• 10 Μαΐου 2024,

Οι πολιτιστικοί- συνοικιακοί σύλλογοι προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής

 Οι πολιτιστικοί- συνοικιακοί σύλλογοι προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής

Σε όλο το Νομό Καβάλας, ίσως σε όλη την Ελλάδα, οι συνοικιακοί και πολιτιστικοί σύλλογοι είναι στην ίδια κατάσταση. Προσπαθούν να επανέλθουν, να δραστηριοποιηθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής.

Προσπαθούν να έχουν κοντά τους τα μέλη τους ενώ ταυτόχρονα θα τηρούν τα μέτρα πρόληψης. Δεν μπορούν να επανέλθουν πλήρως. Κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Τους ευνοεί το ότι προς το παρόν ο καιρός είναι καλός. Άρα έχουν δυνατότητα να δράσουν σε εξωτερικούς χώρους. Για τον Χειμώνα βλέπουμε.

Συγκεντρώσαμε τα νέα των συλλόγων και του Νομού Καβάλας, απόδειξη ότι είναι εδώ. Κάθε ένας με τον τρόπο του, στοχεύει στον ίδιο στόχο.

Οι σύλλογοι να αντέξουν τον δικό τους «κορωνοϊό».

*Πολιτιστικός Σύλλογος Ακροποτάμου:  Σε εξωτερικό χώρο φέτος πραγματοποιήθηκε (στις 3 Οκτώβρη)  ο καθιερωμένος αγιασμός του συλλόγου μας. Όσο περίεργη κι αν είναι η φετινή χρονιά, εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους, τηρώντας τα μέτρα απολυμαίνοντας και αερίζοντας την αίθουσα όπως ορίζουν οι περιστάσεις! Ευχόμαστε καλή χορευτική χρονιά με υγεία και δύναμη (φωτογραφία).

*Σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο»: Παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020, η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση (citypolice@kavala.gov.gr) του Δήμου Καβάλας, εκ των οποίων να προκύπτουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και ο ΑΦΜ τους, η κατοικία τους στη συνοικία της Παναγίας (Διεύθυνσή τους) και ο αριθμός των οχημάτων που έχουν στην κυριότητά τους (κατέχουν ή χρησιμοποιούν).

Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να γίνει σχεδιασμός και προγραμματισμός από τα αρμόδια όργανα του Δήμου και στα πλαίσια της άσκησης των σχετικών αρμοδιοτήτων τους, και σύμφωνα με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ως προς την επέκταση της εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης και στη συνοικία της Παναγίας.

*To Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων “ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ “ μετά την αναγκαστική διακοπή της δράσης του ( λόγω covid )ανακοινώνει την επαναλειτουργία των ομάδων δράσεων και δραστηριοτήτων.Τα τμήματα θα λειτουργήσουν παίρνοντας ολα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του εοδυ και η λειτουργία τους θα εξαρτηθεί απο την έξαρση της πανδημίας στον τόπο μας.

*Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας- Πεντακοσίων: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε για πρώτη φορά στον σύλλογο μας, εκμάθηση μουσικών οργάνων με αξιόλογους δεξιοτέχνες του είδους…Ήδη υπάρχει ανταπόκριση και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας … Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να διατηρήσουμε τον ήχο αυτών των ξεχωριστών οργάνων συνεχίζοντας την πλούσια λαογραφία του τόπου μας !!!τηλ επικοινωνίας 6944517316.

*Ο πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Καβάλας κ. Λιοντάκης μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης. Ενημέρωσε για την ιστορία του συλλόγου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1952. «Φθίνουμε συνεχώς. Είμαστε λίγοι Κρητικοί στην Καβάλα, λίγοι και καλοί» είπε επίσης.

*Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Καβάλας γνωστοποιεί στα μέλη του ότι λόγω covit θα λειτουργεί μόνο με τηλεφωνικά ραντεβού.

 

 

 

Διαβάστε επίσης