Όμορφη εμπειρία για τους «Παραμυθάδες» στα Αμισιανά (φωτογραφίες)

 Όμορφη εμπειρία για τους «Παραμυθάδες» στα Αμισιανά (φωτογραφίες)

Την Παρασκευή 26 Μαΐου, η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες» ζήσαμε πολύ όμορφες στιγμές στα Αμισιανά με τους μικρούς μας φίλους από το νηπιαγωγείο και την Α’ και Β’ τάξη του δημοτικού σχολείου.

Η επίσκεψη μας ήταν αφιερωμένη στην φιλία και γενικότερα στις ανθρώπινες σχέσεις. Φυσικά τι πιο αντιπροσωπευτικό γι’ αυτό το θέμα από το παραμύθι «Οι μουσικοί της Βρέμης» ή αλλιώς «Οι μουζικάντες».

Ο γάιδαρος, ο σκύλος, η γάτα και ο κόκορας ζωντάνεψαν στην υπέροχη αυλή του σχολείου μέσα στο πράσινο και τα ευωδιαστά λουλούδια και έστειλαν στο μήνυμα ότι οι φίλοι στηρίζουν, πιστεύουν και αγαπάνε χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Ο Αίσωπος συμπλήρωσε το αφιέρωμα μας με τον μύθο του «Οι δύο φίλοι και η αρκούδα» ενώ δεν έλειψαν τα τραγούδια και τα αινίγματα που ξεσήκωσαν τους φίλους μας. Στο τέλος μας περίμενε μια απρόσμενη έκπληξη! Τα αστεράκια του νηπιαγωγείου μας αποχαιρέτησαν με ένα τραγούδι στην νοηματική.

Το «Τραγούδι στα παιδιά» μας συγκίνησε όλους και το απολαύσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό! Ευχαριστούμε το νηπιαγωγείο για την πρόσκληση και γι αυτήν την εμπειρία που ζήσαμε! Συμμετείχαν οι παραμυθάδες: Ελισάβετ Κεσικιάδου, Μίνος Ρακιτζής, Αδελαΐς Ράπτη, Τσαπανίδου Ζωή και Αρετή Τσιφλίδου.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης