• 25 Απριλίου 2024,

Ορφέας Ξάνθης- ΑΟΚ 1-0: Υπεροχή αλλά χωρίς ουσία (Φωτογραφίες)

 Ορφέας Ξάνθης- ΑΟΚ 1-0:  Υπεροχή αλλά χωρίς ουσία (Φωτογραφίες)

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Μπορεί να είχε την υπεροχή αλλά αυτή δε μεταφράστηκε σε ευκαιρίες και κάπως έτσι ο ΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τον Ορφέα Ξάνθης που είχε καλή οργάνωση στην άμυνα και γενικά καλό πλάνο στο παιχνίδι του.  Παράλληλα χτύπησε καμπανάκι για μεταγραφική ενίσχυση το Γενάρη.

Δεν επιφύλαξε εκπλήξεις ο Κώστας Ανυφαντάκης στο αρχικό σχήμα. Ο Σέχου με τον Παπαστεριανό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας ενώ πλάγια δεξιά ο Γιαλαμούδης και αριστερά ο Λυμπεράκης με τερματοφύλακα τον Δήμιζα. Ο Ψάλτης με τον Παπαδόπουλο στη μεσαία γραμμή και στο 4-4-2 πλάγιοι Ρομπέρ με Μπλιό και στον άξονα της επίθεσης ο Βαλαβανόπουλος με τον Αδαμάκη.

Στο πρώτο ημίχρονο ενώ ο ΑΟΚ είχε την υπεροχή, από λάθος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Ορφέας έδωσε χώρο και προσπαθούσε περισσότερο να κλείσει τους χώρους, ψάχνοντας την «κόντρα» επίθεση.

Στο 15` από κόρνερ του Παπαδόπουλου, κεφαλιά άουτ ο Παπαστεριανός.

Στο 24` απίστευτη φάση. Μεγάλο λάθος του Δήμιζα που γλίστρησε , ο Πασχαλάκης σε κενή εστία κατάφερε να αστοχήσει ενώ ήταν μόνος του.

Στο 33` σουτ του Αδαμάκη άουτ.   Στο 36` ο Τσαμπάζ το σουτ δύσκολη απόκρουση του Δήμιζα σε κόρνερ.

Στην επανάληψη υπο το φως των προβολέων αφού σκοτείνιασε λόγω της βροχής, ο ΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, προσπάθησε να δώσει γρήγορο ρυθμό σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο όμως κάτι έλειπε στην τελική πάσα και προσπάθεια.  Ο Ορφέας Ξάνθης πήρε μια μεγάλη νίκη.

Στο 55` σέντρα του Πασχαλάκη, έξοδος και απόκρουση του Δήμιζα, σε ανυπεράσπιστη εστία με λόμπα ο Τανζού το 1-0.

Στο 56` παράλληλη του Λυμπεράκη, δεν προλαβαίνει ο Αδαμάκης.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Τσαμπάζ 90` Β. Καραγκιόζης , Κατρανίτσας, Τοραμανίδης 71` Γ. Καραγκιόζης , Μακράκης, Μαυρόπουλος, Μαλαδένης, Τανζού, Πασχαλάκης, Μπουτακίδης 46` Χατζηπαππάς , Χιντ Ιμέρ 62` Μουμίνογλου .

ΑΟΚ: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Σέχου, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Μπλιός 86` Χατζηκυριάκου , Αδαμάκης, Ρομπέρ 88` Ντουρτμές , Βαλαβανόπουλος.

Διαβάστε επίσης