Ορίστηκε από τον ΣΕΓΑΣ για τον Ιούλιο το 4ο Grand Prix “Δαβιτζόγλεια”

 Ορίστηκε από τον ΣΕΓΑΣ για τον Ιούλιο το 4ο Grand Prix “Δαβιτζόγλεια”

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2021 δημοσιοποιήθηκε από την ομοσπονδία και σε αυτό περιλαμβάνονται αγώνες όλων των αγωνιστικών επιπέδων.

Η αγωνιστική δράση της επόμενης χρονιάς είναι πλούσια με διοργανώσεις εντός και εκτός συνόρων, αλλά και μεγάλη αβεβαιότητα αφού η πορεία της θα καθοριστεί από την εξέλιξη της πανδημίας του ιού covid-19.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού έχει τοποθετηθεί στις 13-14 Φεβρουαρίου, ενώ εκείνο του ανοιχτού στις 5-6 Ιουνίου. Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2021 περιλαμβάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, αλλά και κορυφαίες διοργανώσεις των μικρότερων κατηγοριών.

Στο καλεντάρι συμπεριλήφθηκε και  το  4ο Grand Prix: “Δαβιτζόγλεια” αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα διεξαχθεί.

Η ημερομηνία για τα «Δαβιτζόγλεια» είναι Τετάρτη 7 Ιουλίου. Το καλοκαίρι του 2020, η διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε στο «Ανθή Καραγιάννη» λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούσαν και τότε με τον ιό.

Βέβαια τώρα τα πράγματα είναι χειρότερα. Το περυσινό καλοκαίρι είχαμε διοργανώσεις κλασσικού αθλητισμού στην Καβάλα, κυρίως για τις μικρές ηλικίες αλλά και διασυλλογικό πρωτάθλημα.

Τα «Δαβιτζόγλεια» που βέβαια έχουν υψηλό κόστος είχε αποφασιστεί από τη Δημοτική αρχή να μην γίνουν αφού  δεν επιτρεπόταν και κόσμος εκείνη την περίοδο να παρακολουθεί αγώνες στίβου.

Είναι σίγουρο ότι ο Δήμος Καβάλας θα έμπαινε μέσα από τη διοργάνωση αν αυτή γινόταν.

Μέχρι τον Ιούλιο του 2021, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις συνθήκες που θα επικρατούν. Για τον Ιούλιο (Σαββατοκύριακο 10-11) προγραμματίστηκε επίσης  το Πανελλήνιο Κ-16 όπου η Καβάλα τα τελευταία χρόνια παίρνει πάντοτε έναν όμιλο που αφορά τη Βόρεια Ελλάδα.

Με αυτές τις συνθήκες μάλλον είναι δύσκολο να γίνουν δυο διοργανώσεις κλασσικού αθλητισμού μέσα σε λίγες μέρες στο «Ανθή Καραγιάννη».

Διαβάστε επίσης