OMΠΑΜΑ – ΣΦΥΡΙΔΑ και ΑΚΡΟΠΟΛΗ

 OMΠΑΜΑ – ΣΦΥΡΙΔΑ και ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Η δουλειά είναι αν δεν το έχετε καταλάβει ΟΜΠΑΜΑ – ΣΦΥΡΙΔΑ και ΑΚΡΠΟΛΗ.

Σήμερα Πέμπτη η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου αποτελεί παρελθόν και η ελληνική κυβέρνηση κάνει τον απολογισμό της και μετράει τα θετικά που άφησε πίσω της αυτή η επίσκεψη προκειμένου να τα βάλει στα φαρέτρα της και να τα βγάλει την ώρα της μεγάλης μάχης για την μείωση του χρέους που ζήτησε και ο ΟΜΠΑΜΑ με φόντο τον βράχο της Ακρόπολης.

Ο ΟΜΠΑΜΑ επανέλαβε όλα αυτά που ζητάει εδώ και χρόνια η ελληνική κυβέρνηση και αποφεύγουν οι δανειστές μας όπως ο διάολος το λιβάνι.

Την μείωση του χρέους και την ανάτπυξη.

Δεν μπορεί είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ να υπάρχει μόνο λιτότητα.

Χρειάζεται μετά την μείωση του χρέους και αναπτυξιακή ατζέντα στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στους δανειστές οτι πρέπει να αρχίζουν να βάζουν νερό στο κρασί τους.

Απο την άλλη ο δικός μας ο Τσίπρας φάνηκε αισιόδοξος οτι η Μέρκελ τελικά θα πειστεί και θα πάρει τις σωστές αποφάσεις όσο αφορά το χρέος αφού όπως τόνισε είναι μια πολιτικός με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ευρώπη.

Όπως καταλαβαίνετε το δεύτερο ημίχρονο της μάχης για την μείωση του χρέους θα παιχτεί στο Βερολίνο όπου είναι ο επόμενος σταθμός του Αμερικανού προέδρου ο οποιός σίγουρα θα πάει το μήνυμα της ελληνικής πλευράς.

Αν εξαιρέσουμε την ταλαιπωρία απο τα μέτρα ασφαλείας που νεκρώσανε την Αθήνα τις δύο σχεδόν ημέρες παραμονής του προέδρου στην πρωτεύουσα κατά τα άλλα η επίσκεψη αυτή είχε μόνο ωφέλη για την Ελλάδα που στην μεγαλύτερη μάχη τα χρόνια της κρίσης χρειάζεται συμμάχους και μάλιστα ισχυρούς.

Παρά το γεγονός οτι ο ΟΜΠΑΜΑ είναι ένας απερχόμενος πρόεδρος παρόλα αυτά βοήθησε στο να αναδειχθουν οι ελληνικές θέσεις απέναντι στο χρέος.

Πάντως η επίσκεψη του ΟΜΠΑΜΑ δεν έχει καμμία σχέση με την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον.

Μόνο τα μέτρα ασφαλείας ήταν ίδια.

Θέλω να σας θυμίσω οτι την εποχή της επίσκεψης Κλίντον η Ελλάδα πήγανε “ στη μία ρόδα” με φοβερό ρυθμό ανάπτυξης και έτοιμη για είσοδο στην ζώνη του ευρώ άσχετα αν μετά δεν μπορέσαμε να διαχειρστούμε σωστά αυτή την επιτυχία και μπήκαμε σε περιπέτειες που μας οδηγήσαν σε αυτά τα δύσκολα σκοτεινά και πέτρινα χρόνια της κρίσης.

Μακάρι απο εδώ και στο εξής να πάνε όλα καλά για την Ελλάδα αφού είναι αλήθεια οτι η χώρα αυτή δεν σηκώνει άλλη λιτότητα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

ΣΦΥΡΙΔΑ

Η σφυ­ρί­δα (ε­πι­στη­μο­νι­κό ό­νο­μα: Epinephelus aeneus – Ε­πι­νέ­φε­λος ο αι­νειός) εί­ναι εί­δος ψα­ριού του αλ­μυ­ρού νε­ρού.

Η σφυ­ρί­δα έ­χει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό πρά­σι­νο σκού­ρο προς χάλ­κι­νο χρώ­μα, ε­νώ με­ρι­κές φο­ρές μπο­ρεί το χρώ­μα της να εί­ναι και κα­φέ. Έ­χει προ­τε­τα­μέ­νη κά­τω σια­γό­να και με­γά­λο στό­μα. Στο σώ­μα μιας σφυ­ρί­δας υ­πάρ­χουν 4 με 5 σκού­ρες κά­θε­τες ρα­βδώ­σεις. Μοιά­ζει με τον ρο­φό και τη στή­ρα. Φτά­νει έ­ως 25kg σε βά­ρος και σε 120cm σε μή­κος. Η μέ­γι­στή της η­λι­κί­α θε­ω­ρεί­ται τα 17 έ­τη.

Τρο­φή

Τρέ­φε­ται με μι­κρό­τε­ρα κυ­ρί­ως ψά­ρια και πλά­σμα­τα της θά­λασ­σας, ό­πως τα κε­φα­λό­πο­δα, αλ­λά και με ο­στρα­κό­δερ­μα.

Τό­ποι Δια­βί­ω­σης

Μπο­ρεί κα­νείς να την συ­να­ντή­σει στις δυ­τι­κές α­κτές της Α­φρι­κής, αλ­λά και στην νό­τια Με­σό­γειο. Το κα­λο­καί­ρι συ­νή­θως βρί­σκε­ται σε βα­θειά νε­ρά, ε­νώ τον χει­μώ­να σε πιο ρη­χά.

 

 

Διαβάστε επίσης