• 17 Μαΐου 2024,

Ομόφωνα η απόδοση τιμών στον Π. Παυλόπουλο

 Ομόφωνα η απόδοση τιμών στον Π. Παυλόπουλο

 

Δύο συνεχόμενες προγραμματισμένες συνεδριάσεις πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Η πρώτη συνεδρίαση αφορούσε στη λήψη απόφασης για απόδοση τιμών στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την εισήγηση, την οποία ανέγνωσε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, μετά από σχετική επιστολή του δήμου Καβάλας προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ο τελευταίος να τιμήσει με την παρουσία του τις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις της 103η Επετείου Απελευθέρωσης της Καβάλας και της μνήμης του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου, μας έγινε γνωστό από την Προεδρεία της Δημοκρατίας ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την 29η Ιουνίου 2016 ημέρα Τετάρτη.

Αναφορικά λοιπόν με την επικείμενη επίσκεψη στην πόλη μας της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, υποβάλλεται στο σώμα σχέδιο απόφασης για την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της Πόλης της Καβάλας καθώς και της απόδοσης τιμών στο πρόσωπό του, όπως φαίνεται παρακάτω και παρακαλώ για τη λήψη απόφασης.

Α. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας Ανακηρύσσει την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, εγγυητή και θεματοφύλακα των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας, ενεργό και ένθερμο υποστηρικτή αλλά και εμπνευστή διεθνών πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της ύφεσης, της ειρήνης και του αφοπλισμού, ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ της ΠΟΛΗΣ της ΚΑΒΑΛΑΣ, ως ηθική ανταμοιβή και έπαινο για την μακρόχρονη και πολυσήμαντη προσφορά του στην Πατρίδα, αλλά και για το ήθος και το μέτρο που τον χαρακτηρίζει στην άσκηση των καθηκόντων του.

Β. Παραδίδει αναμνηστικό δώρο με το επίσημο έμβλημα του Δήμου Καβάλας στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης και της εορτής του πολιούχου της Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Γ. Εξουσιοδοτεί τη Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα να επιδώσει την παρούσα απόφαση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την επίσημη υποδοχή του στην πόλη μας.

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Άφιξη στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας.

Δοξολογία στο Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας.

Επίσκεψη στο Δημαρχείο.

Επιμνημόσυνη δέση και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της πόλης

Τελετή ανακήρυξης Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Καβάλας στον περίβολο του αρχαιολογικού μουσείου Φιλίππων.

Γεύμα παρατεθέν από τη δήμαρχο προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Χρήστος Ποτόλιας ξεκαθάρισε ότι αν και σκόπευε να ψηφίσει την εισήγηση, ωστόσο η παράταξη διαφωνεί με ορισμένα από τα προεδρικά καθήκοντα που καθιστούν τον κ. Παυλόπουλο ως θεματοφύλακας του καπιταλιστικού συστήματος.

Διαβάστε επίσης