• 19 Απριλίου 2024,

Οι μεταγραφές του ΑΟΚ πριν 50 χρόνια και η επιστροφή του Κοψαχείλη

 Οι μεταγραφές του ΑΟΚ πριν 50 χρόνια και η επιστροφή του Κοψαχείλη

Καλοκαίρι πριν ακριβώς 50 χρόνια και ο ΑΟΚ κινείται μεταγραφικά.

Το ρεπορτάζ της «Πρωινής» ήταν αποκαλυπτικό και τότε. Είναι η περίοδος που ο Παύλος Κοψαχείλης αποχαιρετά τον Παναθηναϊκό που ζητάει 150 χιλιάδες δραχμές να τον αποδεσμεύει και επιστρέφει στον ΑΟΚ.  Στην επιστροφή του το 1969 θα έχει 28 συμμετοχές και 5 γκολ στην Α` Εθνική.

Ακόμη ο ΑΟΚ εκείνη τη σεζόν προσθέτει στο ρόστερ του σπουδαίους ποδοσφαιριστές που έκαναν καριέρα στην Α` Εθνικής, όπως ο τερματοφύλακας Παντελάκος από τον Αρη Θεσσαλονίκης(28 συμμετοχές την περίοδο 1969-70), ο πλάγιος αμυντικός Κόκκαλης από την Ορεστιάδα(8 συμμετοχές το 1969-70)  και ο μεσοαμυντικός Μπουγατσάς από τον Μ. Α Θεσσαλονίκης(30 συμμετοχές την πρώτη χρονιά στον ΑΟΚ). Επίσης τον Φωτίδη από την Ξάνθη(7 συμμετοχές), τον Καραμανλή από την Ορεστιάδα(10 συμμετοχές) , τον Γιάννου από τον Εθνικό Ροδολίβους, ο Κουτσοδόντης από τη Δόξα Δράμας.  Στον ΑΟΚ που ετοιμάζεται για την παρθενική του εμφάνιση στην Α` Εθνική, προπονητής είναι ο  Μπέλα Πάλφι.

Στο ρόστερ δεν υπάρχει ο παραμικρός ξένος παίκτης.

Παράλληλα στο ρεπορτάζ αναφέρεται το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Σάββα Χατζηιωάννου που επιστρέφει από την Αμερική ενώ ανήκει στον ΑΟΚ και ζητάει ο ίδιος την αποδέσμευση του. Τελικά ο Σάββας θα πάρει μεταγραφή τη σεζόν 1970-71 για τον ΠΑΟΚ όπου θα παίξει σε 22 παιχνίδια πρωταθλήματος.

 

 

Διαβάστε επίσης