ο Δήμος Καβάλας, το δημαρχιακό μέγαρο, αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίσματα της πόλης, με μια μοναδική αρχιτεκτονική γραμμή, που φαντάζει «ξένη» μέσα στην πόλη της Καβάλας και παραπέμπει σε μικρογραφία ουγγρικού πύργου. Η οικοδόμησή του τοποθετείται στο τέλος της δεκαετίας του 1890. Ανήκε στην ιδιοκτησία του Ούγγρου καπνεμπόρου βαρόνου PierreHerzog και χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία και επαγγελματική έδρα. Ο Δήμος Καβάλας θέλοντας να τιμήσει τη συμπλήρωση 100 ετών από την σύσταση του Νομικού του Προσώπου προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που αναμένεται να υλοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες και μέχρι το Φλεβάρη του 2019. Στο πλαίσιο του παραπάνω επετειακού εορτασμού ο Δήμος Καβάλας θα προμηθευτεί διακόσια (200) αναμνηστικά μετάλλια (ειδικά φιλοτεχνημένα για τον επετειακό εορτασμό) για τους επίσημους προσκεκλημένους των εκδηλώσεων και τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων που θα επισκεφθούν το διάστημα αυτό την πόλη. Το κόστος προμήθειας των αναμνηστικών μεταλλίων που θα συνοδεύονται και από σύντομο ιστορικό του Δήμου Καβάλας, ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 860,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (στο πλαίσιο των διασυνοριακών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιεί)θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση υποδοχής στην πόλη μας του δημάρχου του Δήμου Iseo της Ιταλίας κ.RiccardoVenchiarutti, επικεφαλής ομάδας40 επισκεπτών από τις πόλειςIseo, Brescia και Milano αλλά και τον διακεκριμένο Ιταλό μαέστρο EnricoIntra. Ο δήμαρχος και η ομάδα των επισκεπτών μετά από περιήγηση σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη θα επισκεφθούν την Καβάλα την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 για ολιγόωρη παραμονή. Θα γευματίσουν και θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας. Η υποδοχή τους θα γίνει στην περιοχή της παλιάς πόλης από τη δήμαρχο όπου θα τους παρατεθεί μικρή δεξίωση θα γίνουν εκφωνήσεις λόγων, θα τους γίνει ενημέρωση για την ιστορία της πόλης και θα γίνει ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Η πόλη Iseo βρίσκεται στη βόρειο Ιταλία, στην Λομβαρδία, στην επαρχία της Μπρέσια και είναι χτισμένη στην όχθη της λίμνης Iseo. Η οικονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής βασίζεται κυρίως στον τουρισμό και την παραγωγή κρασιού καθώς και στη βιομηχανία και το εμπόριο. Ο Δήμος Iseo, που είναι μέλος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Λιμνών, διοργανώνει κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Λιμνών (FestivaldeiLaghi), που είναι η μεγαλύτερη ιταλική εκδήλωση αφιερωμένη στις ιταλικές και ευρωπαϊκές λίμνες με στόχο να συγκεντρώσει πολίτες από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες για να μοιραστούν εμπειρίες και να συζητήσουν καινοτόμες ιδέες για την αξιοποίηση των λιμνών από κοινωνική, πολιτιστική, περιβαλλοντική και οικονομική άποψη. Ο κ.Venchiarutti, δήμαρχος του Iseo από το 2009, ξεκίνησε ως δημοσιογράφος, διετέλεσε εκδότης και διευθυντής του περιοδικού γεωγραφίας και ταξιδιού «Geodes» και της ταξιδιωτικής εφημερίδας «Travel». Υπήρξε πρόεδρος του Ιταλικού Τουριστικού Τύπου, επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας του RΑΙ του Μιλάνου, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Σπουδών και Απασχόλησης, που ιδρύθηκε από τον νομπελίστα Φράνκο Μοντιλιάνι με επικεφαλής τον άλλο νομπελίστα Οικονομικών καθηγητή του MITRobertSolow. Το κόστος της παραπάνω εκδήλωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.463,58 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας με τη συνεργασία της ομάδας νέων δημιουργών με την επωνυμία  «CapsnCans» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ένα οργανωμένο GRAFFITI FESTIVAL το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2018 στην ακτή της Ραψάνης. Η θεματολογία του GRAFFITI FESTIVAL είναι κοινή για όλους τους συμμετέχοντες τόσο από την Καβάλα όσο από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και αφορά  το θαλάσσιο κόσμο και βέβαια το καλοκαίρι. Οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν τον τοίχο στην παραλία της Ραψάνης, στο τμήμα κάτω από το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αισθητική βελτίωση και ανάδειξη του συγκεκριμένου παραλιακού χώρου όπου τους καλοκαιρούς μήνες δέχεται πολλούς λουόμενους. Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν περί τους 100 έμπειρους καλλιτέχνες από την Καβάλα και άλλες πόλεις της Ελλάδας που έχουν συμμετάσχει σε πολλά ανάλογα streetart εντός και εκτός Ελλάδας και ο καθένας  θα σχεδιάσει το δικό του καλοκαιρινό θέμα με συνέπεια και επαγγελματισμό. Το συνολικό κόστος της παραπάνω εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 1.195.98 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

* Ο Δήμος Καβάλας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων την Κυριακή 7 Οκτωβρίου διοργανώνουν την ετήσια εκδήλωση τιμώντας τη μνήμη των σφαγιασθέντων από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής της 4ης Οκτωβρίου 1941. Στη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής μαρμάρινης πλάκας για πεσόντα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος κατάγονταν από τους Φιλίππους. Μετά την επιμνημόσυνη δέση θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας. Η επετειακή αυτή εκδήλωση συγκεντρώνει πλήθος κόσμου για τιμήσουν τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους. Το συνολικό κόστος της παραπάνω επετειακής εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 354,64€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δυσλεξίας & Διάσπασης Προσοχής διοργανώνουν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 με επίσημο προσκεκλημένο ομιλητή τον τ. Καθηγητή Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γεώργιο Παυλίδη. Η εκδήλωση λόγω τους ενδιαφέροντος που παρουσιάζει αναμένεται να παρακολουθήσουν πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί, όπως επίσης ειδικοί και ψυχολόγοι από την Καβάλα και τις γύρω περιοχές. Στην ομιλία του ο  κ. Παυλίδης θα αναφερθεί στην πρόγνωση, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της δυσλεξίας τη βελτίωση των σχολικών επιδόσεων.

Το συνολικό κόστος της παραπάνω εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 470,36 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας αποδεχόμενος πρόσκληση του Κρατικού Συμβούλου της Δημοκρατίας της Γιακουτίας (Σαχά) μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (βόρεια Σιβηρία) θα φιλοξενήσει την Τρίτη 2 Οκτωβρίου το θέατρο «Ολόνγχο» που θεωρείται το πρώτο κλασσικό θέατρο της σύγχρονης Ρωσίας. Η Γιακουτία είναι το πιο κρύο μέρος της Γης. Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου η καλλιτεχνική ομάδα με σύνολο 35 ατόμων θα βρίσκεται στην Ελλάδα και στις 29 Σεπτέμβριου θα συμμετάσχουν με μια παράσταση στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Δράμας για τους σφραγιασθέντες από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής. Στις 1 Οκτωβρίου  εκπρόσωποι του θεάτρου θα παραχωρήσουν στην Καβάλα συνέντευξη τύπου και την επομένη θα παρουσιάσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας φορώντας τις παραδοσιακές στολές τους και ερμηνεύοντας χορούς και τραγούδια της μακρινής πατρίδας τους. Το συνολικό κόστος συμμετοχής του Δήμου καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.117,14€.

*Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Καβάλας μαζί με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, το ΔΗΠΕΘΕ, τη ΠΑΜΘ (Π.Ε. Καβάλας)συνδιοργανώνουν κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Φιλίππων που φέτος συμπλήρωσε 61 χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα της πατρίδας μας. Στο πλαίσιο αυτό της διοργάνωσης, που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσουν ορισμένες από τις καλύτερες παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις που παρουσιάζονται τους καλοκαιρούς μήνες ανά την Ελλάδα, υπήρχε οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος των εξόδων της διοργάνωσης και εν προκειμένου το κόστος της διαμονής και σίτισης μελών των καλλιτεχνικών σχημάτων σε ξενοδοχείο της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας. Μάλιστα, τα χρήματα που θα δίνονταν ως οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. είχαν προϋπολογιστεί και είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό της εν λόγω διοργάνωσης. Δυστυχώς, λόγω αδυναμίας εξέτασης του σχετικού αιτήματος του Δήμου Καβάλας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας καθότι είχε παρέλθει το χρονικό διάστημα για τη διενέργεια του απαραίτητου ηλεκτρονικού διαγωνισμού και δεν επαρκούσε ο χρόνος για την επανάληψη της διαδικασίας – δεδομένου ότι η διοργάνωση ήταν πολύ κοντά στην έναρξή της – η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. δεν ήταν σε θέση να καλύψει την προαναφερόμενη δαπάνη που είχε προϋπολογιστεί. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει  οικονομικό άνοιγμα στον προϋπολογισμό και  η κάλυψη της δαπάνης. Το κόστος αυτό πρέπει να καλυφθεί από το Δήμο Καβάλας και ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 9.630.50 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» διοργανώνουν εκδήλωση την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του γνωστού συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Γρηγόρη Αζαριάδη «Σκοτεινός Λαβύρινθος». Μέρος της υπόθεσης του βιβλίου διαδραματίζεται στο Κρανοχώρι και ο συγγραφέα για τη συγγραφή του είχε στενή συνεργασία με τους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας όπως επίσης με κατοίκους και φορείς της περιοχής μας.

Ο Γρηγόρης Αζαριάδης γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα όπου και ζει. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Μάρκετινγκ και στις Πωλήσεις πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών. Είναι μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Έχει εκδώσει τρία ακόμα αστυνομικά μυθιστορήματα τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης (Το μοτίβο του δολοφόνου, 2015, Παλιοί λογαριασμοί, 2012 και Η τελευταία παράσταση της Μαρίνας Φιλίππου, 2013). Ο «Σκοτεινός λαβύρινθος» είναι το τέταρτο αστυνομικό του μυθιστόρημα, ένα νουάρ αστυνομικό μυθιστόρημα που ξετυλίγεται σαν πορεία σε λαβύρινθο φωτογραφίζοντας μια διαφορετική όψη του υποκόσμου. Το συνολικό κόστος της παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό των 650,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης