• 20 Απριλίου 2024,

Ολοκληρώθηκε η 2η προσομοίωση δημοτικού συμβουλίου Καβάλας (φωτογραφίες)

 Ολοκληρώθηκε η 2η προσομοίωση δημοτικού συμβουλίου Καβάλας (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η 2η προσομοίωση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, πρωτοβουλία φοιτητών. Οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονταν από την πόλη μας. Φέτος ενεπλάκησαν και μαθητές σε ένα πρόγραμμα συναντήσεων 4 ημερών.

Αν και τα παιδιά δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένα θα πρέπει αμέσως να σημειώσουμε το βασικό πρόβλημα. Πέρσι που έκαναν την 1η προσομοίωση κατέληξαν σε συμπεράσματα και προτάσεις τις οποίες: α) Ανάρτησαν στο διαδίκτυο β) παρέδωσαν στη διοίκηση του Δήμου.

Τα περσινά συμπεράσματα δεν προβλήθηκαν όσο έπρεπε κι έτσι ποτέ δεν καταλάβαμε το αποτέλεσμα της περσινής διαδικασίας. Ήταν με λίγα λόγια σα να μην έγινε ποτέ. Φέτος ξεκίνησαν από μηδενική βάση, δυνάμωσαν τις συμμετοχές κι οργανώθηκαν όλα καλύτερα. Ναι αλλά ποια είναι η ουσία της υπόθεσης, αν υπάρχει;

Η έναρξη της 4ημερης συνάντησης έγινε την Πέμπτη το απόγευμα στη Δημοτική Καπναποθήκη με παρόντες Μαρκόπουλο- Τουλκίδη- Καζανίδη- Θόδωρο Μουριάδη- Μάκη Παπαδόπουλο- Κοσμά Χαρπαντίδη. Όλοι αυτοί οι καλεσμένοι περίμεναν 30 λεπτά την έναρξη, μιας και όλα άργησαν αρκετά. Εντός της καπναποθήκης ο κλιματισμός δεν λειτουργούσε σωστά. Έτσι υπήρχε αναμονή και ζέστη ταυτόχρονα. Από τις συνεδριάσεις των παιδιών πέρασαν η κ. Ιωσηφίδου αλλά και ο κ. Σιμιτσής.

Τελικά η προσομοίωση θα είναι κάτι πιο συγκεκριμένο (όπως επιβάλλεται) όταν έχει αρχή- μέση- τέλος. Όταν η κοινωνία μαθαίνει ότι τα παιδιά που μίλησαν για τα προβλήματα της Καβάλας είχαν να καταθέσουν προτάσεις και ποιες είναι αυτές. Η προσπάθεια τους ενθαρρύνεται, όμως πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί όταν οι συνεδριάσεις ολοκληρώνονται.

Διαβάστε επίσης