• 26 Απριλίου 2024,

Οι «Παραμυθάδες» στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

 Οι «Παραμυθάδες» στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Της Παραμυθο-ανταποκρίτριάς μας Ζωής Τζαπανίδου!


Το απόγευμα του Σαββάτου της 6ης Μαϊου του 2023 η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες», βρεθήκαμε στο 16ο Δημοτικό σχολείο Καβάλας, προσκεκλημένοι από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Μας υποδέχθηκαν με χαρά και πολλά χαμόγελα, γονείς, δάσκαλοι και μαθητές! Η μεγάλη αίθουσα του γυμναστηρίου όπου έγινε η εκδήλωση, γέμισε από τις χαρούμενες φωνές των μικρών μας φίλων, που με ανυπομονησία περίμεναν να ξεκινήσει το όμορφο ταξίδι, στον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών.

Μικροί και μεγάλοι πήραμε τις θέσεις μας και το ταξίδι ξεκίνησε! Ταξιδέψαμε σε τόπους μακρινούς, μαγικούς, ονειρεμένους! Σε τόπους όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, τα αόρατα ορατά, εκεί που τα ψέματα μπερδεύονται με την αλήθεια.

Τα παιδιά παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον και η χαρά τους ήταν ζωγραφισμένη στα μάτια, στα χαμόγελα και στα ασταμάτητα χειροκροτήματα τους. Τα παραμύθια που αφηγηθήκαμε ήταν:  «Τρεις κόρες και ένας γιός, «Τα εφτά κοράκια», «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι», «Ο βασιλιάς, οι τρεις κόρες και το αλάτι», «Η Πούλια και ο Αυγερινός», «Ο τσιγκούνης παπάς», «Ο Ερμής και ο ξυλοκόπος».

Βέβαια από την εκδήλωση μας δεν έλειψαν τα υπέροχα αινίγματα με τα οποία τα παιδιά προβληματίστηκαν αλλά και διασκέδασαν πάρα πολύ, ενώ με το όμορφο τραγουδάκι «Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι» που τραγουδήσαμε όλοι μαζί, έκλεισε η εκδήλωση μας, που άφησε σε όλους μας μια γλυκιά γεύση.

Ευχαριστούμε τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού σχολείου Καβάλας για την πρόσκληση. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος οι Παραμυθάδες: Ερασμία Βογιατζηδάκη, Ελισάβετ Κεσικιάδου, Μαρία Μπουγά, Καλλιόπη Σωτηρέλη, Ζωή Τσαπανίδου και Αρετή Τσιφλίδου.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης