• 25 Απριλίου 2024,

«Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί εμβολιάστηκαν δείχνοντας την κοινωνική ευθύνη που πρέπει»

 «Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί εμβολιάστηκαν δείχνοντας την κοινωνική ευθύνη που πρέπει»

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Νομού Καβάλας καθηγητής Σωτήρης Τότης.

Σχολίασε το κλίμα μέσα στο οποίο επαναλειτούργησαν χθες τα σχολεία, τους όρους και τις προϋποθέσεις σε σχέση με τα μέτρα που ισχύουν για την πρόληψη της πανδημίας. Ο κ. Τότης ήταν σε γενικές γραμμές αισιόδοξος, επανέλαβε ότι ισχύει το αίτημα της ΕΛΜΕ για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Είπε ότι αυτό έπρεπε να συμβεί από πέρυσι. Δεν γίνεται από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας για οικονομικούς λόγους. Εξήγησε δηλαδή ότι αν το Υπουργείο δέχονταν το αίτημα, θα έπρεπε να πληρώσει περισσότερα χρήματα για περισσότερους καθηγητές και εκπαιδευτικούς γενικότερα σε όλα τα σχολεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ υπάρχουν και άλλα αιτήματα του κλάδου ανοιχτά.

Έτσι την ερχόμενη Τετάρτη (αύριο) θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ στην αυλή του 6ου Λυκείου. Απογευματινές ώρες. Η συνέλευση στόχο έχει να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ για όσα θα μεταφέρει στη συνέλευση των προέδρων από όλη την Ελλάδα που θα γίνει στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή.

Για την επαναλειτουργία των σχολείων εχθές ο κ. Σωτήρης Τότης είπε μεταξύ άλλων:

«Από πλευράς κενών, σήμερα τα κενά είναι ελάχιστα. Θα γίνουν νέες προσλήψεις το αργότερο στις 20 Σεπτέμβρη και έτσι και τα λίγα κενά που υπάρχουν θα αντιμετωπιστούν και αυτά. Οι διευθυντές των γυμνασίων και των λυκείων ζήτησαν και πήραν αντίγραφο των πιστοποιητικών όλων των εμβολιασμένων καθηγητών. Γενικά τα μέτρα για την πρόληψη της πανδημίας φέτος είναι πιο σκληρά, ειδικά όταν πρόκειται για εμβόλια στους καθηγητές.

Στην ΕΛΜΕ Καβάλας βρέθηκε αντιπροσωπεία 20 καθηγητών που δεν εμβολιάζονται.

Εκτιμώ ότι όλοι κι όλοι οι μη εμβολιασμένοι καθηγητές στο Νομό Καβάλας πρέπει να είναι οι συγκεκριμένοι 20. Αυτά που ζητούν δεν μπορούν να γίνουν με βάση τα ισχύοντα μέτρα.

Είναι λοιπόν καλύτερο από όλα να εμβολιαστούν. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών στήριξε όσο κανείς άλλος την εμβολιαστική διαδικασία, σε ποσοστά υψηλότερα και από τους εμβολιασμούς στους υγειονομικούς. Οι περισσότεροι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και στο Νομό Καβάλας εμβολιάστηκαν, δείχνοντας την κοινωνική ευθύνη που πρέπει. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους. Εύχομαι να μην κλείσουν τα σχολεία φέτος καθόλου γιατί αν συμβεί αυτό θα είναι κακό για όλους τους εμπλεκόμενους».

Διαβάστε επίσης