• 12 Μαΐου 2024,

Οι φίλοι της Παιδόπολης έκοψαν βασιλόπιτα

 Οι φίλοι της Παιδόπολης έκοψαν βασιλόπιτα

Με πολλά από τα μέλη και τους φίλους τους, παιδιά που φιλοξενούνται στης δομές τους, αλλά και πολλούς εκπροσώπους συλλόγων, έκοψαν την καθιερωμένη βασιλόπιτα οι «Φίλοι της Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος», την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου το πρωί.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης ΦΝΘ κκ Στέφανος ο οποίος ευχήθηκε να συνεχίσει το σωματείο να προσφέρει για το καλό των παιδιών. «Ας μη ξεχνάμε ότι όσα παιδιά βοηθήθηκαν από μεγάλους δεν έγιναν ποτέ αχάριστα. Συνεχίστε αυτό το έργο προσφοράς», σημείωσε μεταξύ των άλλων ο κ. Στέφανος.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του σωματείου Γεώργιος Περιφεράκης, που όπως τόνισε στον χαιρετισμό του, η κοπή της βασιλόπιτας ήταν η πρώτη εκδήλωση για το 2020. «Είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας που είναι η υποστήριξη των φιλοξενούμενων παιδιών, αλλά και η συμβουλευτική και όχι μόνο στήριξη των ενηλίκων που φεύγουν από την Παιδόπολη μόλις ενηλικιωθούν», τόνισε ο κ. Περιφεράκης.

Για τις αρχές του 2020 μάλιστα το σωματείο ετοιμάζει μια πολύ σοβαρή εκδήλωση σε Θάσο και Καβάλα. «Πρόκειται για μια εκδήλωση στην οποία θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τα προβλήματα των εφήβων, την οικογενειακή βία και τον σχολικό εκφοβισμό. Στην Θάσο θα γίνει στο Καλογερικό στις 27 Μαρτίου με την στήριξη και του δήμου Θάσου και στην Καβάλα στις 29 Μαρτίου. Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους μας για την στήριξη και παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να έρθουν κοντά μας είτε ως χορηγοί είτε ως συνοδοί των παιδιών, ώστε με τον τρόπο αυτό να μπορέσουν πιο εύκολα να κοινωνικοποιηθούν», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Περιφεράκης.

Στους παρόντες  οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση εκφράζοντας την συμπαράστασή τους, ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αρχέλαος Γρανάς και Αλέξης Πολίτης και Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης, ο εκπρόσωπος του κέντρου Πρόνοιας Ιορδάνης Αγγελιάδης, ο πρώην νομάρχης Θεόδωρος Καλλιοντζής, η εκπρόσωπος της  Παιδόπολης, καθώς επίσης πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των συλλόγων Γιατροί του Κόσμου, Πνοή, Άγιος Νέστωρ, Λύκειο των Ελληνίδων, Λέσχης Ποντίων, Μικρασιατών κ.α. Τυχερός της ημέρας που έτυχε το δώρο ήταν ο κ. Πατέρας. Οι φωτογραφίες είναι από την εκδήλωση.

Διαβάστε επίσης