Ορεξάτο το νέο συμβούλιο των καφεζυθοπωλών

 Ορεξάτο το νέο συμβούλιο των καφεζυθοπωλών

Οι αρχικές πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία στο Σωματείο Καφεζυθοπωλών δεν ήταν θετικές. Οι καφεζυθοπώλες που μάλλον δεν ήξεραν τι συνέβαινε διαμαρτύρονταν διότι εκτίμησαν ότι οι εκλογές διεξάγονταν εσπευσμένα και κρυφά. Στην πορείες οι συγκεκριμένες εντυπώσεις διορθώθηκαν.

Το απόγευμα της Δευτέρας περίπου ενενήντα καφεζυθοπώλες, οι περισσότεροι από την Καβάλα, συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Το νούμερο είναι πραγματικά πολύ μεγάλο για ένα σωματείο που μάλλον υπολειτουργούσε, έστω κι αν όλοι επεδίωκαν το αντίθετο. Σημειώνεται ότι σύλλογοι με ιστορία στην Καβάλα πραγματοποίησαν πρόσφατα εκλογές στις οποίες ψήφισαν λιγότεροι από ενενήντα άνθρωποι.

Ωστόσο το Σωματείο Καφεζυθοπωλών απέδειξε τη δυναμική που διαθέτει και μάλιστα θα οργανωθεί περαιτέρω, αφού ήδη συγκροτήθηκε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου. Πρόεδρος είναι ο Γιώργος Βαφείδης. Θα επιδιωχθεί η αύξηση των μελών με την εγγραφή τους στο σωματείο και όχι μόνο από την πόλη της Καβάλας αλλά γενικότερα από όλη την έκταση της περιφερειακή ενότητας. Αν μάλιστα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ήταν καλύτερες τότε οι συμμετοχή στις εκλογές θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Κάποιοι προερχόμενοι από τη Χρυσούπολη, παρόλα αυτά, έφτασαν στην Καβάλα και ψήφισαν, ενδιαφέρον δε έδειξαν και οι καφεζυθοπώλες της Θάσου.

Ο Γιώργος Βαφείδης και τα υπόλοιπα μέλη του νεοεκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου είναι άνθρωποι νέοι με εμπειρία και όρεξη. Έχουν ήδη πολλά σχέδια κι άμεσα θα ασχοληθούν με την υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν. Ο κ. Βαφείδης δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα μας: «Στον κλάδο μας υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Να ξέρετε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μια γέφυρα σταθερής επικοινωνίας των καφεζυθοπωλών με τους φορείς και τους θεσμούς. Όλοι οι συμμετέχοντες στο διοικητικό συμβούλιο είμαστε νέοι άνθρωποι με όρεξη κι εμπειρία».

Η συγκυρία ήταν τέτοια ώστε εκτός από τον Παναγιώτη Βασιλούδη, ο οποίος αποχώρησε από το σωματείο λόγω συνταξιοδότησης, αποχώρησαν και τα περισσότερα μέλη του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου. Επομένως, η ανανέωση στη σύνθεση της διοικήσεως είναι σε ευρεία κλίμακα. Με τη βοήθεια και τη στήριξη του κ. Βασιλούδη, που γνωρίζει τις ενέργειες έναντι των προβλημάτων του κλάδου, η διοίκηση του Σωματείου Καφεζυθοπωλών διόλου δε θα αργήσει να αναλάβει δράση.

Όπως λέγεται, το πρώτο θέμα που θα προωθήσει αφορά στην πρόταση που ήδη κατατέθηκε στο δήμο Καβάλας από το Επιμελητήριο. Το σωματείο θα την υποστηρίξει διότι αφορά στη μείωση τελών των κοινόχρηστων χώρων. Το Επιμελητήριο θα έχει άριστη συνεργασία με τους καφεζυθοπώλες, ενώ στο πλευρό τους θα βρίσκεται και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών. Εναρμονισμένοι θα στηρίξουν την πρόταση προς τη διοίκηση του δήμου και τη δήμαρχο ώστε να μειωθεί σε λογικό επίπεδο τα ποσά για τα τέλη κοινόχρηστων χώρων, προκειμένου παντού να είναι ενιαία.

Υπενθυμίζεται ότι φθηνότερα είναι τα τέλη για τους κοινόχρηστους χώρους σε καφετέριες, σνακ μπαρ και λοιπά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ανήκουν στην αρμοδιότητα του δήμου Καβάλας. Η πρόταση έχει γνωστοποιηθεί και στη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα αλλά και στην κ. Φρατζεσκάκη. Κατά γενική ομολογία θα στηριχθεί αφού είναι δίκαιη με απευθείας διάλογο που δε θ’ αργήσει να συνεχιστεί, μεταξύ των προαναφερθέντων σωματείων και τη δήμαρχο Καβάλας.  (Στη φωτογραφία ο κ. Γιώργος Βαφείδης).

Διαβάστε επίσης