Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στην ανακύκλωση ρούχων- παπουτσιών

 Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στην ανακύκλωση ρούχων- παπουτσιών

Το Καλοκαίρι του 2018 ο Δήμος Καβάλας ξεκίνησε τη συνεργασία του με ιδιωτική εταιρία (η έδρα της οποίας είναι στη Θεσσαλονίκη) προκειμένου με αμοιβαίο όφελος να υλοποιηθεί πρώτη φορά στην πόλη πρόγραμμα ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών.

Από τότε έως σήμερα η συνεργασία υλοποιείται όπως είχε σχεδιαστεί, οι Καβαλιώτες την έμαθαν και την αποδέχθηκαν κι έτσι γεμίζουν τους ειδικούς κάδους. Τέτοιοι υπάρχουν και στο κέντρο και στις συνοικίες. Οι κάδοι λειτουργούν με απλό τρόπο, έγιναν γνωστοί γρήγορα κι έτσι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν 1) ανακύκλωση 2) να βοηθήσουν οικονομικά αδύναμους 30να απαλλαγούν από ρουχισμό που πλέον δεν χρησιμοποιούν. Στην προκειμένη περίπτωση τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από την έναρξη της συγκεκριμένης συνεργασίας αποδείχθηκε ότι υπάρχει πεδίο δράσης λαμπρό σε αυτήν την ειδική ανακύκλωση.

Η συμφωνία έγινε όταν αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Καβάλας ήταν ο Ανέστης Τσουρουκίδης.

Το διάστημα που διανύουμε, κι επειδή τα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό έληξαν, η όλη διαδικασία είναι σε φάση ομαλοποίησης. Όσο δεν επιτρέπονταν οι από νομό σε νομό μετακινήσεις, δεν άδειαζαν οι κάδοι με τα προς ανακύκλωση ρούχα. Δεν μπορούσε να έρθει στην Καβάλα το συνεργείο της ιδιωτικής εταιρίας που τους αδειάζει.

Αυτό άρχισε να γίνεται πάλι προ λίγων ημερών. Κάπως έτσι κάδοι που είχαν γεμίσει άδειασαν ενώ επανήλθε σε διαδικασία ανακύκλωσης όλη η διαδικασία ρούχων και παπουτσιών από τους κάδους και μετά. Μέσα σε αυτούς οι Καβαλιώτες αφήνουν κυρίως ρούχα και πολύ λιγότερα παπούτσια. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα όχημα της εταιρίας περνά και αδειάζει τους κάδους. Κάποιες φορές οι συμπολίτες αφήνουν τα ρούχα έξω και δίπλα από τους κάδους, πράξη που δεν είναι καθόλου σωστή.

 

Διαβάστε επίσης