• 19 Μαΐου 2024,

Όλοι ευχαριστημένοι από την τουριστική κίνηση στη Θάσο

 Όλοι ευχαριστημένοι από την τουριστική κίνηση στη Θάσο

Στο παράρτημα του φορέα στον Λιμένα της Θάσου συνεδρίασε χθες το απόγευμα η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας. Επρόκειτο για την καθιερωμένη- μία φορά κάθε χρόνο- συνεδρίαση στο νησί, όπου σε προτεραιότητα είναι τα θέματα της Θάσου με αφετηρία τον τουρισμό. Και αυτή τη φορά στη συνεδρίαση παρέστη ο Δήμαρχος του Δήμου Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Ήταν επίσης ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Θάσου κ. Παρασχούδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Μιχάλης Αμοιρίδης όπως και πρόεδροι συλλόγων επαγγελματιών απ’ όλο το νησί. Ο απολογισμός όπως ακούστηκε χθες είναι θετικός. Άπαντες δήλωσαν ικανοποιημένοι, τόνισαν μάλιστα ότι οι κρατήσεις για τον Σεπτέμβρη είναι πολλές σε σημείο που η Θάσος θα είναι γεμάτη και τον πρώτο μήνα του Φθινόπωρου! Γκρίνια δεν υπήρξε σχεδόν καθόλου, άπαντες αποδέχθηκαν ότι την διαφορά και φέτος στη Θάσο την έκαναν οι Βαλκάνιοι.

Συζητήθηκε η ίδρυση και λειτουργία του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου. Πρόκειται για ένα σχέδιο που άρχισε ο Δήμος, το οποίο σύντομα θα είναι κάτι συγκεκριμένο κι όχι στόχος ή σχέδιο για το μέλλον. Επιβεβαιώθηκε χθες ότι στον οργανισμό θα συμμετέχουν με ποσοστό και χρήματα τόσο ο Δήμος Θάσου όσο και το Επιμελητήριο, η Περιφέρεια αλλά και επαγγελματικοί σύλλογοι του νησιού.

Κατά τη συζήτηση που έγινε χθες στο παράρτημα του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε ότι φέτος οι τουρίστες στο νησί θα πλησιάσουν ή θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο ενώ πέρσι ήταν 800.000 περίπου. Τα νούμερα προκύπτουν από τα εισιτήρια των φέρι μποτ. Τονίστηκε τέλος ότι τα μεγάλα ξενοδοχεία σκοπεύουν να διακόψουν τη λειτουργία τους στα μέσα του Οκτώβρη ή και λίγο αργότερα.

 

Διαβάστε επίσης