• 23 Απριλίου 2024,

Οι Καβαλιώτικες διακρίσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Microsoft

 Οι Καβαλιώτικες διακρίσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Microsoft

Το εκπαιδευτικό κέντρο της πόλης μας «Expert  in»  λειτουργεί από το 2009 με αποκλειστικό σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εκπαίδευσης πιστοποίησης στην Πληροφορική. Πέρσι είχε μια μεγάλη επιτυχία σε πανελλήνιο επίπεδο στο διαγωνισμό της Microsoft . Μαθήτρια του από την Καβάλα πήρε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό, στη συνέχεια έλαβε μέρος στην τελική του φάση που έγινε στην Αμερική. Η παράδοση που ξεκίνησε πέρσι συνεχίστηκε φέτος με ακόμα περισσότερες επιτυχίες. Κυριότερη της οποίας είναι αυτή που ήδη γνωστοποιήθηκε, του δεκαπεντάχρονου Χρήστου Κιοφτετζή.

Με την ευκαιρία συνέντευξης τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η  «Expert  in»   προβάλλει όλες τις επιτυχίες, καλώντας τους μαθητές να εμπιστευτούν την διαδικασία. Να συνεχίσουν την παράδοση με τον διαγωνισμό που θα γίνει του χρόνου. Στο μεταξύ θα παρακολουθήσουμε την συμμετοχή του Χρήστου σε λίγους μήνες στην τελική φάση του διαγωνισμού στη Νέα Υόρκη. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν πρωταθλητές Ελλάδος στο διαγωνισμό της Microsoft, όλοι από την Καβάλα.

Έφη Κούντουρα (17 ετών,Χάλκινη Πρωταθλήτρια Excel): 64 μαθητές από όλο τον νομό Καβάλας ενεργοποιηθήκαμε φέτος,  επειδή προβάλατε έντονα πέρσι την επιτυχία της Έφης Ζιώτα και εμείς ακολουθήσαμε το μονοπάτι αυτού του πρωταθλήματος.

Να σας πω λίγα λόγια για αυτόν τον διαγωνισμό, είναι ένας Παγκόσμιος διαγωνισμός που διοργανώνει η Microsoft με τρία πρωταθλήματα το Excel, το Word και το PowerPoint. Την ευθύνη του διαγωνισμού για την Ελλάδα έχει η εταιρεία ACTA με έδρα την Θεσσαλονίκη. Φέτος το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα γίνει στην Νέα Υόρκη, όπου για 2η συνεχόμενη φορά θα εκπροσωπήσει την χώρα μας ένας Καβαλιώτης, ο Χρήστος ο Κιοφτετζής.

Τοραμανίδου Χριστίνα (15 ετών Χάλκινη Πρωταθλήτρια PowerPoint): Συμμετείχα φέτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του PowerPoint  όπου απέσπασα την τρίτη θέση Πανελλαδικά. Εγώ θα ήθελα να αναφερθώ στο πολλά ρεκόρ που έσπασαν στον φετινό διαγωνισμό.Το πρώτο που μας χαροποίησε αρκετά ήταν ότι η αποστολή της Καβάλας απέσπασε το πρώτο βραβείο συμμετοχών στον Πανελλήνιο τελικό. Το συγκεκριμένο βραβείο το παίρνει η πόλη μας πρώτη φορά. Ο αριθμός όμως των 41 μαθητών από μια περιοχή, αποτέλεσε και ένα νέο μεγάλο ρεκόρ για την ιστορία του διαγωνισμού.Το 75% της φετινής αποστολής της Καβάλας, απαρτιζόταν από κορίτσια, σε συνδυασμό και με τον αριθμό των κοριτσιών από την υπόλοιπη Ελλάδα, είχαμε φέτος την χαρά να συμμετάσχουμε στον πρώτο τελικό όπου τα κορίτσια υπερτερούσαν.

Γιάννης Χρόνης (16 ετών  Χάλκινος Πρωταθλητής Word):  Συμμετείχα φέτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Word  όπου απέσπασα την τρίτη θέση Πανελλαδικά. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλω να κάνω στους μαθητές από την Καβάλα που απέσπασαν διάκριση, όπως στην Γεωργία Μαρουσιάδου, 4η στην Ελλάδα στο Word, τον Βασίλη Σκορδά, 5ο στην Ελλάδα στο Wordκαι την Μάγδα Μανιού 10η στην Ελλάδα στο Word.

Εφέλη Μελίδου (16 ετών Αργυρή Πρωταθλήτρια PowerPoint): Είμαι η Εφέλη Μελίδου, είμαι αργυρή πρωταθλήτρια στο PowerPoint, είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την θέση και για την βαθμολογία μου που ήταν η μεγαλύτερη στην Βόρεια Ελλάδα. Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στην Ιωάννα Εμμανουηλίδου για την 4η θέση Πανελλαδικά, τον Παυλίδη Λευτέρη για την 5η θέση, την Παναγιώτα την Χρόνη για την 7η θέση, την Μαρία Μωυσίδου  για την 9η θέση και τον Στάθη τον Κεκρόπουλο για την 10η θέση.

Χρήστος Κιοφτετζής (15 ετών Πανελλήνιος Πρωταθλητής Excel) :  Θα ήθελα λοιπόν να κάνω ένα κάλεσμα σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων που είναι χρήστες του Office να κάνουν ένα βήμα παρά πέρα, να το τολμήσουν, να ξέρουν ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που θα τους στηρίξουν να πετύχουν τον στόχο τους. Αν αυτή την στιγμή αυτό ακούγεται ανέφικτο στα αυτιά σας, το να είστε εσείς οι Πανελλήνιοι πρωταθλητές του 2020. Στο Excelφέτος η ομάδα πήγε πολύ καλά, εκτός από το Χρυσό και το Χάλκινό πήραμε και την 4η θέση με τον Ανδρέα Ναλμπάντη, την 5η θέση κατέλαβε η ΖένιαΡούμπαν, την 7η θέση η Γωγώ Μπουμπούνα την 8η θέση η Αλκμήνη Γαϊταντζή και την 10η ο Αλέξανδρος Νόρικοβ. Σε λίγους μήνες φεύγουμε για Νέα Υόρκη στον Παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου εκεί ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός, θα δουλέψουμε σκληρά το επόμενο διάστημα για να πετύχουμε κάτι καλό για την Ελλάδα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης