• 18 Μαΐου 2024,

Οι συναυλίες στο Πάρκο Φαλήρου χρειάζονται άδεια!

 Οι συναυλίες στο Πάρκο Φαλήρου χρειάζονται άδεια!

Ο Διευθυντής Υγείας της  της ομώνυμης διεύθυνσης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου. Επανέλαβε ότι φέτος η Καβάλα και η Ξάνθη έχουν τα περισσότερα στην Ελλάδα, γεγονός που δεν μπόρεσε να εξηγήσει. Θύμισε ότι πέρυσι στο νομό Καβάλας δεν υπήρχε κανένα απολύτως κρούσμα. Σε συνέχεια  του εντοπισμού αυξημένων κρουσμάτων στο νομό Καβάλας ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας των πολιτών. Ισχυρίστηκε ότι η καταπολέμηση των κουνουπιών στο νομό γίνεται κανονικά αλλά το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών και δράσεων δυσκολεύει με τη ζέστη και τις συνεχόμενες βροχές.

Από την ίδια συνέντευξη προέκυψε και μία ακόμη είδηση. Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι εφόσον πραγματοποιούνται συναυλίες στο πάρκο Φαλήρου,  στη ζώνη λιμένα (αρμοδιότητας του ΟΛΚ) δηλαδή στην περιοχή πίσω από το ανοιχτό κολυμβητήριο, τότε απαραιτήτως χρειάζεται να εκδοθεί άδεια . Άρα η άδεια αυτή πρέπει να εκδοθεί και για τη συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου τέλος Αυγούστου με διοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και στη συναυλία αρχές Σεπτέμβρη του Γιώργου Μαργαρίτη διοργανωτής Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος. Εμμέσως πλην σαφώς ο Χρήστος Παπαδόπουλος είπε ότι για τις συναυλίες στο υπόλοιπο τμήμα του πάρκου δεν χρειάζονται άδειες. Αυτό γιατί όλη η υπόλοιπη περιοχή του πάρκου ανήκει στο Δήμο. Για να εξασφαλιστεί η άδεια όπως αυτές που προανέφερε,  χρειάζεται νωρίτερα να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή που γνωμοδοτεί. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, εκδίδει την άδεια ο Οργανισμός Λιμένα.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος ρωτήθηκε αν όλα αυτά είναι γραφειοκρατικά, δημιουργώντας ουσιαστικά προβλήματα στις διοργανώσεις που η Καβάλα δεν πρέπει να απολέσει.  Απάντησε ότι οι άδειες για τις συναυλίες σημαίνει ότι εξασφαλίζονται κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις που κυρίως αφορούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων στο γεγονός.

 

 

 

Διαβάστε επίσης