• 21 Μαΐου 2024,

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά από τον Κώστα Κουνάκο

 Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά από τον Κώστα Κουνάκο

Τη Δευτέρα ο Κώστας Κουνάκος έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση της συνδυασμού του με την οποία ζητά συνεργασία με άλλες δημοτικές παρατάξεις, εννοώντας πρωτίστως εκείνες της αντιπολίτευσης. Πολλοί είπαν ότι ο Κώστας Κουνάκος με τη συνεργασία που αποζητά ουσιαστικά αποσύρεται από την πρόθεση την οποία γνωστοποίησε τον προηγούμενο μήνα, παύει δηλαδή να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Ο κ. Κουνάκος αφενός διαψεύδει τις φήμες και αφετέρου αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Μπορεί πάλι να εκλεγώ με σταυρό προτίμησης, δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ. Εξήγησε δε δια ποιο λόγο απευθύνει πρόταση συνεργασίας στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις: «Έχει δίκιο ο κόσμος που ζητά συνεννόηση. Απορεί γιατί είμαστε τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Η πρόσκληση σε διάλογο αφορά όχι μόνο στους υποψήφιους δημάρχους αλλά και σε πολίτες, όπως επίσης και σε ομάδες πολιτών. Υπάρχει ήδη θετική ανταπόκριση. Μίλησα με τρεις επικεφαλής παρατάξεων και συζητούμε τον τρόπο υλοποίησης της προτάσεως που τους έχω απευθύνει».

Για τον Κώστα Κουνάκο έχει σημασία το τι συμβαίνει στη ΔΕΥΑΚ καθώς συμφωνεί πως είναι άδικο κάποιος που αγόρασε με δικά του χρήματα ένα υδρόμετρο και αντικατέστησε το παλιό, να πληρώνει μέσω των καινούργιων λογαριασμών πάγιο τέλος ύψους δύο ευρώ. Ο κ. Κουνάκος υπολογίζει ότι ενώ πρόκειται για ανταποδοτικά έσοδα, η αγορά των υδρόμετρων φτάνει στο ποσό των εξήντα χιλιάδων ευρώ ενώ με το πάγιο τέλος η ΔΕΥΑΚ θα εισπράξει 267.000 ευρώ. «Τι γίνονται τα υπόλοιπα χρήματα; Μιλούμε για ανταποδοτικό τέλος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουνάκος συμπλήρωσε τονίζοντας ότι το τελος αντικατάστασης υδρομέτρων είναι ένα θέμα που προσωπικά θα επιδιώξει να το ανοίξει και να το ερευνήσει περαιτέρω. Επανέρχεται δε στο συμπέρασμα, μελετώντας και τα στοιχεία της ΔΕΥΑΚ που έχει στη διάθεσή του, ότι τα τελευταία χρόνια οι καταναλώσεις νερού των πελατών της ΔΕΥΑΚ έχουν μειωθεί σημαντικά κατά πεντακόσιες χιλιάδες κυβικά το χρόνο.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης