Οι «Παραμυθάδες» συμμετείχαν στις δράσεις της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου 2023 (φωτογραφίες)

 Οι «Παραμυθάδες» συμμετείχαν στις δράσεις της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου 2023 (φωτογραφίες)

Ο δρόμος προς την Έκθεση, κρύβει παραμύθια και τραγούδια!


Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και ώρα 18.30, στην αίθουσα Γ. Α. Παπαϊωάννου, η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες» συμμετείχε στις δράσεις της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου 2023, σε μία σύμπραξη με το πολύ αξιόλογο πολυφωνικό μουσικό σχήμα «Τετραφωνική Ρίζα».

Η συμμετοχή μας έγινε μετά από πρόσκληση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ), το οποίο ήταν ο κύριος διοργανωτής όλων των δράσεων της Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη (4-7/5/2023), καθώς και για πολιτιστικές δράσεις που προηγήθηκαν αυτής, σε πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης.

Ιδιαίτερη χαρά αποτέλεσε το γεγονός ότι η ομάδα μας επιλέχτηκε για αυτήν τη συνεργασία ανάμεσα σε πολλές άλλες αξιόλογες ομάδες στον Ελλαδικό χώρο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το ΕΙΠ για την τιμή αυτή και αισιοδοξούμε για περαιτέρω συμπράξεις και συνεργασίες με ένα Ίδρυμα που ποιεί Πολιτισμό.

Αρωγός και συνεργάτης, πέρα από το ΕΙΠ, ήταν ο Δήμος Καβάλας, τον οποίο ευχαριστούμε που στηρίζει πάντα τις δράσεις μας. Η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν μια ευγενική χορηγία του Δημοτικού Ωδείου καβάλας (ΔΩΚ).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Μουριάδης Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του ΕΙΠ, κ. Κούκης Νικόλαος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΙΠ, κ. Σιδέρης Ανδρέας, ο κ. Γιώργος Χατζηθεοφάνους συνεργάτης του Ιδρύματος, καθώς και αρκετοί συντοπίτες μας.

Σαν μικρά παραμύθια ήταν και τα τραγούδια που ακούστηκαν από τους Γιάννη Κανάκη στο πιάνο και τους Μαριάννα Κεσόγλου, Ναπολέων Κουκουζίκα, Τόλη Βουρβουτσιώτη και Νίκο Νασιάδη στη φωνή.

Η μουσική επένδυση της Τετραφωνικής Ρίζας, έδεσε υπέροχα με τα πρωτότυπα παραμύθια που αφηγήθηκαν οι Παραμυθάδες Χρήστος Τσίρκας, Αδελαΐς Ράπτη, Ζωή Τσαπανίδου, Μέλη Μίχα και Καλλιόπη Σωτηρέλη και με το ανοιξιάτικο σκηνικό που περίτεχνα δημιούργησε η σκηνογράφος της ομάδας Σταυρούλα Παναγιωτίδου.

Τα παραμύθια που ακούστηκαν ήταν: «Η ευτυχία του Ψαρά» (αρμένικο παραμύθι), «Τα δύο χωριά» (ινδιάνικο παραμύθι), καθώς και πολλές «Ευτράπελες Ιστορίες του Νασρεντίν Χότζα» (τουρκικά παραμύθια).

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης