Οι πρώτες εκτιμήσεις για την αιτία πτώσης της γέφυρας- Αύριο στην Καβάλα μηχανικοί της Εγνατίας Οδού ΑΕ μαζί με την Κ. Νοτοπούλου

 Οι πρώτες εκτιμήσεις για την αιτία πτώσης της γέφυρας- Αύριο στην Καβάλα μηχανικοί της Εγνατίας Οδού ΑΕ μαζί με την Κ. Νοτοπούλου

Γίνονται γνωστές οι πρώτες εκτιμήσεις για το λόγο, εξ αιτίας του οποίου έπεσε τμήμα της γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο. Ο Δήμος Καβάλας εκφράζει την άποψη σύμφωνα με την οποία τα βάθρα της γέφυρας κράτησαν αλλά «άνοιξε» το οδόστρωμα. Μηχανικοί που είδαν από κοντά την κατάσταση ισχυρίζονται ότι υπήρξε υποχώρηση των δοκών στήριξης. Εξετάζεται αν αυτό έγινε κι αν έγινε λόγω διάβρωσης.

Αύριο το πρωί έρχονται στην Καβάλα η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Νοτοπούλου, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ και μηχανικοί της εταιρίας. Θα επισκεφθούν το σημείο του ατυχήματος. Η δήμαρχος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη.

*Φωτογραφία από τον Αύγουστο του 2016 όπου στην ίδια γέφυρα υπήρξε τρύπα στο οδόστρωμα, η οποία αντιμετωπίστηκε με απλό τρόπο. Τότε είχε ελεγχθεί η γέφυρα και δεν υπήρξε κανένα ανησυχητικό στοιχείο (είχαν υποστηρίξει οι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας, το θέμα χειρίστηκε ο τότε αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Φιλιππίδης).

*Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΝΟΚ ο γερανός που εγκλωβίστηκε στη γέφυρα νωρίτερα ήταν στο κεντρικό λιμάνι. Ζύγισε δύο ιστιοπλοϊκά σκάφη που πρόκειται να λάβουν μέρος σε αγώνες.

 

Διαβάστε επίσης