• 29 Μαρτίου 2024,

Οκτώβρη ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας (συνέντευξη)

 Οκτώβρη ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας (συνέντευξη)

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σωκράτης Μποζούδης μίλησε στην Πρωινή για όλα τα θέματα αυτού.

Για το φεστιβάλ που τέλειωσε, το αποχαιρετιστήριο δείπνο στον κ. Γκόνη και τη διαδικασία επιλογής του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή. Φαίνεται ότι η απόφαση θα υπάρξει τον Οκτώβρη αν και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 9 Σεπτέμβρη.

Η συνέντευξη

Ερ: Αποχαιρετήσατε με δείπνο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σα διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ το Θοδωρή Γκόνη.

Απ: Ήταν ένας αποχαιρετιστήριος δείπνος, θέλοντας να τον χαιρετήσουμε ως διοικητικό συμβούλιο, κλείνοντας αυτό το κομμάτι της παρουσίας του εδώ στην Καβάλα. Αυτό έγινε με πολύ ευχάριστη διάθεση. Χαιρετίσαμε έναν άνθρωπο που ήταν εδώ και 14 χρόνια διευθυντής του φεστιβάλ και 9 χρόνια ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Ερ: Πως πήγε φέτος το φεστιβάλ κ. Μποζούδη το οποίο ολοκληρώθηκε νωρίτερα με τις αναβολές και τις ακυρώσεις που μεσολάβησαν;

Απ: Υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις παραστάσεων που βέβαια δεν είχαν αιτία το ΔΗΠΕΘΕ ή το ίδιο το φεστιβάλ και την οργάνωση του. Ήταν αποφάσεις των σχημάτων να μην έρθουν εδώ και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Το φεστιβάλ πήγε πάρα πολύ καλά. Με πάρα πολύ κόσμο και στις παραστάσεις που έγιναν στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων αλλά και σε όλες τις παραστάσεις παραγωγής μας και όχι μόνο, που έγιναν  μέσα στην πόλη και στο Φρούριο της Καβάλας. Ήταν αφιερωμένο και στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Οι παραγωγές που έγιναν με αφορμή αυτού του θλιβερού γεγονότος και σε ανάμνηση αυτού, ήταν επιτυχημένες με συμμετοχή κόσμου και αξιόλογες ως παραστάσεις.  Ο κόσμος τις εκτίμησε και τις παρακολούθησε σε όλα τα σημεία που έγιναν.

Ερ: Έπαιξε ρόλο ότι οι πολίτες προέρχονταν από την πανδημία, δυο χρόνια, δυο καλοκαίρια;

Απ: Νομίζω ότι και πέρσι έδειξε ο κόσμος τη διάθεση. Αν και πέρσι ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα. Πραγματικά όμως φέτος ο κόσμος ήθελε να δει θέατρο, να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις. Φάνηκε αυτό εδώ και μέσα στην πόλη αλλά παράλληλα εκτός πόλης, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν. Σε μεγάλο αριθμό ο κόσμος παρακολούθησε θέατρο, ήθελε να δει παραστάσεις. Επίσης να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις. Ήθελε ο κόσμος να βγει έξω μετά από δυο χρόνια με απαγορεύσεις και κλείσιμο.

Ερ: Στις 9 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις για το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή. Υπάρχει ενδιαφέρον; Ως τώρα δεν έχει ακουστεί τίποτα σχεδόν. Πως πάει η διαδικασία μέχρι τώρα;

Απ: Η προκήρυξη έγινε κανονικά. Δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες, σε ΜΜΕ, στις ιστοσελίδες. Υπάρχει ενδιαφέρον, όχι κάτι συγκεκριμένο. Απλά όλη η πρακτική γενικώς που ακολουθείται όπως και τις προηγούμενες φορές που έγινε κάτι τέτοιο, τις όποιες αιτήσεις και τους φακέλους τους υποβάλουνε τις τελευταίες μέρες πριν κλείσει η προθεσμία. Εκτιμώ ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον.

Ερ: Μαζεύετε στις 9 του μηνός όλες τις αιτήσεις. Μετά τι θα κάνετε; Πόσο γρήγορα θα κινηθείτε;

Απ: Θα πρέπει να αξιολογηθούν όλες οι αιτήσεις. Πέρα από ένα απλό βιογραφικό υπάρχουν απαιτήσεις με βάση την προκήρυξη που αφορούν ένα ολόκληρο φάκελο που δείχνει τα στοιχεία του καθενός, τις σπουδές του, τι έχει κάνει μέχρι τώρα στο θέατρο. Μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε την απόφαση. Δε θέλουμε να αδικήσουμε τίποτα. Να αξιολογηθούν με προσοχή οι φάκελοι. Να είναι μια ξεκάθαρη και αντικειμενική διαδικασία. Να βρεθεί αυτός που πραγματικά πρέπει και πληροί τις προϋποθέσεις για να είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, την επόμενη τριετία.

Διαβάστε επίσης