Οι φορείς της Δράμας ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, θέλουν να αλλάξει η χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας

 Οι φορείς της Δράμας ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, θέλουν να αλλάξει η χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας

Αυτήν την περίοδο στην πόλη της Δράμας αναπτύσσεται ενδιαφέρουσα (και για την Καβάλα) συζήτηση όσον αφορά την Σιδηροδρομική Εγνατία. Έργο υπό ωρίμανση που συνδέει σιδηροδρομικά τη Θεσσαλονίκη με την Καβάλα.

Οι της Δράμας διαφωνούν. Θεωρούν ότι απομονώνονται. Προσκαλούν σε διάλογο τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή κι ετοιμάζονται ακόμη και για κινητοποιήσεις. Χθες ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας κ. Σ. Ηλιόπουλος πρότεινε ακόμη και παραιτήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων. Ε

ίναι πιθανό οι όποιες κινητοποιήσεις να επακολουθήσουν κι ανάλογα με τη στάση του Υπουργού.

Πάντως οι φορείς και παράγοντες της Δράμας παρουσιάζουν ποικιλία αντιπροτάσεων (ώστε να αλλάξει υπέρ της Δράμας η χάραξη) μιας και άλλα λέει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, άλλη άποψη εκφράζει ο βουλευτής της ΝΔ Δράμας και κάτι άλλο δήλωσε και ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Δράμας.

Στη συνεδρίαση του την Τετάρτη 2 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τη γνώμη ότι η Δράμα πρέπει να είναι επάνω στο ανατολικό τμήμα της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας» και πρέπει να προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

1.Να προσκαλέσει τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή να επισκεφθεί ΑΜΕΣΑ τη Δράμα και να παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο (με τη συμμετοχή των Βουλευτών του νομού μας, του Περιφερειάρχη Α.ΜΑ.Θ, των Δημάρχων της Δράμας, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη και των Περιφερειακών Συμβούλων της Δράμας, καθώς και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας, πάντα τηρουμένων των πρωτοκόλλων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού) πώς αντιλαμβάνεται τη θέση και την προοπτική για την ανάπτυξη της Δράμας μέσα από τα υφιστάμενα και τα σχεδιαζόμενα σιδηροδρομικά δίκτυα. Στην περίπτωση που δεν είναι εφικτή η διεξαγωγή της συζήτησης με φυσική παρουσία, αυτή να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.

2.Να καλέσει τους πολιτικούς και οικονομικούς φορείς της Δράμας να συνυπογράψουν την παραπάνω πρόσκληση.3.Το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει εκ νέου μετά την πραγματοποίηση της παραπάνω παρουσίασης από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και -με συμμετοχή και των πολιτικών και οικονομικών φορέων της Δράμας -να διαμορφώσει άποψη και στάση για την προοπτική ανάπτυξης της Δράμας μέσα από τα υφιστάμενα και τα σχεδιαζόμενα σιδηροδρομικά δίκτυα και να αποφασίσει για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την προάσπιση των συμφερόντων της Δράμας».

Διαβάστε επίσης