• 18 Απριλίου 2024,

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των σεμιναρίων, ανοίγει ο κύκλος της υλοποίησης των Tales of Taste της Καβάλας

 Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των σεμιναρίων, ανοίγει ο κύκλος της υλοποίησης των Tales of Taste της Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21 Μαρτίου  στο ξενοδοχείο Εσπέρια , το τελευταίο σεμινάριο των επαγγελματιών του τομέα της εστίασης στο πλαίσιο της Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Καβάλας, που διοργανώνει η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» ολοκληρώνοντας την δεύτερη φάση της σχετικής απόφασης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας.

Στους συμμετέχοντας μίλησαν, ο κ. Παναγιώτης Κουρέντας, καθηγητής Επισιτισμού του Εκπαιδευτικού Ομίλου LeMonde, INPERSON Ltd Operations Director, ιδρυτής της COSTEASY-recipe costs and more και συνεργάτης της Thomas Cook External Expert με θέμα: «H σημασία της Κοστολόγησης ως εργαλείο ανάπτυξης για την κερδοφορία των επιχειρήσεων στην σύγχρονη εποχή». Οι βασικές αρχές και οι διαδικασίες υπολογισμού του κόστους, ο έλεγχος και μείωση του, οι συνέπειες της άσκοπης σπατάλης των πόρων, η τεχνική ανάλυση των πωλήσεων και των δαπανών που προκύπτουν, ήταν μερικά από τα θέματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε, σε συγκινησιακό κλίμα, και η τελευταία επίδειξη μαγειρέματος παραδοσιακών συνταγών από τον καβαλιώτη σεφ Νίκο Φωτιάδη που μαγείρεψε μυδοσαρμαδες, σαρδελοπίλαφο και κοτόσουπα με αμύγδαλα.

Η Δημωφέλεια οφείλει να ευχαριστήσει τους επαγγελματίες  που αγκάλιασαν τα σεμινάρια  , τους ομιλητές και εισηγητές που μετέφεραν την γνώση και την εμπειρία τους καθώς και τους Βασίλη Σιμιτλιώτη, Αμιάδου Μαρία  και Κων/νο Θεοδωρίδη για την πολύτιμη βοήθεια τους. καθ’ όλη τη διάρκεια των 4 αυτών σεμιναρίων.

Στο επόμενο βήμα οι επαγγελματίες καλούνται να καταθέσουν τις συνταγές τους για αξιολόγηση και ένταξη στο εγχειρίδιο συνταγών της καβαλιώτικης κουζίνας,  που συνέταξε με την βοήθεια του κ. Φωτιάδη η επιχείρηση , βάσει του οποίου θα αρχίσει από τον Μάιο να αποδίδεται  στα πρώτα εστιατόρια της πόλης το σήμα «Kavala Tales of Taste» .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διαβάστε επίσης