Όλοι οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Καβάλας με αντιμισθία !

 Όλοι οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Καβάλας με αντιμισθία !

Οι περισσότερες και οι πιο γνωστές αλλαγές στη διοίκηση των Δήμων του Νομού Καβάλας ήταν φυσικά (έως χθες το μεσημέρι) αυτές στην Καβάλα. Οι αποφάσεις της κ. Δημάρχου γνωστοποιήθηκαν αργά προχθές το μεσημέρι με το καθιερωμένο, αναλυτικό δελτίο τύπου. Σχεδόν ταυτόχρονα όρισε δύο νέους αντιδημάρχους ο Δήμαρχος Νέστου ( ένας εκ των οποίων έχει αρμοδιότητα τον τουρισμό) ενώ ο Δήμος Παγγαίου προετοιμάζονταν. Ουσιαστικά ο Δήμαρχος Φίλλιπος Αναστασιάδης ήταν έτοιμος να κάνει γνωστές τις αποφάσεις του χθες.

Λόγω της ρευστής κατάστασης σχετικά με την ημερομηνία των επόμενων δημοτικών εκλογών, οι αλλαγές που έγιναν ή σύντομα θα γίνουν δεν θα είναι οι τελευταίες. Είναι πιθανό το προεκλογικό σχήμα της κάθε διοίκησης να διαμορφωθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2019. Στη Θάσο τέλος επικρατεί ησυχία αφού ο Δήμαρχος του νησιού δεν σκοπεύει άμεσα να αλλάξει πρόσωπα και αρμοδιότητες.

Η είδηση στις αλλαγές της Καβάλας

Η είδηση που τελικά υπάρχει στις αλλαγές στο Δήμο Καβάλας, αφορά τις αντιμισθίες των αντιδημάρχων. Από το τέλος του 2017 με την αλλαγή του σχετικού νόμου, και οι 6 πληρώνονται. Έως πρόσφατα πληρώνονταν οι 4 και δύο ήταν χωρίς χρήματα. Σύμφωνα με την απόφαση της κ. Τσανάκα όπως αυτή αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ο Ηλίας Καλανταρίδης και η Ευαγγελία Δρακονάκη (και οι δύο δημόσιοι υπάλληλοι) καλούνται να επιλέξουν. Ή την αντιμισθία του αντιδημάρχου ή τις αποδοχές της θέσης που έχουν στο δημόσιο. Κατά πληροφορίες και οι δύο θα επιλέξουν την αντιμισθία. Με άλλη χθεσινή απόφαση της Δημάρχου ο εντεταλμένος σύμβουλος της κ. Μπόνιας θα ασκεί τα καθήκοντα του χωρίς μισθό.

Η κ. Τσανάκα έναν χρόνο μετά τις προηγούμενες ίδιου περιεχομένου αποφάσεις της, έκανε πράξη ότι σκέπτονταν από το περασμένο Φθινόπωρο. Νέοι αντιδήμαρχοι είναι η κ. Μπαλτζίδου και η κ. Δρακονάκη. Οι υπόλοιποι 4 ήταν έτσι κι αλλιώς σε θέση αντιδημάρχου. Από τους 6 αντιδημάρχους της Καβάλας δύο είναι γυναίκες. Οι τρεις προέρχονται από την δημοτική ενότητα Καβάλας κι οι άλλοι τρεις από αυτήν των Φιλίππων. Οι εντεταλμένοι σύμβουλοι που ήταν έξι, μειώθηκαν στους 4. Άλλαξαν 6 πρόεδροι.

Κι αυτήν την φορά δεν τοποθετήθηκαν σε θέσεις διοίκησης οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Παπαντίδης- Μαυρίδης- Πασχαλίδης- Τσανακτσής. Και οι 4 (ειδικά οι τρεις πρώτοι) απέχουν από την αρχή της θητείας από πόστα διοίκησης. Δεν επανήλθε ο Φ. Φιλιππίδης, δεν αξιοποιούνται ο Ν. Ξανθόπουλος και ο κ. Τριανταφυλλίδης. Για τον κ. Παπαντίδη και τον κ. Μπόνια λέγεται ότι από τώρα δήλωσαν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Από τον Μάη του 2014 έως σήμερα παραμένει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Γραμμένος και σταθεροί αντιδήμαρχοι- στενοί συνεργάτες της κ. Τσανάκα οι Καλανταρίδης- Φιλόσογλου. Ο κ. Φιλόσογλου είναι ο αντικαταστάτης της Δημάρχου όταν αυτή απουσιάζει από την Καβάλα. Όλο αυτό το διάστημα είναι πρόεδρος στη Δημωφέλεια η κ. Ιωσηφίδου, στην οποία Δημωφέλεια προχθές δεν έγιναν καθόλου αλλαγές. Αντίθετα μετά από 2 χρόνια και 4 μήνες άλλαξε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

Το δύσκολο πρόβλημα στην πολεοδομία

Νέα αντιδήμαρχος με την αρμοδιότητα των τεχνικών έργων και πολεοδομίας είναι από χθες στο δήμο Καβάλας η μηχανικός Ευαγγελία Δρακονάκη. Σχετικά με τη νέα της θέση δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι θα χρειαστεί ενημέρωση γύρω από τα θέματα με τα οποία δεν είχε ασχοληθεί το προηγούμενο διάστημα. Κάποια από αυτά, τόνισε, είναι μεγάλα και καίρια.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις επικρατούσες συνθήκες στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας ομάδας στο δήμο Καβάλας, η κ. Δρακονάκη διευκρίνισε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας μαζί με τη δήμαρχο ασχολούνται θέτοντας ως προτεραιότητα την καθημερινότητα των δημοτών. Γίναμε, σημείωσε η κ. Δρακονάκη, μια οικογένεια που έχει κοινό στόχο και προσπαθεί για την καθημερινότητα.

Δήλωσε επίσης ότι κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησε στο δήμο Καβάλας σημειώθηκε μεγάλη μείωση μηχανικών από τις 1/1/2011 έως και το τέλος του 2017 σε ποσοστό 62%.

Διαβάστε επίσης