• 24 Απριλίου 2024,

Οι φορείς που στηρίζουν οικονομικά τη Λευκή Νύχτα- Στις 13.000 ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων

 Οι φορείς που στηρίζουν οικονομικά τη Λευκή Νύχτα- Στις 13.000 ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων

Στη συνεδρίαση της την περασμένη Δευτέρα η Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ συζήτησε και ενέκρινε ομόφωνα τη συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην φετινή εκδήλωση της Λευκής Νύχτας, στην αγορά της πόλης. Από το πρακτικό της απόφασης προκύπτουν ενδιαφέροντα ,οικονομικά κυρίως, στοιχεία της διοργάνωσης που όπως ήδη έχει ανακοινωθεί φέτος θα έχει ελαφρώς αυξημένο προϋπολογισμό. Τα χρήματα που θα ξοδευτούν για την Λευκή Νύχτα στις 4 Μάη είναι 13.000 ευρώ, ποσό μικρό σε σχέση με προϋπολογισμούς άλλων εκδηλώσεων. Πολύ περισσότερο φεστιβάλ.

Η επιτροπή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε πρόεδρο τον περιφερειακό σύμβουλο Καβάλας κ. Τάσο Τσαλδαρίδη. Από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ουδείς προέρχονταν από την Καβάλα αφού το μέλος Βασίλης Τραϊφόρος απουσίαζε.

Η απόφαση της επιτροπής αφορά το οικονομικό μόνο μέρος της διοργάνωσης αφού η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εκείνο το βράδυ αφορά άλλη διαδικασία, η οποία γίνεται παράλληλα.

Για τη Λευκή Νύχτα στην τοπική αγορά η επιτροπή έλαβε υπόψη τα εξής: «Η εκδήλωση με τίτλο «Λευκή Νύχτα», είναι μία γιορτή για την Καβάλα η οποία αναδεικνύει την ομορφιά της πόλης τη νύχτα, προσδίδει μία γιορτινή ατμόσφαιρα και παράλληλα προσελκύει πλήθος κόσμου.Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση η οποία λαμβάνει χώρα για 5η συνεχόμενη χρονιά τείνοντας να γίνει πλέον ένας μικρός θεσμός. Τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, προσφέροντας τα προϊόντα τους σε δελεαστικές τιμές για το κοινό, με συνέπεια να τονωθεί η αγορά σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας. Τη γιορτή αυτή της αγοράς πλαισιώνουν πολιτιστικές δράσεις όπου περιλαμβάνουν χορευτικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παιχνίδια από τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία. Όλες αυτές οι δράσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στόχος είναι η ενίσχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος με αφορμή τις εκπτώσεις και τις ειδικές τιμές που προσφέρουν τα καταστήματα, λόγω της «Λευκής Νύχτας» και η προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη της Καβάλας και τους γύρω Νομούς».

Ο συνολικός προϋπολογισμός της φετινής Λευκής Νύχτας είναι 13.000 ευρώ. Τα προηγούμενα χρόνια τα χρήματα ήταν γύρω στις 10.000 ευρώ. Η Περιφέρεια ΑΜΘ αναλαμβάνει να καλύψει ποσό 2.000 ευρώ που σύμφωνα με την απόφαση θα διατεθεί για ηχητική κάλυψη 4 σημείων και μέρος των πνευματικών δικαιωμάτων. Εκ του προϋπολογισμού προκύπτει ότι ο Δήμος Καβάλας μέσω της Δημωφέλεια θα πληρώσει άνω των 6.000 ευρώ. Ο Εμπορικός Σύλλογος 900 ευρώ και το Επιμελητήριο το υπόλοιπο ποσό δηλαδή 3.750 ευρώ.

Διαβάστε επίσης