Ολυμπιακός Βόλου – ΑΟΚ 0-2: Είμαστε ακόμα ζωντανοί… (φωτογραφίες)

 Ολυμπιακός Βόλου – ΑΟΚ 0-2: Είμαστε ακόμα ζωντανοί… (φωτογραφίες)

26η αγωνιστική στο Βόρειο Όμιλο της Super League 2 και ο ΑΟΚ φιλοξενήθηκε στο γήπεδο της Νεάπολης από τον τοπικό Ολυμπιακό, κατακτώντας δίκαια ένα τεράστιας σημασίας τρίποντο με 2-0.

Οι αργοναύτες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, έχοντας σωστή τακτική προσέγγιση και άμυνα από… γρανίτη. Επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά τις 13/2 και το 3-0 απέναντι στον Απόλλων Πόντου. Με αυτή τη νίκη ο ΑΟΚ μειώνει σε απόσταση τριών βαθμών από τη ζώνη ασφαλείας και μπορεί πλέον να κοιτάζει τη συνέχεια με μεγάλη αισιοδοξία…

Χρέη υπηρεσιακού προπονητή ανέλαβε ο μέχρι πρότινος βοηθός του Νούρι, Γιώργος Αγγελίδης. Στο γήπεδο και ο Αλεξάντερ Χαντιτάτζι που παρακολούθησε την αναμέτρηση μαζί με τους φίλους του ΑΟΚ. Ενδεκάδα χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις για τους αργοναύτες. Επανήλθε στο δεξί άκρο της άμυνας ο αρχηγός, Γιάννης Καζαντζίδης. Δίδυμο στα στόπερ και πάλι οι Στίκας-Πανουργιάς. Ένα καθαρό αμυντικό χαφ, ο Θωμαΐδης.

Επιστροφή στο γνωστό του, ελεύθερο ρόλο στον άξονα για τον Έμπερτ. Μετά από καιρό βασικός ο Σαμπανίδης. Επιθετικό σχήμα για τον ΑΟΚ με σαφή και ξεκάθαρο αγωνιστικό στόχο, τους 3 βαθμούς της νίκης.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση, έχοντας την κατοχή της μπάλας και απειλώντας σε διαφορετικές περιπτώσεις την εστία του Κυρίτση. Η πρώτη μεγάλη φάση ωστόσο ήταν για τον ΑΟΚ. Στο 22′ λεπτό ο Καϊούμπι μπήκε από τα πλάγια μέσα στη μεγάλη περιοχή δίνοντας με παράλληλο γύρισμα έτοιμο γκολ στο Σαμπανίδη που αστόχησε ολομόναχος.

Ο ΑΟΚ ισορρόπησε μετά το 25′ βρίσκοντας περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, υστερώντας όμως στην τελική προσπάθεια. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη ο Σπάσιτς πέρασε εκτός δίνοντας τη θέση του στον Αμμούρ. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εκατέρωθεν φάσεις και για τις δύο ομάδες. Αρχικά, οι γηπεδούχοι απείλησαν με το Ξύδα και στην αμέσως επόμενη φάση ο ΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ με ωραίο σουτ του Σταμένκοβιτς.

Στο 55΄ο ΑΟΚ άνοιξε το σκορ, ο Έμπερτ με πλασέ από κοντά νίκησε το Ξενοδόχοβ μετά από ωραία πάσα του Καϊούμπι. Στο διάστημα που ακολούθησε ο Ολυμπιακός Βόλου αναμενόμενα πίεσε τον ΑΟΚ ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης όμως οι αργοναύτες είχαν πολύ καλές αμυντικές αντιδράσεις, κερδίζοντας σχεδόν όλες τις μονομαχίες.

Στο 84′ ο Μπελεβώνης βρέθηκε απέναντι από το Ξενοδόχοβ ωστόσο ο έμπειρος πορτιέρο του Ολυμπιακού το νίκησε, αποσοβώντας το 2-0. Αυτό που δεν κατάφερε ο Μπελεβώνης το έπραξε ο Οκάν. Λίγο πριν τη λήξη ο ΑΟΚ βρήκε αντεπίθεση με υπεραριθμία και Οκάν δεν αστόχησε για το 2-0, σφραγίζοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο για τους αργοναύτες.

Μια ψυχωμένη εμφάνιση στο Βόλο. Ο ΑΟΚ πιέστηκε μόνο στην αρχή του παιχνιδιού και πήρε μια πέρα για πέρα δίκαιη νίκη. Είχε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες στη ροή της αναμέτρησης και το γεγονός πως προηγήθηκε πρώτος (σε διάστημα που ο αγώνας απέκτησε… τρελό ρυθμό) ήταν το κλειδί για φτάσει στο τρίποντο.

Έδειξε πάρα πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Κορυφαίοι Καϊούμπι και Έμπερτ. Εξαιρετικοί Στίκας, Πανουργιάς αλλά και ο Θωμαΐδης. Ακολουθούν δύο εξίσου μεγάλης σημασίας αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ Β’ (εντός) και Τρίκαλα (εκτός).

 

Το φιλμ του αγώνα

4′ Δυνατό σουτ του Βερνάρδου, άουτ η μπάλα.

6′ Νέο σουτ του Βερνάρδου, μπλοκάρει εύκολα ο Κυρίτσης.

16′ Κίτρινη στο Σπάσιτς για τράβηγμα.

22′ Τεράστια ευκαιρία για τον ΑΟΚ με το Σαμπανίδη που δε βάζει καλά το πόδι του και αστοχεί εξ’ επαφής μπροστά από το Ξενοδόχοβ.

23′ Ο Μαρκοπουλιώτης αντικαθιστά τον τραυματία Στάμου.

42′ Ο Σαμπανίδης έκλεψε από τον Παπακώστα, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Ξενοδόχοβ, με την μπάλα να περνάει άουτ.

45+ Κόρνερ του Έμπερτ, κεφαλιά του Στίκα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοβ.

46′ Ο Αμμούρ αντικαθιστά το Σπάσιτς.

46′ Ο Σιαφά γύρισε όμορφα στο Ξύδα που έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κυρίτση.

47′ Σουτ του Σταμένκοβιτς μέσα από την περιοχή, άουτ η μπάλα.

51′ Ο Έμπερτ έκανε τη σέντρα/σουτ από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία, ο Κόλα έδιωξε, το σουτ του Σταμένκοβιτς πέρασε άουτ.

55′ ΓΚΟΛ, 0-1. Ο Έμπερτ με πλασέ από κοντά βάζει μπροστά τον ΑΟΚ.

57′ Κίτρινη στον Κουντουριώτη.

75′ Κάρτα και στον Έμπερτ για δυνατό μαρκάρισμα από πίσω στο Ντος Σάντος.

77′ Τρίτη αλλαγή για τον ΑΟΚ με το Ρέτσο να περνά στη θέση του Σταμένκοβιτς.

84′ Ο Ξενοδόχοβ θα αποσοβήσει το 0-2 στο τετ α τετ με τον Μπελεβώνη.

87′ Γυριστό σουτ του Σιαφά, δεν ανησυχεί ο Κυρίτσης που μπλοκάρει εύκολα.

94′ ΓΚΟΛ, 0-2. Ο ΑΟΚ διπλασιάζει τα τέρματα του με τον Οκάν.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός Βόλου (Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Γραικός (62′ Ντος Σάντος), Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Στάμου (23′ Μαρκοπουλιώτης), Παπακώστας, Κόλα (53′ Ντιαμπί), Ξύδας, Σιαφά, Κουντουριώτης (62′ Κότος), Βερνάρδος.

ΑΟΚ (Αγγελίδης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Στίκας, Πανουργιάς, Σπάσιτς (46′ Αμμούρ), Θωμαΐδης, Έμπερτ (84′ Οκάν), Μπελεβώνης, Σταμένκοβιτς (77′ Ρέτσος), Καϊούμπι, Σαμπανίδης (60΄Καραγιάννης).

 

Τελικά αποτελέσματα 26ης αγωνιστικής:

ΠΑΟΚ Β’ – Θεσπρωτός 0-0

ΑΕΛ – Πιερικός 1-0

Απόλλων Λάρισας – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1

Ολυμπιακός Β’ – Απόλλων Πόντου (αναβολή)

Ολυμπιακός Βόλου – ΑΟΚ 0-2

Σάββατο 26 Μαρτίου

Νίκη Βόλου – Αλμωπός Αριδαίας 1-0

Πανσερραϊκός – Βέροια 0-1

Τρίκαλα – Ξάνθη 1-1

 

Η βαθμολογία

1. Βέροια 61 (25 ματς)
—————————————————
2. ΑΕΛ 53 (24 ματς)
3. Αναγέννηση Καρδίτσας 44 (24 ματς)
5. Νίκη Βόλου 41 (25 ματς)
4. Ξάνθη 40 (24 ματς)
6. Ηρακλής 34 (24 ματς)
7. ΠΑΟΚ Β’ 34 (25 ματς)
8. Αλμωπός Αριδαίας 31 (24 ματς)
9. Ολυμπιακός Β’ 29 (23 ματς)
10. Απόλλων Πόντου 26 (24 ματς)
11. Θεσπρωτός 26 (24 ματς)
12. Απόλλων Λάρισας 26 (24 ματς)
13. Πιερικός 23 (24 ματς)
————————————————–
14. Πανσερραϊκός 21 (24 ματς)
15. Τρίκαλα 21 (25 ματς)
16. Ολυμπιακός Βόλου 20 (24 ματς)
17. Καβάλα 19 (23 ματς)

*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της παραπάνω κατηγορίας και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.
*Οι Β’ ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.

 

Η επόμενη αγωνιστική

Αλμωμός Αριδαίας-Ολυμπιακός Βόλου

Καβάλα-ΠΑΟΚ Β’

Θεσπρωτός-Τρίκαλα

Ξάνθη-ΑΕΛ

Πιερικός-Απόλλων Λάρισας

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ολυμπιακός Β’

Απόλλων Πόντου-Πανσερραϊκός

Βέροια-Ηρακλής

Διαβάστε επίσης