Οικόπεδο 20 στρεμμάτων έπρεπε αλλά δεν έγινε το νέο πάρκινγκ του Νοσοκομείου (φωτογραφίες)

 Οικόπεδο 20 στρεμμάτων έπρεπε αλλά δεν έγινε το νέο πάρκινγκ του Νοσοκομείου (φωτογραφίες)

15 περίπου μέρες συζητάμε το γνωστό από το παρελθόν πρόβλημα έλλειψης θέσεων στάθμευσης στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Επιτέλους η συζήτηση γίνεται ουσιαστική, χρήσιμη. Γίνεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αφορά την εκμετάλλευση, την αξιοποίηση της όμορης έκτασης 20 περίπου στρεμμάτων. Ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου.

Ο διοικητής Αχιλλέας Γερόπουλος έδωσε εντολή σε ιδιωτική εταιρία να μελετήσει το ενδεχόμενο καθαρισμού της. Η εταιρία βρέθηκε την Παρασκευή στον χώρο κι ετοιμάζει την πρόταση της. Σύμφωνα με πληροφορίες για να καθαριστεί η «ξεχασμένη» αυτή έκταση χρειάζεται δουλειά που θα αφορά διάστημα περίπου ενός μήνα.

Αφού η έκταση καθαριστεί, θα εργαστεί σε αυτήν ο Δήμος Καβάλας. Θα κάνει την απαραίτητη διαμόρφωση ώστε να δημιουργηθούν κάποιες επιπλέον θέσεις στάθμευσης. Άγνωστο πόσες ακριβώς.

Ανάλογα με το έργο που θα κάνει δωρεάν, για χάρη του Νοσοκομείου ο Δήμος Καβάλας. Το οικόπεδο είναι μεν μεγάλο αλλά ταυτόχρονα και δύσκολο. Με πολλά επίπεδα. Το υψηλότερο, λέγεται χαρακτηριστικά, φθάνει σε ύψος τον τελευταίο όροφο του Νοσοκομείου!

Το Νοσοκομείο Καβάλας λειτουργεί στο νέο κτίριο στον Άγιο Σίλα από το Καλοκαίρι του 2010. Δύο φορές προηγούμενοι διοικητές προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στάθμευσης αξιοποιώντας το ίδιο οικόπεδο.

Κι ενώ προχώρησαν όπως έπρεπε, το αυξημένο κόστος του έργου σταμάτησε κάθε επιπλέον ενέργεια. Έτσι αυτό που δεν έγινε τότε, ακόμη και πριν τη λειτουργία του Νοσοκομείου, ίσως γίνει τώρα. Με βήματα αργά, προσεκτικά και τη συμβολή του Δήμου Καβάλας.

Η έκταση των 20 στρεμμάτων μπορεί να φιλοξενήσει, εφόσον διαμορφωθεί, ακόμη και 200 αυτοκίνητα. Για να γίνει η διαμόρφωση χρειάζονται πολλά χρήματα. Ο Δήμος Καβάλας θα κάνει την αρχή. Μετά βλέπουμε.

Σήμερα η έκταση των 20 στρεμμάτων διαθέτει δέντρα, πουρνάρια, χόρτα. Τμήματα τσιμεντένιων δρόμων, οι οποίοι ανοίχτηκαν όταν κατασκευάζονταν το νέο Νοσοκομείο. Εκεί βρίσκουμε και μια επίσης ξεχασμένη πινακίδα που προειδοποιεί για ανατινάξεις!

Ο κ. Μουριάδης είπε στην Πρωινή την περασμένη Παρασκευή ότι ο Δήμος Καβάλας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος στο πρόβλημα που ανέκυψε. Ακόμη κι αν δεν είναι της αρμοδιότητας του. Έτσι θα βοηθήσει χωρίς ταυτόχρονα να δεσμεύεται για την εκτέλεση όλου του έργου. Θα κάνει τα βασικά.

Προϋπόθεση για την παρέμβαση του Δήμου, να καθαριστεί το οικόπεδο. Αυτό θα γίνει με χρήματα του Νοσοκομείου. Συμφωνήθηκε επίσης να ζητηθεί η βοήθεια της Περιφέρειας ΑΜΘ. Με ενημέρωση του νέου Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

Και την Παρασκευή υπήρξε μια κινητικότητα στο θέμα των σταθμεύσεων και στο τι θα συμβεί μέχρι να γίνουν όλα όσα αναφέρθηκαν. Η Πυροσβεστική υπηρεσία εμφανίζεται να έχει διατυπώσει την άποψη της προς το διοικητή του Νοσοκομείου. Εδώ και καιρό. Άρα η πιθανή αλλαγή των δεδομένων και αποφάσεων είναι θέμα του διοικητή. Τις νέες αποφάσεις του οποίου περιμένουμε.

Διαβάστε επίσης