• 29 Απριλίου 2024,

Όλα τα φανάρια έδειχναν κόκκινο!

 Όλα τα φανάρια έδειχναν κόκκινο!

Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί, λίγα λεπτά πριν από τις 10:00, στη διασταύρωση των οδών Ερυθρού Σταυρού και Δαγκλή. Σ’ έναν από τους κεντρικότερους κόμβους, στην καρδιά της πόλης, εκεί όπου η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τους φωτεινούς σηματοδότες.

Αιφνιδίως, το σύστημα λειτουργίας των φαναριών κόλλησε. Όλα τα φανάρια έδειχναν κόκκινο, δηλαδή ξεγελούσαν τους οδηγούς που περίμεναν ακίνητοι στη θέση τους, καθώς το σύστημα έδειχνε να λειτουργεί. Στην πραγματικότητα ωστόσο, παρέμεινε κολλημένο για δέκα περίπου λεπτά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμένουν ακινητοποιημένο για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα τα περισσότερα αυτοκίνητα.

Κάποιοι τολμηροί περνούσαν κατά βούληση. Ορισμένοι άλλοι, έπειτα από τα πρώτα λεπτά αντιλήφθηκαν ότι υπήρξε βλάβη, αγνόησαν την κόκκινη ένδειξη του φωτεινού σηματοδότη και έφευγαν κανονικά για την πορεία τους. Δέκα λεπτά έπειτα από την επικράτηση του πρωτοφανούς αλαλούμ, στο σημείο έφτασε εκπρόσωπος της τροχαίας. Ο τροχονόμος ρύθμισε την κυκλοφορία βοηθώντας στην αποσυμφόρηση, αν και στην κάθοδο της Ερυθρού Σταυρού προς το κέντρο της πόλης είχε δημιουργηθεί μια μεγάλη ουρά που εκτείνονταν έως τον κόμβο Φαλήρου.

Είναι λογικό να παρουσιάζονται βλάβες στο σύστημα των φωτεινών σηματοδοτών. Απαραίτητη είναι η συντήρηση που εκτελείται σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ πολλές φορές τις βλάβες διορθώνουν δημοτικοί υπάλληλοι και όχι η ιδιωτική εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει τη συντήρηση του συστήματος. Παρόμοια βλάβη όμως, με κολλημένο επί δεκάλεπτο το σύστημα ώστε όλα τα φανάρια να δείχνουν κόκκινο δεν είναι κάτι συνηθισμένο.

Νωρίτερα χθες το πρωί, δημοτικοί υπάλληλοι ασχολήθηκαν με τους φωτεινούς σηματοδότες στο πλαίσιο καθιερωμένων εργασιών συντήρησης, αν και λίγο αργότερα χθες δε λειτουργούσαν τα φανάρια στη διασταύρωση της ιχθυόσκαλας.

Να σημειωθεί ότι για την εξομάλυνση της καταστάσεως και την αποκατάσταση του πρωινού προβλήματος ρόλο έπαιξε ότι γενικότερα χθες το πρωί η κυκλοφοριακή κίνηση δεν ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη. Αντιθέτως, χθες το μεσημέρι και παρά το γεγονός ότι οι φωτεινοί σηματοδότες λειτουργούσαν κανονικά, προκλήθηκε το συνηθισμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα με αφετηρία την οδό Ερυθρού Σταυρού, τόσο στην περιοχή του λιμανιού όσο και στη άνοδό της προς τον κόμβο Φαλήρου.

Διαβάστε επίσης