Οι κυκλοφοριακές αλλαγές και η κατασκευή της νέας γέφυρας

 Οι κυκλοφοριακές αλλαγές και η κατασκευή της νέας γέφυρας

Πληθαίνουν καθημερινά οι διαμαρτυρίες των πολιτών για την αλλαγή των κυκλοφοριακών δεδομένων που ισχύουν στην ανατολική πλευρά της πόλης, λόγω κατάρρευσης της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Είναι γνωστό ότι εφαρμόζεται σήμερα και όπως φαίνεται θα εφαρμόζεται για καιρό η απόφαση που έλαβε ουσιαστικά το τμήμα τροχαίας Καβάλας την οποία στηρίζει και ο δήμος Καβάλας.

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το δρόμο μπροστά από το παλιό νοσοκομείο είναι όσα βγαίνουν από την πόλη. Τα μεγάλα οχήματα εισέρχονται στην πόλη μέσω παράκαμψης στον Άγιο Σίλα ενώ τα μικρότερα οχήματα χρησιμοποιούν δρόμους στη συνοικία της Αγίας Βαρβάρας. Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η υφιστάμενη κατάσταση θα πρέπει να αλλάξει και να γίνει διπλής κυκλοφορίας ο δρόμος που απέμεινε μπροστά από το παλιό νοσοκομείο.

Η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη σημείωσε ότι τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η μονοδρόμηση του τμήματος που απέμεινε μπροστά από το παλιό νοσοκομείο θα οριστικοποιηθεί με την έγκριση του σώματος. Τόνισε ότι πρόκειται για την υλοποίηση μελέτης της τεχνικής υπηρεσίας, με την οποία συμφωνεί και το τμήμα τροχαίας Καβάλας.

«Δεν είναι οριστική αυτή η κυκλοφοριακή ρύθμιση. Θα δούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Δρακονάκη. Εξήγησε δε ότι το βασικότερο κριτήριο για τη συγκεκριμένη επιλογή είναι τα πλάτη του δρόμου που απέμεινε μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Σε ορισμένα σημεία του ο δρόμος δεν προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια ή υπάρχει ερωτηματικό για το εάν αυτή υφίσταται.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη, σχετικά με τις διαμαρτυρίες που διατυπώνουν οι κάτοικοι των οδών Κολοκοτρώνη και Βάσου, ισχυρίστηκε ότι εάν η υφιστάμενη ρύθμιση δημιουργήσει προβλήματα τότε είναι πιθανό ν’ αλλάξει.

Αναφορικά με το θέμα της γέφυρας δηλώσεις παραχώρησε χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου. Σχολίασε όσα επακολούθησαν τη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου και έθεσε το νέο στόχο, που είναι να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση ώστε να δρομολογηθεί κατά το δυνατόν συντομότερα η επανακατασκευή της γέφυρας.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαφιλίππου παρατήρησε: «Οι αρμόδιοι, αλλά κι εμείς οι βουλευτές ΣΥΤΙΖΑ Καβάλας, επιμένουμε ότι αρμόδιος για τη συντήρηση είναι ο δήμος Καβάλας. Εκτός από τα φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης υπάρχει και ο ισχύον νόμος. Κάνω έκκληση ώστε άπαντες να επικεντρωθούμε στο έργο που πρέπει να γίνει. Στο έργο αποκατάστασης. Είναι αναγκαίο για τη λειτουργία της πόλης. Η Εγνατία Οδός μπορεί να βοηθήσει το δήμο Καβάλας. δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο».

Λόγω των πρόσφατων γεγονότων, ο κ. Παπαφιλίππου ρωτήθηκε εάν τέθηκε στο αρμόδιο υπουργείο το θέμα ολοκλήρωσης της περιμετρικής. Ο κ. Παπαφιλίππου εξήγησε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν από την πλευρά τους και για την υπόθεση της περιμετρικής ότι καλύτερο μπορούν.

Διαβάστε επίσης