• 28 Απριλίου 2024,

Οι τοπικοί σύλλογοι συνεχίζουν να υπάρχουν, κυρίως στο διαδίκτυο!

 Οι τοπικοί σύλλογοι συνεχίζουν να υπάρχουν, κυρίως στο διαδίκτυο!

Σε μακρά περίοδο χειμερίας νάρκης και αυτοπεριορισμού ήταν και συνεχίζουν να βρίσκονται όλοι οι τοπικοί σύλλογοι. Δραστήριοι και ορεξάτοι, πειθάρχησαν κι ακολούθησαν πιστά τα μέτρα για την πρόληψη του κορωνοϊού.

Τώρα τελευταία δείχνουν να προσπαθούν να επανέλθουν αν και περιμένουν σχετικές ανακοινώσεις του κράτους. Προ λίγων ημερών έκαναν εθελοντικό καθαρισμό περιοχών. Οι βασικές τους δραστηριότητες είναι σε αναστολή με αποτέλεσμα διοικήσεις συλλόγων να ανησυχούν για το μέλλον τους. Στο διαδίκτυο υπάρχουν όλοι οι σύλλογοι. Με συχνές ανακοινώσεις. Κάποιοι όπως η Θρακική Εστία και οι Ιχνηλάτες αναρτούν φωτογραφίες από το αρχείο τους ή δραστηριότητες προηγούμενων ετών. Κάποιοι άλλοι απλώς περιμένουν. Εντός της εβδομάδας θα επανέλθει με εθελοντική αιμοδοσία στο Αμφιθέατρο ο σύλλογος των εθελοντών αιμοδοτών. Χθες αρκετοί σύλλογοι ποντίων ήταν στην εκδήλωση που έγινε για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας. Από τις ανακοινώσεις των συνοικιακών και πολιτιστικών και άλλων συλλόγων επιλέγουμε τα ακόλουθα:

*Η Λέσχη Ποντίων για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας: Δεν ξεχνούμε, τιμούμε την μνήμη των προγόνων μας,αγωνιζόμαστε για την δικαίωση της Ιστορίας μνήμης και την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας για την ανάπαυση των ψυχών των 353.000 Ελλήνων του Πόντου.

* Ο σύλλογος Ποταμουδιών αποχαιρετά τον γιατρό Δαβίδ Συμεωνίδη: Καλό ταξίδι, αγαπημένε μας γιατρέ! Σε ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερες και όσα μας δίδαξες.

*Στην ιστοσελίδα του συνοικιακού συλλόγου του Βύρωνα διαβάζουμε για την παρέμβαση ώστε να υπάρχει περισσότερο φως στην αυλή του 6ου Λυκείου:  Η αυλή του γηπέδου μπάσκετ του Πολυκλαδικού πλέον φωτίζεται από τα 2 led φωτιστικά που υπήρχαν αλλά ήταν απενεργοποιημένα έως τώρα, παρατείνοντας το παιχνίδι των παιδιών κατά τις βραδυνές ώρες! Να ευχαριστήσουμε τους ηλεκτρολόγους του Δήμου Καβάλας και την φίλη Ευαγγελία Δρακονάκη που ανέλαβε την επικοινωνία και τα διαδικαστικά με τον Δήμο Καβάλας.

*Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Λουκά Καβάλας για τις συνέπειες στους συλλόγους από τη διακοπή λειτουργίας τους λόγω κορωνοϊού: Το λουκέτο στους Πολιτιστικούς Συλλόγους λόγω της πανδημίας, θα σημάνει την εξαφάνισή τους! Ιδιαίτερα όσων καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα από τις εκδηλώσεις και τις δράσεις τους! Για το λόγο αυτό, αν δεν πραγματοποιηθούν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις, πρέπει να επιδοτηθούν από το κράτος τουλάχιστον για τα λειτουργικά τους έξοδα! Διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν, θα κλείσουν και ο πολιτισμός της χώρας μας θα γίνει φτωχότερος!

*Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας Πεντακοσίων στηρίζει και συμμετέχει στην εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.

*Ανάρτηση του συλλόγου Πνοή για την παγκόσμια μέρα οικογένειας: Φροντίζουμε τα παιδιά μας με αγάπη,υπομονή ,στοργή και τα διδάσκουμε τον πολύτιμο θεσμό της οικογένειας !

*Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας: Οι Απανταχού Θρακιώτες, & Ο Σύλλογος Εβριτών Ν.Καβάλας δεν ξεχνάμε αλλά τιμάμε την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

*Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας:  Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ΑΝΑΓΚΗ για αίμα δεν θα σταματήσει ΠΟΤΕ…Σας περιμένουμε στις αιμοληψίες μας 29 και 30 Μαϊου 2020, από τις 08.00 έως τις 14.30, που θα πραγματοποιηθούν στο Φουαγιέ Αμφιθεάτρου Γ.Παυλίδης Π.Ε.Καβάλας. Τα μέτρα προφύλαξης θα είναι σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. Καλό θα είναι να έχει ο κάθε αιμοδότης την μάσκα του . Σε περίπτωση που δεν έχει θα υπάρχουν διαθέσιμες στην αίθουσα. Σας περιμένουμε να αποδείξουμε για ακόμη μια φορά ότι τίποτα δεν σταματά την ανθρώπινη αλληλεγγύη !!!

 

Διαβάστε επίσης